Vysazení HA po 10 letech, půl roku se snažíme a nic
Ahoj holky, loni jsem vysadila po 10 letech HA a myslela si, že to bude raz dva. Žádné problémy se neobjevily, MS naskočila okamžitě (cykly 25-38 dní), ale teď je to půl roku snažení a pořád nic ☹ dr. mi na prohlídce řekl, že při příštím cyklu mám přijít na odběr krve kvůli testům hormonálního profilu a taky mi doporučil dělat ovu testy (při prohlídce vnitřním UTZ viděl folikuly, prý je jich tam dost a jeden vypadá na prasknutí, ale není si jistý, zda prasne) - myslela jsem, že pokud mám ms tak praská. Testy jsem si dělala 2x a to v dny, které doporučil (na prohlídce jsem byla přesně 14DC a furt bílo 😒 Je tu někdo s podobným problémem? Myslíte, že by pomohly bylinky? Např. kontryhel, kotvičník, maliník...
Tak u mě to vypadá, že dnes po 27 dnech přišla MS - včera tmavé špinění a bolest v podbřišku (ale menší než jindy - většinou si musím vzít 1-2 ibalginy a teď žádný), dnes špinění takové oranžové ☹ takže se co nevidět rozjede. Zítra si cinknu k mudr. kvůli odběrům krve na HP.
Tak pokud bych to měla přisoudit bylinkám, tak došlo ke zkrácení cyklu z minulých 38 na 27 dní a snížení bolestivosti (kontryhel, kotvičník a drmek). Ovu na 99% nebyla - proužky testů od poloviny cyklu nikdy nedosáhly stejné nebo tmavší barvy než proužek kontrolní. Testovala jsem na doporučení mudr. od 14.DC
Holky, já se přidávám se svým příběhem(netuším jestli někomu pomůže).Po 15 letech nepřetržitého užívání HA jsme se s manželem začali snažit. Po 3 měsících jsem chtěla vyzkoušet zda mám nebo nemám ovulaci, protože po těch práškách nikdo neví.Koupila jsem si ovulační testy, prvně drmax,ale pak jsem zainvestovala do podle mě kvalitnějších pepino(mají v DM).Testovala jsem od4.dne po MS až do konce před další MS. 2 dny před tím,než jsem to měla dostat jsem to už chtěla vzdát s tím že prostě ovulaci nemám a hle, čárka silnější než kontrolní. No a ještě ten den (nebo následující 🙂 ) jsem otěhotněla. Takže si myslím že se vyplatí zainvestovat a jít na jistotu 😀 Ať se brzy zadaří!
mmajda tak to cumim..asi to taky tak zkusím..v kolik hodin sis delala vzdy ten uvu test?
@petulibiii vždy ráno,ale píšou že můžeš i během dne.
Ahoj holky, jsem tu nová a ráda bych se zapojila. Po cca 10 letech užívání jsem si 7.2. vzala svoji poslední tabletku HA. Následně proběhla menstruace jako vždy, a pak nastaly muka. Šílená migréna, bolet vaječníku, dělalo se mi nevolno. Po 14 dnech vše pomalu odeznělo. Se začátkem menstruace jsem začala popijet Nosifol a Kontr. čaj. abych tělu pomohla nějak se vzpamatovat. Zítra by měla dojít menstruace ale nic tomu nenasvědčuje. :( tt jsem dělala a nic :( Moc by jsme si mimi přály
@byra po 10 letech užívání HA nam otěhotnět trvalo 3 roky. Doktor mi říkal čím dyl se v kuse HA užívá tim těžší je po vysazeni se dostat do normálu a otěhotnět
@giss já vím, myslela jsem si jak vysadim prášky a hned otěhotním, když už jsem pak měla ovulaci, to jest 3.měsíc po vysazení (měřila jsem si pak bazální teplotu, protože ovulacni testy nic neukazovaly) tak už jsem z toho byla fakt špatná, že to děláme všechno dobře a pořád se nic neděje. Dělala jsem si každý měsíc testy, fakt psycho a nakonec se zadařilo šestý měsíc od vysazení, když jsem dle teplot ovulaci neměla mít, tak jsme se cíleně nesnažili a já po pár dnech zjistila, že už mám mít asi 3 dny menstruaci a ono to klaplo 🙂
@monikagurthova moc gratuluji k miminku!!! Že se povedlo až po 3 letech - jaký byl důvod? Podstoupila jsi nějaká speciální vyšetření? Povedlo se spontánně?
@byra děkuji 🙂 podstoupili jsme s manželem nakonec vyšetření na Podoli oba zdraví. Jen mi dlouho trvalo než se tělo vrátilo do normálu a začalo fungovat. Brala jsem hormony, clostik, měřili bazalku a nic. Skončilo to tak, ze manžel odmítal sex protože si přišel jako plemenny býk 😀 takze jsem se na to vyprdla vysadila hormony, smířila se s tim, ze budeme bezdetni a najednou PUF a bylo 🙂 takze si myslím, ze cca ty 2 roky mi trvalo, než se tělo srovnalo a pak ten rok co trvala podpora hormonální tak šlo spis o psychiku
Moc vám všem držím palce, aby se vám brzy objevily // 🙂 My měli neuvěřitelné štěstí..po 9,5 letech na HA jsem otěhotněla hned první měsíc!!
