Těhotenství a péče o 2 děti. Jak jste to zvládali?

19. říj 2022

Ahoj
chtěla bych se zeptat těch co mají 3 a více dětí jak jste zvládali těhotenství a péči o dvě děti? S manželem jsme od začátku chtěli 3 děti na tom jsme se shodli. Teď máme dva kluky, starší má 3 roky a mladší je ještě miminko. Kvůli svému zdravotnímu stavu bychom třetí měli mít co nejdříve a konec těhotenství strávím pravděpodobně v nemocnici. To může být měsíc, ale i déle. To bychom zvládli, manžel by si vzal volno. Jak jste zvládli těhotenství a děti s malým věkovým rozdílem? A co potom péče o 3 malé děti dalo se to? Je mi jasné, že to bude velmi náročné, napadlo mě i zůstat jen u dvou, ale mám pocit, že ještě nejsme kompletní. Bydlení máme své a finančně na tom nejsme špatně, v tomto směru 3 dítě není problém. Jen to ve mě hlodá, jak to zvládnu 😅

jirovapa
20. říj 2022

Mám 3 děti ve věku 5let, 3roky a 8měsíců. Ke konci těhu mi pomáhal s dětmi manžel, po porodu také. Teď už na někdy bývám sama a jsou dny, kdy je to v pohodě a pak někdy mám z nich hlavu jak pátrací balón. Pokud máte podporu a pomoc od manžela, tak to zvládnete 😉.

autor
20. říj 2022

@jirovapa děkuji 😊

marimanta
20. říj 2022

Ono to hodně záleží právě na tom stavu. Když se poslední narodil, starší měli 11, 10, 5 a 2 a půl. Až do porodu jsem fungovala normálně, takže to šlo. Teď má malej 10m, veškerá logistika jako vození do a ze školky (v naší vsi není ani obchod, natož školka), nákupy, logopedie, fyzio a další jsou na mně. Někdy jsem fakt unavená, ale nic extra hroznýho.
Určitě to zvládnete 😉

handulkak
20. říj 2022

Máme 5/2 a 1 rok. Všechna těhotenství rizikova, manžel pomahal večer, přes den jsem byla sama. Odpocivala jsem. Hráli jsme si tak, abych nic netahala atd. Ale dalo se to.

krisstina93
20. říj 2022

My máme tři, ale větší věkový rozdíl, starší šel do první třídy, když sem byla těhotná, mladšímu byly dva roky. Jako ani sem nestihla zaregistrovat, že jsem těhotná :D celé těhotenství sem se nezastavila, ještě v den porodu sem měla nabehano několik km za cesty do školy, tréninky, kolem domácnosti atd :D ale musím říct, že to třetí sem snášela nejlíp, asi díky tomu, že sem fakt neměla čas se pozorovat a prostě sem musela fungovat. Největší opruz teda bylo, že sem mladšího syna tahala všude po doktorech sebou, protože si manžel nemohl brát pomalu každý týden volno kvůli něčemu.

vikinkav
20. říj 2022

Detem byl rok a tri, kdyz jsem otehotnela, starsi chodil do skolky na 2 dny v tydnu, ale padlo mi do toho covidovy zavirani skolek 🤦🏼‍♀️ Takze se dvema mrnatama doma. S mladsi jsem si chodila pres poledne lehnout a syn koukal na pohadku 😄 Vlastne jsem byla rada, ze nikam moc nemusim chodit, jezdit, doma to byl teda mazec, ale uz jsem to asi i zapomnela. Jen si pamatuju, ze mi bylo ze zacatku blbe a hodne jsem lezela a nechavala je behat po baraku.

reparador
20. říj 2022

Zvládnout se to dá, ale pro me je to ted hodne těžké… msm hodne nevolnosti, zvracim, opravdu mi není dobre.. do toho dcera nemocna a syn ma období, kdy se hodne vzteka… hodne je to na manželovi, který je ale unaveny z práce a neví co první.. ja obstarám to nejdůležitější a zbytek se nejak udělá, ale štve me to, chtěla bych se více věnovat dětem a úklidu, ale nejak na to nemám sílu 😞