Zoufalá... Máte podobnou zkušenost?
Ahoj kočky. Nie som najmladšia.. Snažíme sa dlho. Skúsili sme aj 2x ivf, ale foliky nerastli. Po nejakych vitaminoch som bola u gyn na kontrole. Po 2 cykly videla 20 az 22mm folik. Nasledoval ovitrelle a snazenie doma. Žiaľ, nič z toho. Navyše - posledna ms v decembri a nedávno sme šli do CAR, co s tým. Ci native, ci soft... Vraj jedine DAROVANE VAJICKA... Zly HP, zväčšené vajcovody... Vraj prirodzene to nepôjde vobec a aj o darovanych pochybuju. Ze tekutina, co je vo vajcovodoch, sa moze vyliať do maternice a mozny plod zabit. Mate podobnú skúsenosť? Ci viete dať kontakt na nejakého liečiteľa? Uz vážne neviem, co si počať. Nemáme este ani jedno dieťa. V podstate ma v car odpísali... 😪
@rootham
Nekdy to proste nejde.Zvazila bych adopci.
Moje kamarádka se snažila 15 let! Podstoupila vše možné vyšetření. Nikdy nic nenašli. Byla naprosto zdravá. 12 let to zkoušela přirozeně, pak 2X umělou cestou, třetí pokus už nedoporučovali. Nakonec otěhotněla přirozeně, když už ani nedoufala, že se to stane. Takže se vám to ještě pořád může podařit! Milujte se dál , zkus se nestresovat,jestli ti to teda vůbec půjde, a třeba to vyjde. Moc vám to přeji! Jen do dalšího umělého oplodnění už bych nechodila.
@janinasm jeeemine. Krásne mi praješ. Ďakujem ti moc. Si zlatá. Ono to pôjde len tazko vypnúť. Uz v 35tke som mala stresy, ze uz som stará, ze uz je najvyšší čas, takže teraz úplne opravnene nastupujú stresy väčšie, ze uz ozaj ten čas je presvihnuty a nie ešte tomu dávať voľný priebeh 😕, ale iné mi neostane. Hlavou proti múru sa nedá ísť... Ozaj ti moc moc ďakujem za milé úprimné slová. Neviem, ci sa snažíš aj ty, ci sa ti už zadarilo a si len uz tichý pozorovateľ tu, ale každopádne ti tiež držím päste, nech ti všetko vyjde ako si praješ ❤️🤞🍀
@rootham Kolik ti je?ta moje kamarádka nakonec spontánně otěhotněla ve 42 letech, žádné komplikace v těhotenství, ani při porodu. Takže i když jsi třeba starší, tak to nemusí nic znamenat. Jo ještě jsem zapomněla napsat, že ta moje kamarádka měla docela náročnou práci a ze si vydupala,aby ji vzali jeden projekt, takže se jí dost ulevilo a po třech měsících otěhotněla. Třeba to má souvislost i s tím. Nemáš náročnou práci?
@rootham Upřímně čas hraje proti tobě, čistě matematicky ta šance není moc velká, ale když budeš myslet tímhle běžným způsobem, tak to vnitřně vzdáváš předem. Jsou ženy, které otěhotněly přirozeně i pozdě nebo po velkých problémech. Mně zajímá vždy konkrétní příběh, proč to nešlo a najednou to šlo. Jednou mě v jednom seriálu zaujala tahle myšlenka (volně parafrázováno), musíš si skutečně ujasnit, co chceš od života a od té chvíle musí být každé rozhodnutí v souladu s tvým cílem. Chápu, že jsi z té situace na nervy, ale nervovat se a být ve stresu ti na cestě k dítěti nepomůže.
@levandule_k určite. A ja som skôr ten racionálny typ, ktorý na ti to pozerá čiste matematicky 😕žiaľ. Bože, pozeram bližšie na tvoj nick... Prepáč, zmylila som si ta s inou levandulou, s ktorou sme dlhšie písali 😊, tak ďalšia levandula 😉. Ďakujem za rady 👍
@rootham Nj je těžké vymyslet originální nick 🙂
Podle mě, jednim z duvodu proc to nejde, je stres. Rok jsi doma, veskere myšlenky sústreďujes na dite a jsi z toho čím dal ve vetsim stresu. Tvuj organizmus to bere jako že SE bráni proti nebezpeči a proto neotehotni. Jinak nepíšeš, čo máš za problém s hormonálnim profilem. Jestli nemáš vysoké FSH a moc nízke AMH, mela by byt porád šance. Až v okamihu AMH 0, je konečná. Jinak ja byla na folikulometrii 2x v živote sledovaná, a folikuly jsem zdaleka nesmela jak ty. Z toho v jednom prípade SE zadarilo. I Když dr rikal, že tento mesiac je proste anovulacni cyklus. Precti si tady článek ,,jak jsme po 19 letech je stesti prišli,, , jestli tohle je opravdu cesta, kterou bys chcela jit.
