icon

Ve 33 letech si na dítě připadám stará

lilienelli
7. lis 2018

ahoj holky, chtěla bych se vás zeptat jak to máte s věkem, jestli jste na tom stejně jako já kdy propočítáváte kolik je vám let, kolik vám bude let až dítě půjde do školky, do první třídy...
první dítě jsem měla ve 25ti... teď je mi 33 a začínám si připadat už stará ... ☹ vím, že by to chtělo vypnout hlavu a takto vůbec neuvažovat, ale nejde mi to...

Strana
z3
zuzineckah
7. lis 2018

@fafetka to jsem zažila na třídním srazu a byla jsem dost zděšená. Některé spolužačky vypadaly (a mluvily) šíleně... 😖

berenika39
7. lis 2018

@lilienelli Z vlastní zkušenosti upozorňuji, že bude hůř😀 ! Věk nezastavíš, nejdůležitější je zdraví a pokud slouží, je věk jen číslo, nic víc.
První dítě - ve dvaceti, druhé, v 39.
První vyrostlo ani nevím jak, druhé si moc užíváme - já tomu říkám restart. Vlastně jsem si zažila všechno znovu - nadechla se a je to moc fajn.
Je mi 49, Petrovi 10, chodíme spolu plavat (kilometr, ne jen tak se cákat🙂), jezdíme aktivně na kole, lyžujeme. On hraje fotbal, já dvakrát týdně spinning a alpining. Necítím se na svůj věk, ale vnímám ho.
A to, že mi jednou paní u zmrzliny řekla: babička ti tu zmrzlinu podrží! mě vytočilo takovým způsobem, že až 😀 😀 😀 . jo, stalo se mi to.....

rebe
7. lis 2018

@lilienelli Ve 33 se mi narodilo první dítě. V 35 druhé a před třemi týdny, v 38 třetí. Manžela jsem potkala, když mi bylo 31, takže nějaké "co by kdyby! neřeším, dřív jsem děti prostě mít nemohla, nebo mohla, ale se špatným mužem. Každopádně, velmi často dostávám komplimenty, že bych mohla být miss maminka a podobně. A nedávno jsem byla s dětmi na cirkusovém workshopu, kde mi byl s dětmi pomoci můj táta, jejich dědeček. A lektoři ho považovali za tatínka a nikdo se nad jeho věkem nepozastavil. Pořád je to jenom číslo a záleží na každém, jak se cítí.

verunkanatalka
7. lis 2018

První dítě jsem měla ve 20-ti letech a druhé ve 38-letech..Je mi 40 let a můžu ti říct,že nic lepšího se nemohlo stát.Jsme neskonale šťastní a vychutnáváme si to druhátko maximálně..

zlutykonik
7. lis 2018

Já měla první ve 25, druhé teď ve 28 a úplně si gratuluju, jak jsem to krásně stihla. Vůbec mě nenapadlo, že bych na to byla stará. Zvlášť když mám kolem sebe samé bezdětné vrstevnice

pavelkamat
7. lis 2018

1. dítě v 36 a další snad ještě přijde 👍

konidana
7. lis 2018

Nic nepočítám, akorat 1.dite jsem chtěla stihnout do 30. Da se rict,ze se mi to povedlo😎 a prostě ziju😉

lilienelli
autor
7. lis 2018

@berenika39 aaaaa, to je strašné s tou zmzlinou.. nevím jak bych reagovala !! děkuji za reakci 🙂

lilienelli
autor
7. lis 2018

@berenika39 přitom dle fotky vypadáte skvěle !

lilienelli
autor
7. lis 2018

děkuji holky za VAše vyčerpávající odpovědi .-)

basice
7. lis 2018

První dítě v 27 letech, druhé ve 34 letech a teď je mě 37 a čekáme třetí 😉

berenika39
7. lis 2018

@lilienelli hele, a proč ostatním říkáš holky a mě vykáš? 😀 😀 😀

zuzineckah
7. lis 2018

@berenika39 😂😂😂si tady provařila věk a holka je slušně vychovaná, no😂

michaela_2
7. lis 2018

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂👍

zelenaesmolda
7. lis 2018

mela by sis pomalu vyplnovat prihlasku do domova duchodcu...

