icon

Ve 33 letech si na dítě připadám stará

lilienelli
7. lis 2018

ahoj holky, chtěla bych se vás zeptat jak to máte s věkem, jestli jste na tom stejně jako já kdy propočítáváte kolik je vám let, kolik vám bude let až dítě půjde do školky, do první třídy...
první dítě jsem měla ve 25ti... teď je mi 33 a začínám si připadat už stará ... ☹ vím, že by to chtělo vypnout hlavu a takto vůbec neuvažovat, ale nejde mi to...

Strana
z3
ivana9981
8. lis 2018

Já měla v září 37 a čekám první dítě (když nepočítám "vyvdaná" 14ti letá dvojčata 🙂 a "dceru", která už má taky dítě, takže jsem vlastně byla dřív "babička" než matka😂). A mám dojem, že bych si těhotenství například před 10ti lety tolik neužila a momentálně si to nemůžu vynachválit 🙂. Asi je to hodně individuální, ale pokud se cítíš dobře, tak neváhej😉. Příteli bude příští rok 50 a také se těší jako malé dítě🙂.

lilienelli
autor
8. lis 2018

@ivana9981 děkuji za reakci 🙂 já neváhám, dceru mám 8 letou, ale ono už nám to x let nejde, takže spíše začínám přemýšlet, jestli to nezabalit.... a právě někdy ty myšlenky jsou..

ivana9981
8. lis 2018

@lilienelli Není vůbec zač 😉. Nám se taky moc nedařilo, i když rok asi není taková hrůza. Ale koupila jsem si Gynellu a druhý měsíc používání se to povedlo. V krabičce je 6ks, 4 my zbyly, tak můžu poslat, jestli chceš😉.

ivana9981
8. lis 2018

@ivana9981 Bože, co jsem to napsala za hrubku 😂😂😂. Samozřejmě "mi" zbyly 😀.

jednaholkaa
9. lis 2018

Ja cekam prvni a je mi 37 🙂 Na dite jsem zacala pomyslet az tak od tech 33 let.. Ve 30 jsem jeste litala po barech, kavarnach a stridala chlapy jak ponozky :D A taky studovala a delala karieru.. moc brzo na to utirat nekomu zadek. Ted uz jsem si uzila vse co jsem chtela a nemam pocit, ze mi neco uteklo. Na rodinu se fakt tesim, je to ten spravny cas 🙂

mandre
9. lis 2018

První dítě ve 38 a druhé ve 40. Necítím se stará, naopak s malými dětmi člověk mládne🙂 ....neplánovala jsem to takhle, život šel jinudy😀

michaela_2
9. lis 2018

@lilienelli určitě bych to nevzdavala ;) ale chápu, ze po X letech snažení ty černé myšlenky přijdou, to je jasný. Moc drzim palce, aby na sebe to vytouzeny miminko už nenechalo čekat moc dlouho! Bude mít starší segru - a ty jsou vždycky fajn 💙💙

lilienelli
autor
9. lis 2018

@michaela_2 děkuji. už jsme objednaní na reprodukční kliniku.. schválně až v lednu.. nechce se mě to do vánoc řešit....

bonavoxa
9. lis 2018

33 je na druhé dítě akorát. Dceru jsem měla ve 27, to jsem na tom byla lépe fyzicky, ale teď už mám zase zkušenosti a funguje to. Nicméně bych to odevzdala ,,osudu,,, většinou se takové události nestaly hned, nakonec všechno má svůj čas. Osobně bych asi nechtěla první dítě plánovaně po čtyřicítce, kdybych to mohla ovlivnit.

maximaty
9. lis 2018

První dítě ve 24, teď čekáme jen díky IVF druhé ... je mi 35. Zaprvé se na ten věk vůbec necítím, když se podívám na maminy synových spolužáků, ač jsou i mladší, vypadají všechny starší než já... pokud se na nás štěstí usměje ještě jednou, ráda bych za 2-3 roky ještě jedno miminko... stará si opravdu jen připadáš... jsi mladice v nejlepším věku!

bonavoxa
9. lis 2018

Akorát nevím, do jaké míry funguje to, že ženy teď vypadají lépe, cítí se lépe, ale věk je pořád fakt. Bude mi 35, občas se cítím na dvacet, vypadám mladší, občas na 80. Ještě pořád je to fajn, ale už začínám vnímat určité fyzické limity, které jdou myslí zpracovávat už jen do té míry, že je přijmu a přizpůsobím se tomu.

andelka
9. lis 2018

Mně přijde že dřív bylo běžné mít děti i později ( obě moje prababičky měly poslední děti ve 37), kdežto další generace měly děti spíš 20-25 a pak už byly " staré". Moje mamka a teta to teda pak zas zvedly,poslední děti v 34 a 36. Ale v té době dost razily mezi ostatními maminkami ( i když byly hezké a aktivní). No a já zas pokračuju,v 35 čekám třetí dítko. Stará si nepřipadam, vypadám i cítím se stejně jako když jsem před 9 lety po škole čekala první dítě ( a byla jsem jedna z prvních mezi kamarádkami a spolužačkami která měla dítě).

lilienelli
autor
9. lis 2018

@maximaty díky !! první dítě máte přirozeně?

maximaty
9. lis 2018

@lilienelli ano, první byl taková "nehoda"... samozřejmě absolutně chtěný, ale naplánováný. Už s jeho otcem jsme chtěli druhé, nezdařilo se. S novým partnerem také ne bez pomoci, ač nebyla nalezena příčina u žádného z nás ..

