icon

Za jak dlouho po snažení jít pro pomoc k MUDr.?

clea89
16. kvě 2016

Ahoj holky - snažilky, chtěla jsem se zeptat, kdy je nejlepší zajít k doktorům, když stále nelze otěhotnět přirozeným způsobem? Či co ještě zkusit pro podporu těhotenství? Všem snažilkám přeji pevné nervy a mnoho trpělivosti při čekání na vytoužené // ( jsem jedna z nich 😀 )

Strana
z2
barbborka
24. kvě 2016

@clea89 děkuji za podporu, jasně, že dám vědět 🙂

barbborka
29. kvě 2016

@clea89 děkuji moc za podporu, určitě vědět dám 🙂

eficenka
29. kvě 2016

@clea89
po roce... zkus začít pít kontryhel , u mě zafungoval vždy do 3 měsíců 😉

alice07
29. kvě 2016

To je asi hodně individuální, pokud jsi zdravá a nemáš žádné problémy s ms či ovulací, tak se obvykle něco začíná řešit až po roce. Já šla za Mudr. hned první měsíc snažení, protože jsem věděla, že mám anovulační cykly a může být problém. Hned měsíc na to jsem šla na laparku a teď už se snad zadaří🙂

babovka_babovicka
18. srp 2016

Ahoj holky..mně Mudr. udělal hormonální profil hned, co jsem řekla, že chci otěhotnět ( mám nepravidelnou MS, tak jsem se bála).. rok bych určitě nečekala.. nemám trpělivost😂😂😂 HP byl v pořádku, tak mě následně chtěl poslat na laparoskopické vyšetření, aby se vše prohlédlo zevnitř.. ale už to není potřeba😉😄 jsem ráda, že je v dnešní době dost lékařů na to, abychom si mohli zvolit toho s nejlepším přístupem🙂)

verunka11221
4. zář 2016

Vetsinou po roce. U me to dr resil po 9mesicich to mi bylo 23. Prisla jsem s tim ze se snazime o mimi ale ze mam rozhazenej cyklus. Dostala jsem clostilbegyt a pregnil na 3 cykly. Po tomhle to uz byl rok a dr mi dal dve moznosti. Poslat me k odbornikum nebo jeste pockat. Ja zvolila cekani a udelala jsem dobre. Za 3 mesice jsem otehotnela bez jakekoliv pomoci.

kikidii
8. zář 2016

My jsme se s manželem snažili přesně rok. Já jsem žádné problémy nepociťovala, menstruace +-3 dny pravidelná, žádný extra bolesti nebo divnosti i ovulaci jsem měla podle testů a příznaků jak z učebnice. Asi po 10 měsících snažení jsem vyslala manžela na spermiogram, o kterém jsme předpokládali, že bude hodně špatný, ale výsledek byl naprosto famózní. Za ten rok jsem vyzkoušela všechno možný, čaje, cvičení, gely, vitamíny, sledovat ovulaci, ale i úplně vypnout a soustředit se na něco jiného (což mi všichni pořád doporučovali), ale nic. A 14.cyklus, tedy rok po vysazení HA a začátku snažení jsem si řekla, že se budeme snažit naposledy a pak už to budeme řešit s doktory, případně, že se začnu zajímat o umělé oplodnění. Na internetu jsem si zdarma nechala vypočítat Jonášovou metodou nejpříznivější den pro početí (právě se i shodoval s plodnými dny) a milovali jsem se v den, který nám určil. Použili jsme ještě gel na podporu početí a už několik měsíců jsem pila kontryhelový čaj. Tak říkala jsem si, že to asi nevyjde a nedávala jsem tomu moc naději, ale co kdyby, znáte to 😀 ...a ono jo 😀 Teď jsem v pátém měsíci a čekáme holčičku 😀 Takže bych to viděla holky tak, že pokud nemáte žádné potíže a muž má v pořádku spermiogram, tak to do toho roku tak nehroťte a na vyšetření si dojděte až víc jak po roce snažení. Pokud ale už teď víte, že máte nějaké problémy, řešte to hned a nečekejte! Takže asi tak. Hodně štěstí, ať se zadaří 🙂

eviicka
8. zář 2016

@kikidii to je jak kdybych to psala já, úplně stejná zkušenost 🙂.

majdulena
3. lis 2016

No tak mě na poslední kontrole, kde jsem doktorovi oznámila, že už bych teda s manželem chtěla miminko řekl, že pokud se 3 měsíce nepovede, tak se mám stavit.
Docela jsem se divila, že takhle brzy a on řekl, že když mi je 30 let, tak není důvod to oddalovat.

Strana
z2