icon

Štítná žláza vs. ovulace. Měla některá z Vás stejný problém?

mimig
26. kvě 2020

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jestli nevíte, zda porucha funkce štítné žlázy (TSH 2,5) může souviset s anovulačními cykly, případně jak dlouho trvá v lepším případě dorovnání na správnou hladinu? Zda některá z vás měla stejný problém? Moc děkuji za odpověď 🙂

e7
26. kvě 2020

Ahoj, já jsem měla problém se štítnou žlázou, měla jsem TSH myslím 4,2 nevím kolik má být ale řekl mi, že právě díky tomu nemám ovulaci, menstruaci nic.. v té době než mi to zjistil tak jsem dostala norethisteron aby dorazila MS a dal mi clostilbegyt aby dozrálo vajíčko, pak jsem šla na UTZ řekl, že vyrostlo dost, pichnul mi nějakou injekci aby se uvolnilo a měli jsme se snažit o mimčo a díky bohu 🙏 na poprvé a jsem lékaři nesmírně vděčná, že mě nenechal čekat rok. Když viděl, že to nefunguje jak má. A prášky na štítnou žlázu jsem dostala v ten den co jsem šla na tu injekci. A když mi bral krev asi po měsíci a něco tak říkal, že je to dobrý ale že tím, že jsem těhotná tak je mám brát dále 😊

leniczka23
26. kvě 2020

@mimig Ano muze to souviset a pokud se spravne nadavkuji leky, spravit se to da klidne za mesic.

werumka
26. kvě 2020

@mimig TSH 2,5 je v normě. Jakou máš hodnotu fT3 a fT4?

mimig
autor
Autor odpověď smazal
mimig
autor
26. kvě 2020

Děkuju moc všem za reakci 🙂

i_vet2
26. kvě 2020

@mimig Já jsem měla TSH nějakých 7,5 když mi to zjistili a snažili jsme se otěhotnět, hodnota 2,5 je v naprosté normě

mimig
autor
26. kvě 2020

@werumka To netuším, doktorka mi oznámila, že vše ostatní je v pořádku, jen tohle se lehce dostává nad normu 2,4 a je potřeba to vyřešit, jsem objednaná na vyšetření, tak jsem byla zvědavá, jestli s tím má někdo zkušenost, jestli to může mít souvislost s mou anovulací a velmi divokými cykly. Na úpravu mi původně předepsala Utrogestan, ale zlepšení cyklu to nepřineslo, proto byl udělán "naštěstí" hormonální profil.

mimig
autor
26. kvě 2020

@i_vet2 A za jak dlouho se vám pak zadařilo? 🙂

werumka
26. kvě 2020

@mimig A jak divoké cykly míváš? Víš, kdy v nich máš ovulaci?
Nevím, jaké referenční meze se používají u vás, ale neznám je. U nás je norma do 4,5, někde i trochu víc.
Máš někde výsledky vytištěné? ve zprávě třeba?

mimig
autor
26. kvě 2020

@werumka 30-45 dní díky týdennímu špinění před cyklem, během cyklu krvácení, samotná ovulace už 4 měsíce nebyla, bazální teplota se vůbec nezvyšovala a při žádném vyšetření u doktorky nebyl nikdy dominantní folikul. Nasadila pro zklidnění cyklu Utrogestan, ale výsledky se nedostavily, proto jsem zjišťovala, jestli ta hraniční hodnota, kterou musím řešit, tyto anomálie cyklu může srovnat a být tak jejich příčinou 🤷‍♀️

klea81
26. kvě 2020

Ano, rozhodně.

werumka
26. kvě 2020

@mimig Pokud štítná žláza pracuje nějak špatně, tak to určitě vliv na cyklus má. Rozhodě to chce dovyšetřit. Pokud se to potvrdí, může být za měsíc už všechno jinak 🙂

mimig
autor
28. kvě 2020

Můžu se ještě zeptat, zda-li nevíte, jestli je možné, aby špatná funkce štítné žlázy měla vliv i na růst děložní sliznice?

ja_osobne
28. kvě 2020

@mimig 2,5 by mělo být v pořádku, ikdyz v některých centrech chtějí hodnoty do 2. U mě to bylo trochu složitější. Vsich i dr mi tvrdili, že hodnota 4,5 tsh je v pořádku! Gyndr mi neudelal nikdy kontrolní utz, aby se přesvědčil, že ovu mám! No, neměla jsem díky té štítné žláze! Na to jsem si musela přijít sama, vydupat si výsledky a s těmi jsem se objednala na endokrino a tam mi hned řekli, že s tímhle nemůžu nikdy otěhotnět!!!! Snazili jjsme se rok a pul uplne zbytečně! Byla jsem i na laparoskopii! V pulce listopadu jsem doatala nejnižší davku léků a hned v prosinci (dalsi cyklus) se povedlo! Momentalne jsem 25tt a léky beru stále 🙂

ja_osobne
28. kvě 2020

@mimig na sliznici by az takovy vliv mít neměla . Já měla sliznici dobrou, ale ovulaci jsem neměla. Takže pokud ti tv a intuice říká, že by mohl být problém se stitnou, šla bych si za tím! Já to tak udělala a udělala jsem dobře!