@byra Ahojky, já jsem brala HA 8let, kupodivu jsem měla pravidelnou menstruaci po 28dnech (+- 3dny). Otěhotnět se mi povedlo až za 2letech a to jsem podle gynekologa byla úplně v pořádku. Na žádné testy jsem nebyla...prostě jsem si řekla až to přijde, tak to přijde. Je pravda, že jsem po roce, kdy už jsem nebrala HA vyměnila partnera (díky bohu zato 🙂 ), ale ne kvůli tomu, že jsem pořád nebyla těhotná, prostě to neklapalo. S novým partnerem jsme se domluvili, že žádnou HA brát nebudu a beztak nám trvalo téměř rok a půl než jsem otěhotněla. Měla jsem nervy v práci a pořád jsem myslela nato, že nám to nejde...nakonec jsem v práci dala výpověď a tak nějak jsem na mimčo tak intenzivně nemyslela a dostali jsme krásný dárek pod stromeček a to pozivní test...
@hanulinecka111 to je super ..Blahopřeji 🙂
@byra dneska jsem 47DC a objevilo se špinění zrovna v den, kdy jsem měla jít k mudr. 🙂 tak doufám, že se to rozjede a ta mrška nakonec dorazí 😎 Budu za ní ráda, jak ještě nikdy... Jak postupujete vy??
@berus1000 @hanulinecka111 holky moc vám gratuluji 🙂 🙂
@giss ahoj tak snad dojde a to máš pořad tak dlouhé? Já jsem dnes asi 7DPO, už 3 dny mě píchá mezi pravým vajecnikem a tříslem, dnes se mi dost zamotala hlava a objevilo se slaboucke špinění, takové hnědé nitky. Navic jsem od nedele nachlazena - absolutne netusim, kde jsem to chytla, protože od čtvrtka.jsem nevytáhla paty z bytu. Když jsem si byla pro výsledky HP asi před 10 dny, vyfasovala jsem poukázku do CAR prej na konzultaci a přítel spermií. Zatím jsem mu o tom neřekla, on vlastně neví, že už dlouho neberu HA, miminko by moc chtěl a čeká, až doberu prášky ( to jsem mu slíbila, že bude začátkem léta, prý do roka by chtěl miminko mi včera řekl), mluví o tom už asi rok, takže jsem ho chtěla překvapit, ale zatím se nedaří
@byra to já se snažím zjistit, jak to všechno bude. Tohle bude má první MS od vysazení HA. Dost jsem se trápila tím, že se nic nedělo, po tom co byl TT negativní. Ten jsem dělala často... Léto se už blíží, tak to bude už snaženíčko oficiální 🙂 A nebo mu to říct rovnou a ušetříš si další čekání.
Taky jsem brala HA 10 let a dva měsíce neberu. Má dotaz a nechci kvuli něj zakládat novou diskuzi. Kdy je dobré jít na prohlídku po dobrání? Vychází mi že bych se na gynekologii měla ukázat až někdy v listopadu, ale pokud nebudu těhotná, příjde mi to pozdě. Jak dlouho je takové "zdravé" vyčkávat? Problémy zatím žádné nemám, MS přichází pravidelně. Vím že je brzy se takto vyptávat ale k mé doktorce v kombinaci s mou prací se dostanu tak za dva až tři měsíce po objednání v případě že se nejedná o nic akutního.
@petronelle já žádnou neplánovala, MS chodila - sice nepravidelně (25-38), ale chodila. V červnu jsem byla na půlroční, vysadila v srpnu a na další šla klasicky za půl roku.
@petronelle: Já až neberu 10 měsíců a stále nic, po cca půl roce jsem byla na klasické preventivní prohlídce a doktorce jsem řekla, že už neberu....řekla, ať to hlavně nehrotím, nekupuju si ovulační testy atd, že je to jen vyhazování peněz...Žádnou větší prohlídku mi nedělala, řekla, až to bude rok od posledního prášku, ať příjdu a začneme to řešit. Tak uvidíme 🙂
A vy jste si nenechávaly zjistit kolikátý den míváte ovulaci? edit: A jestli ji vůbec máte?
@nazka Děkuji za příspěvek. Je tedy na místě se k Dr. objednat už teď?...

Je normální, že se mi po 14 dnech pití kontryhele a drmku (ten piju 5 dní) objevilo od pátku slaboulinké špinění? Jen na papír tak 2x denně - takové nahnědlé nitky v troše hlenu. Navíc po styku teď o víkendu jsem taky trošku špinila.
Ovu testy jsem o víkendu nedělala, vzpomněla jsem si na ně včera večer ☹