@levandule_k 😊 to len ak si sa čudovala, ze som bola viac familiarnejsia v prvej odpovedi 😊
@lutu11 snažíme sa viac ako ten rok, co som doma 😕. Nooo a HP je ďalšia veľká sranda u mňa... Amh 0.09 😪 a fsh kolo 40 😪😪😪. Cele zle. Ale sesterka je gynekológ v Zlíne. S tou som to preberala a vraj fsh v strede cyklu nie je také smerodatne. Treba zobrať krv 2-3dc, ale to aj moja gyn chcela urobiť, ale ms od decembra zastanena... Ja sa obávam, ze uz fakt prechod. Áno, tie veľké foliky mi posledné mesiace dali obrovskú nádej, ale nič z toho. V car sa mi zasmiali, ze vraj to mohli byť cysty. Neviem ako, ked vždy tam potom moja gyn videla žlté teliesko. Uz vážne neviem 😕. Teraz dokonca na sone videla kopec, ale malých folikov. Ani sa neunuvala ich zmerať. Vravim, ze tým vynechanim ms nevieme aky DC som, ze tie foliky môžu ešte dorast... NIE! Znela odpoveď. Vraj to je všetko také nijaké. Ze sliznica LEN 5mm. Zas hovorím, ze nevieme aky DC. Vraj to je jedno. Sesterka mi povedala, ze aj na 5mm sliznici videla tehotenstvo. Beriem lieky na zvýšenie sliznice a spustenie ms. Uvidím, co bude. Ten článok... To je diskusia? Kde to nájdem? Vies poslať link? Ďakujem moc.
@kelerub upozornila jsem na tvuj článek z duvodu, že situace SE může i ,,zvrtnout,,. Aby zvážila rizika a zhumplovane zdraví. Nic vic, nic min. Každý má priority a hranice, kam až zajet jinde. A je to v poradku. Navíc, tvuj článek je s dobrým koncom, tak to taky poteší.
@rootham mela jsem na mysli HP na začatku cyklu. Hodnoty z uprostred cyklu neumim posoudit. Nicmene, pokud by bylo AMH 0,09 na začatku cyklu, obávam SE, že možnost otehotnení bude hodne nízka. S tím, SE bohužel už nedá nic delat. Ale skontrolovala bychom to z 2-3cyklu. Jedna hodnota nemusí byt smerodatna.
ahoj vím, že ti tady ženy píšou co nechces slyšet, a že se krásně čte otom, že naděje umírá poslední a že když na to nebudeš myslet výjde to...upřímně musel by se stát zázrak a na ten asi čekáš 7 let. neznám tvé přesné hotnoty hormonálního profilu, ale nízké AMH znamena velmi malou zásobu vajíček a vysoký FSH naopak selhání vaječníků, v podstatě naprosto špatná kombinace díky které nejspíše prirozeně neotěhotníš...a bude boj tě vůbec nastimulovat, některé ivf centra to od určité vysoké hodnoty FSH ani nedělají, protože z těch vaječníků už nic nevykřesou a jestli z nejvetší pravděpodobností už vadné vejce...pokud ti mohu poradit nedrž se zuby nehty že potřebujes geneticky svého potomka naopak hledej jinou cestu a nejbližší asi tvému cíli je darované vajíčko. Někde jsem dokonce četla, ale nevím co je na tom pravdy, že i do toho darovaneho vajička skrze to propojení se nějak zašroubuje i část tvého genofondu...ale tam bych kecala jak to je..zkus zjistit...navíc bude to opravdu tvé dítě, nikoho jiného, ty ho budeš nosit ty ho budeš, rodit, ty ho budeš milovat...opravdu bych se na to nedívala jinak...bude to tvé miminko...neztracej už ani minutu, zjisti si ceny u nás a u vás, máme tady spousty opravdu dobrých center a tentokrat do toho skoč po hlavě...s velkou radostí a nábojem, že si tam prostě půjdeš pro své mimi...protože bude tvé...držím ti opravdu moc palce, vrhni se do toho s radostí a vervou.
aaa už to čtu Amh 0.09 😪 a fsh kolo 40 😪😪😪 promin s těmito hotnotami by se tě snazilo nastimulovat jen centrum co by z tebe chtělo tahat peníze v podstatě jdeš do přechodu a tento stav je nevratny...mnohé centra už to nedělaji u hodnoty FSH 20 a berou to už za trvalou neplodnost...kdy je jediné řešení opravdu darované vajíčko. je třeba si přestat lhát do kapsy a soustředit se na jinou cestu, která má alespon nějakou šanci na úspěch a to je pouze s dadovanými vajíčky.