lilienelli
autor
9. lis 2018

@maximaty nám se právě také nedaří !

maximaty
9. lis 2018

@lilienelli to mě moc mrzí . Já si dala tenkrát věkovou hranici, že pokud do 35ti neotěhotním přirozeně, jdeme do CARu . Bohužel na to došlo, no a bohudík to také hned klaplo. První IVF, první embtyotransfer. Nakonec jsem si nadávala, mohla jsem si ušetřit pár let zklamání a zoufání kdybych na CAR přistoupila dřív, partner chtěl už pár let...

lilienelli
autor
10. lis 2018

@maximaty můj manžel chce taky a já pořád čekám na tu přírodu a furt nic ☹ je toitž pravda, že vloni v srpnu jsem otěhotněla a bylo to zamlklé, takže otěhotnět umím, manžel tam taky asi nějaké spermie má, navíc první dcera už má 8 let, takže asi trošku plodní jsme... ale prostě furt nic... dala jsem schválně CAR až koncem ledna - do konce roku se mi to vůbec nechce řešit...

lilienelli
autor
10. lis 2018

@maximaty každá menstruace je pro mě za trest ! je ale pravda, že už na tom nejsem tak špatně psychicky jako dřív.. duchy před menzes nehoním a už na to ani tak moc nemyslím.

miruskha
10. lis 2018

@zrzeckas Super... Ale jsi o to jde... Viď...

berenika39
10. lis 2018

@lilienelli s mým nynějším partnerem jsem v 38 letech nechtěla něchat nic náhodě a celkem zčerstva jsme se objednali do caru. On - spermio na stopro ok, já hormonální profil objednaný - a ten den, kdy jsem tam měla jít, jsem volala, že jak jsem měla přijít první den cyklu, tak že ten cyklus nějak nenastal.
Těhotenství.
No a aby to bylo asi zajímavější, tak těhotenství v jedné nemocnici diskvalifikovali - zborcené plodové vejce, revize objednaná na pátek.
Já šla sama k jinému gyndaři, ten velel čekat - za týden hcg jako hrom a je z toho desetiletý úžasňák...
Takže asi tak🙂

lilienelli
autor
10. lis 2018

@berenika39 to je bezva ! napadla mě u toho myšlenka, že život si najde cestu prostě 🙂)) super. kéž by to tak bylo u nás.. jsem ráda za dceru, miluju ji, ale jedno dítě bych ještě brala .-)

berenika39
10. lis 2018

@lilienelli přesně tak, co má být, se stane. a naše myšlenky to neovlivní, to ten někde nahoře. já tomu věřím. jsme ted ta nejspokojenější rodinka a jen proto, že to někdo tak chtěl, to se stane i tobě. uvidíš.

knoflikarka
10. lis 2018

Já jsem to propočítávala hodně, zvlášť proto, že manžel je o 7 let starší a dlouho se nám nedařilo, takže když jsme podstupovali IVF, každé narozeniny jsem fakt obrečela. Ale nakonec jsem stihla mít malou do třiceti, otěhotněla jsem v 28, rodila těsně po 29 - manželovi je 36. Máme zmražená ještě dvě embrya, takže pokud se budeme pokoušet o sourozence, tak do dvou let, nejpozději asi do manželovy čtyřicítky.

mili34
13. lis 2018

Ja mela prvni dite kdyz mi bylo 24,druhe ve 36 a v 37 se mi narodi treti.Potkala jsem toho praveho az v 34 letech a chteli jsme spolu dve deti 🙂.

oveckaluky
13. lis 2018

První dcera v jednadvaceti, druhá v šestadvaceti. Chtěla jsem třetí, cca do pěti let po druhé dceři, ale muž nechtěl. Pak jsem konečně našla svou práci snů, to najednou začal chtít muž, ale nechtěla jsem já. Loni jsme si prohlíželi fotky, kdy byly holky malé, a došlo nám, jak rychle nám vyrostly, a že za pár let zůstaneme doma sami...nepočítali jsme nic a prostě to zkusili. Vyšlo to napoprvé (doslova), ale bohužel v 10. tt skončilo. Znovu se povedlo letos v lednu, týden po mých 38. narozeninách - dneska je dětem 17 let, 12 let a dvojčatům dneska přesně 12 týdnů...mně bude v lednu 39, muži bylo v září 51...jooo, máme to až do důchodu - no a? Ale nezůstaneme doma sami, až holky "vyletí z hnízda", a neskutečně jsme oba omládli, naprosto si je užíváme 🙂

babanci
13. lis 2018

Já měla v 33 letech svoje poslední dítě a teprve pak jsem si naplno užila mateřství. Měla jsem už prostě na to hlavu, jak říkám. V 18 letech jsem měla první, studovala jsem při mateřské a byla jsem prostě mladé třeštidlo, v 23 letech jsme měli druhé, to jsme teprve získali vlastní bydlení a měli jsme celkem hluboko do kapsy. Až s tím třetím to bylo "na pohodu", Absolutně jsem necítila, že bych byla stará, ostatně to se necítím ani dneska a to je moje bejbátko už značně přerostlé. 😀 V dubnu jí bude 23 let a zrovna dneska spolu jdeme na heaty. Takže zatím OK. 😀

Strana
z3