lilienelli
autor
7. lis 2018

@berenika39 já nevím 😀

kexina
7. lis 2018

Já to propočítávám taky a jsem z toho na prášky. První dítě jsem si pořídila ve 33, chtěla jsem druhé co nejdříve po něm, ale bohužel jsem onemocněla a musím s těhotenstvím počkat. Takže dítě bude ne dřív, než mě bude 35. Až bude mít 18, bude mně 53 nebo i víc. A nejhorší na tom je, že partner je ještě o pár let starší ode mě, takže až bude mít naše první dítě 18, on bude mít 60! Přiznám se, že kvůli tomu váhám, jestli to druhé vůbec pořídit. Jak moc mu "zkazím život", když bude mít tak staré rodiče.

pamal
7. lis 2018

@kexin nevím o nikom kdo má starší rodiče, že by řekl, že se radši neměl narodit. Prostě buď jsem nebo nejsem. KDYBY měli dítě dříve, tak by to nebyl on.

kexina
7. lis 2018

@pamal protože nic jiného nezná.. Já jen, že si pamatuji kamarádku, kterou její rodiče měli na stará kolena, jak se říká a zatímco my ostatní s rodiči podnikali kde co, ona skoro nic, protože už neměli tu sílu zvládat práci, běžné starosti a ještě starost o dítě a nějaké aktivity.

mrav
7. lis 2018

Moje žena měla dcerku v 36 letech. V 38 letech tragicky zemřela a teď vychovávám dceru sám. Je mi 46. Jsem snad starý? Myslím si, že 33 letá žena není stará. Jde o to, jak vám to s partnerem vyhovuje...

vineta
7. lis 2018

@kexina To je asi hlavně o přístupu..jsou i 20ti letí rodiče, který místo aktivně trávenýho času s dítětem čumí do mobilu nebo chodí po obchoďákách. Neboj se toho 😉

vineta
7. lis 2018

@mrav To je mi moc líto, musí to být pro vás hodně těžké. Držím pěsti, ať to zvládnete 🍀

urtica
7. lis 2018

@miba10 Tohle je naštěstí hodně dané povahou -
měla jsem dvě babičky a byly od sebe o generaci (tátova máma ho měla ve 37 letech), přitom ta starší byla daleko modernější a akčnější než ta mladší..

miba10
7. lis 2018

@urtica samozřejmě je to i věcí povahy. Já to nemyslela nijak špatně 😊

pamal
7. lis 2018

@kexina No, jasně. ALE kdyby ji neměli později, tak by nebyla vůbec. A chtěla by nebýt? Nebo to zvládla a je ráda že žije? Nebo kvůli tomu, že ji rodiče měli pozdě by radši nežila?

Já jsem měla děti později, a jsem moc šťastná, že mám právě tyto dva nesmírně šikovné nadané kluky. Kdoví jaké by byly mé děti mladší o deset let. Rozhodně by neměli tak skvělého tatínka. A dětem se věnujeme naplno, mnohem více než je běžné. O víkendech jezdíme po zápasech a turnajích, v zimě v létě hory, moře. Říkáme si s manželem, že jsme odsouzeni být věčně mladí 🙂

Znám pár lidí co měli starší rodiče, ale jsou šťastní, že ŽIJÍ, že se mohli narodit a nelitují, že je měli rodiče pozdě. Je to o přístupu každého člověka.

Já si užila zaměstnání, cestování. Po třicítce našla skvělého partnera a už netoužím po kariéře, ale po tom být s dětmi. Chtěla bych je mít tak o 5 let dříve, ale to by nebyli oni. A já jsem vděčná právě za ně.

Znám pár lidí co měli starší rodiče, ale jsou šťastní, že ŽIJÍ, že se mohli narodit a nelitují, že je měli rodiče pozdě. Je to o přístupu každého člověka.

lilienelli
autor
7. lis 2018

děkuji všem za milé komentáře. přeji pěkný večer .)

berenika39
7. lis 2018

@lilienelli fajn diskuze.

lilienelli
autor
7. lis 2018

@berenika39 představilo mě množství odpovědí.. potřebuju jen vypnout mozek a tak moc nepřemýšlet !.-)

berenika39
7. lis 2018

@lilienelli tak to myslím, účel splnilo🙂

kos_atka
8. lis 2018

@lilienelli je mi 34 a čekám první Sestře je 40 a pořad se o první snaží Je jiná doba,teď nás při životě udržují déle 🙂) Ale i moje máma me měla po 30 a kamarádky máma až někdy ve 38 a to už tenkrát Nad tímhle vůbec nepřemýšlim Stát se muže cokoliv kdykoliv

Strana
z3