@kevi1 jj já to chápu, naděje umírá poslední nikdo to nechce poslouchat...je přirozené veřit...ale myslím, že ji ani nepomůžou falešné naděje pisatelek nad kterýma ztratí třeba další rok...je třeba podívat se na to racionálně přijmout fakta a z těch vykřesat co jde...což je v jejím případě vyrovnání se s příjmutím darovaných vajíček...raději založit diskuzi na podporu tohoto myšlení ženamí, které ji podpoří a uklidní že své děti i přesto nadevšechno milují a že jsou prostě jejich. tam bych to z psychologického hlediska směřovala já a z fyziognomického okamžitým vyhledání správného a kvalitního centra, které z ní nebude tahat peníze. pak má opradu ještě nějakou šanci na úspěch.
@europa00 až mi slza vypadla ako krásne si to napísala. Ďakujem moc. Áno viem, o com hovorí nizke amh a vysoké fsh. Viem, co to všetko znamená. Nepísala som sem, aby ma niekto utesoval, chlacholil, či ľutoval. Chcela som úprimný názor, ci snáď osobnú skúsenosť a to kočky dostávam. Moc moc vám ďakujem a pomaly sa stotožňujem s darcovstvom. Najmä vďaka @kelerub ❤️. A áno, tiež som par dni dozadu čítala o com, ze darovane vajíčko preberá niečo od ženy, ktorá ho nosi, co je výborná správa 😊😊😊
@kevi1 oficiálně není limit pro adopci. Ale bere se to tak, že by mezi rodičem a dítětem měl být nějaký přirozený rozdíl - tedy 1 generace. Což samozřejmě kolem čtyřicítky už lehce hapruje. Ale nikdo vám nic nezakáže a nikdy není vyloučeno, že můžete mít miminko. Jde hodně o toleranci. Pokud chcete miminko, prostě miminko a nebudete řešit blbosti jako je třeba etnikum... tak budete mít miminko velice rychle. Případně bych doporučila jít do pěstounské péče, tam je těch dětiček mnohem víc a tím pádem větší šance rychle na mimouše. Ale darovaných vajíček bych se vůbec nebála, pokud toužíte po tom těhotenství a vlastních genech i kdyby jen z jedné strany. Tak je to dobrá varianta a bude to rychleji než vyřízení adopce.
@europa00 viem... Písala som už, ze tie hodnoty nie su zo začiatku cyklu, ale viem tiež, ak aj budú robene v začiatku, o moc lepšie nebudú. Toto ja všetko viem, aj o prechode. Ja som ale uz do stimulácie nechcela ísť. Pytala som sa v car, ci vedia odobrať môj vlastný folik, keďže posledné dva tri mesiace krásne rastli prirodzene. Bola som uz na ivf a nereagovala som na stimuláciu. Pri nizkych amh zvyknú ist aj do softu. Neklamem si. Všetko to viem. Chcela som práve tú radu, co ďalej... A ďakujem ti za ňu 😉👍
@kevi1 kde som pani pisala, ze to nechcem počuť? Nechcem počuť iba urážky o tom, ze som sa len teraz ZOBUDILA a ze zeny su najplodnejsie v 20tke. To myslím, každá vieme. Ale Vy ste si asi potrebovali kopnúť do niekoho, kto je už zložený na zemi. Chcela som iba radu, možno skúsenosť. Vôbec som netušila, ze sa to tu takto rozbehne. To, ze som mala rodiť v 20tke, rada nie je. Minulosť uz nevrátim. Tak ako to, ze som uz 5x potratila a prešla neuspechmi aj s predchadzajucim partnerom. A mala rôzne problémy a prešla aj operáciami. Ale kopnite si ešte kľudne. Súdte ma kľudne ďalej. Ja Vám len želám, aby ste to Vy nemuseli nikdy prežiť. A tiež vytiahnuť tých darcov spermií... Sama ste sa ma zastali v diskusii, ked som chcela názor, či si ženy mysleli, že sa mohlo zadarit, ked sme sa snažili nakazany deň a ďalší deň, keď tiez gyn odporucila skúšať, môj chlap bol 'nepoužiteľný'... To samozrejme nebolo mienené, ze je len darca spermií ako to nejaká dobra duša pochopila a vykricala mi to. Toho ste sa vtedy zastali a Teraz to tu vytahujete. Ďakujem za doterajšie rady, ale uz nemusíte sledovať ani sa zúčastňovať tejto diskusie, ked sa Vam niečo nepáči. Ďakujem

@asinehri máš pravdu, viem. Len som ešte dúfala v prirodzene oplodnenie. Keďže bez stimulácie foliky pekne rastú. Alebo kľudne ten môj bez stimulácie narasteny folik a postupovať ako pri ivf...