Těhotenství ve 38 letech
Ahoj, zeptám se, je tu některá paní, slečna, co se snaží o miminko v tomto věku? Máme už 2 děti,ale ještě bychom chtěli do třetice chlapečka, tak mě zajímá, zda je tu ještě některá podobná maminka, děkuji
@janinininka krásné jste.
Já též nevypadam, poslouchám to už 20 let. Teď je to výhoda.
@janinininka Neni to pozde, mozna je to fyzicky vetsi zahul - tedy nekdy, ale po psychicke strance nejlepsi tehotenstvi. A pobavil me muj gynekolog, kdyz jsem se mu postezovala, ze jsem."stara krava". Pry ma tyhle "stare matky" rad - maji uz porod ci dva za sebou, jsou vyklidnene a neresi kazde pichnuti 😀
@janinininka ahojky...mame dva kluky...a ted to vypada na treti tehu. Mozna holka mozna kluk..me je to fuk. Hlavne zdrave dite. A za 3 mesice mi bude 38.
Je tu skupina maminky kolem 40. Já budu rodit ted první dítě v čerstvích 39. Chtěli bychom celkem tři, brzy po sobě, tak se uvidí. Těhotenství plánované až takto pozdě, otěhotněla jsem bez zasadnich ptoblemu. V těhu bez komplikací, uvidíme hak bude porod. Všechno má svůj čas, moc se těšíme....🙂
@janinininka Ahoj, porod byl cisarem a byly komplikace, takze rez vetsi a dalsi tehotenstvi uz nee. Mam 2 krasne kluky, oba cisarem, a jsem za ne moc vdecna.
@sdu Porod bude dobrý, neboj😉. Já teď rodila po 18 letech ve 42 a prý je to znovu jako poprvé a za tři hodky byl malý mezi námi. Po dvou hodinách bolesti po 5 minutách mi ve špitále řekli, že jsem na dva prsty a že si počkám ještě hooodně dlouho a za 65 minut bylo odrozeno🤣(ale bála jsem se jako poprvé, takže strašně 😁)
Moje mamča mě porodila,když jí bylo 42 let,ségru ve svých 38 letech. A měla jsem a mám tu nejlepší maminku na světě 🙂 jezdila s námi různě po republice na několikatýdenní výlety,vždycky měla energie na rozdávání,takže ani v tomhle jsme nijak nestrádaly,unavena mi snad nikdy nepřišla :D az teď,když ji je pres 70 let,tak se bohužel už nějaké zdravotní problémy ozývají.
Lásky měla na rozdávání jak pro nás tak i pro svá vnoučata, která jsou některá v našem věku 🙂 vždycky je to spíš o tom,jak se ženská cítí. Myslím,že my jako děti v pozdějším věku,jsme mamku udržely v takovém tom mladším rozpoložení.. jestli se cítíte dobře,tak bych se toho nebála 🙂
A k porovnání... Moje tchýně měla posledního syna krátce po třicítce a ona říkala,že už se na to cítila stará,že už byla unavenejsi a neměla na něj tolik energie..
Já se na to cítím,akorát to bude úplně jiné,2 děti,kroužky, pořád chvatame,tak se to bude muset nějak vytříbit
Moje dcera bude asi taky matkou v tomhle věku. Má první dítě, je jí 36 let a plánuje druhé.
Je mi 40 let a v červenci 2017 se mi narodil 2. kluk. Zásadní problém nebyl, těhotenství jsem zvládla dobře a necítím se nějak extra unaveně, určitě je to lepší než po prvním porodu - a poprvé jsem rodila ve 29 letech.
Pridam se Ja do diskuze,vzdy jsem chtela mi t velkou rodinu,bohuzel dopadlo vse jinak,4X jsem o minko pri sla 1x z toho byli dvojcatka prvni dite jsem rodila v 36,a druhe 2 mesice pred 44,
Je mi 37 a snažíme se o druhé🙂
@pavla70 to je mi líto,ale radujte se ze svých 2 deti
Mojí matce bylo 42, když jsem se narodila jakožto jedináček, ona i otec oba v plném ID, tudíž bez zaměstnání. Do života mi to dalo většinu negativ a hlavně to, že to takhle nikdy nechci (nejde o věk, ale jak mě vychovávali), tudíž já jsem měla první dítě v 18 letech (chtěla jsem od 15, ale nebylo jaksi jak), druhé ve 23 letech a teď budu mít ve 26 letech třetí a poslední. A jsem šťastná.
Ahoj, byla jsem hodně mladá maminka i starší. Třetí dítko jsem rodila v 35 letech. Rozdíl žádný, všechny děti jsem si užila. Myslím, že starším dětem brácha do života víc dál, než vzal.
Je nas vic, neboj, mne je 38 , ted jsem ve 12+5, ale porodim v 39, cekame prvni dite, takze smele do toho😉
juuu 38 je ok tak pokud uz hlavne deticky mas, tak myslim uplne na pohodu 🙂 ja prvni tedy mela v 21, ale druhe pak az v 35/cekala jsem na toho praveho prince 😀 /, treti v 37 a posledni ctvrte cerstve v 39 😀 - po 3holkach se teda nakonec povedl kluk 😀 takze ..bych vek neresila, je to jen cislo - a preji at se brzo zadari a podari se ten vysneni klucina ! 🙂 a v Novem roce hlavne zdravicko a at se tehu zadari brzo
@yildiz moc děkuju,to potěší,hezká slovíčka
Je mi 36 a snažíme se o čtvrté🙂
@janinininka Dekuji moc,kdo nezazil nepochopi,i kdyz jsem starsi mamka,jsem rada,za sve deti,a ze vubec mamka jsem deti jsou zdrave,nejsou postizene jak mne ze zacatku strasili,A VSEM OSTATNIM drzim palecky at se miminko podari,
Doporučuji, jděte do toho a následujte své srdce, nám se ve 42 letech povedla dvojčata - páreček a je to to nejlepší, co mne v životě potkalo. Ps: neodkladali jsme kvůli kariéře, jak vám dnes většinou okolí vpálí, ale zdravotním problémům. Držím palce, ať se zadaří zdravé miminko 🙂 .
Ahoj, ráda se taky přidávám do téhle party😉 Je mi 37 a právě jsem dala spinkat svojí 3 měsíční holčičku. Je to takové štěstí, že i přes věk přemýšlíme ještě o jednom děťátku. A to jsme si pár let a pár neúspěšných těhotenství museli počkat
@teri3553 moc gratuluji k holčičce, přeji samé krásné okamžiky.
@arinaandel Ať vám dvojčátka dělají jen radost. To je jasne,že jste na vrcholu blaha,když jste měli potíže,to bych věk také neresila. Užívejte si to,je krásné být maminkou!! My žádné potíže nemeli, máme už 2 deti,ale v létě nám bylo 38, tak si myslím,že je to strop,než odrodime,když dá pán Bůh,tak nám bude 39.
@janinininka děkuji. Je to něco nepopsatelné, být maminkou. Třeba mi zdraví i věk dovolí a podaří se nám časem ještě pro Barunku sourozenec😀

Vyměnila jsem si profilovku,tak můžete mrknout na moje krasavice🙂 já mám tu výhodu,že taky nevypadam na svůj věk,aspon myslim😀