Za jak dlouho těhotná?

27. čer 2023

Ahoj holky,

s přítelem jsme se rozhodli před rokem, že bychom už chtěli mimčo s tím že, to necháme nějak plynout. Minuly rok jsem měla pozitivní test, ale řekla bych, že kvuli stresu v práci jsem o to přišla. Pak nějakou dobu se nic nedělo a letos jsem měla nejspíše biochemko. Když jsem šla k DR těhotenství vyloučil, ale upozornil mě na mini myom - prý se nic neděje, protože se nezvětšuje.

Mate některá zkušenosti s mini myomem, zda mít nějaké obavy (doktor mě upozornil, že opravdu není čeho se bát) ale i přesto a zda se dá nějakou cestou v klidu otěhotnět.

Samozřejmě jsem všechny situace obrečela a bohužel u všeho se na vše moc soustředím a řeším až do detailu, tak si zároveň myslím, že jsem tomu těhotenství taky neprispela díky tomu.

lencaa11
27. čer 2023

Zeptala bych se kde se myom nachází a jak je velký někdy může způsobit že ženě nejde otěhotnět

dejvitka
27. čer 2023

Urcite bych se poptala lekare na vice info. Nicmene, nedes se dopredu. U me ai gynekolozka vsimla myomu v pocatku meho prvniho tehotenstvi, nicemu nevadil, otehotnela jsem s nim i podruhe (na prvni dobrou), zase nicemu nevadil. Na kontrole mi jej sleduje ultrazvukem a do budoucna uvidime.

laloogrey
27. čer 2023

Já mám myom na děloze už pár let, doktorka mi to hlídá a kontroluje na preventivních prohlídkách, jestli se nezvětšuje. I s tím myomem se mi podařilo bez problémů otěhotnět a mít dvě zdravé děti (potkalo mě i bohužel jedno zamlklé těhotenství). Jinak samotné těhotenství probíhalo naprosto bez problémů a rodila jsem obě děti přirozenou cestou.

lenkalubina
28. čer 2023

Já mám zase třeba špatnou zkušenost s myomem..taky se hlídal jestli neroste atd,ale měla jsem ho na špatném místě,takže cca 20% šance na tehu...dr mi pořád tvrdila,že se s tím nic nedá dělat. Najednou jsem zázrakem otěhotněla a jen stresy...myom bral živiny a rostl až utlacil placentu a o miminko jsem ve 22+5 tt přišla. Hned jsem přešla k jinému dr a ten mi řekl,že ho dame pryč! Laparo operace a klid. Takže si zjistěte,kde ho máte a jaké jsou možnosti 😉 přeju hodně štěstí