70 dní zpoždění po vysazení HA. Měl někdo podobné problémy?

rrrs
3. srp 2019

Dobrý den,

Začnu tím, že pokud neumírám, tak krom pravidelné roční návštěvy na gynekologii nechodím - nesnáším to tam. 🙂 Takže se nejdřív pokusím najít někoho komu se to třeba taky stalo.

Před 10 měsíci jsem po roce a půl vysadila HA, první půlrok byla menstruace pravidelná 32-35 dní. Pak následoval cyklus 55 dnů dlouhý. Momentálně jsem 73 dní od prvního dne poslední menstruace. 37-52 den jsem špinila (bez bolestí, zápachu, čehokoliv zvláštního), poté dva dny silná bolest zad. Cca 60den jsem si dělala TT a byl negativní. Nyní je mi nevolno a mám citlivé bradavky. Takže doufám, že každým dnem už se dočkám. 😅

Takže se ptám, je tu někdo kdo měl stejné nebo podobné problémy po vysazení HA?

luciela97
3. srp 2019

@rrrs ahoj, když jsem vysadila HA měla jsem stejný problém jako ty. Chvíli po vysazení jsem menstruaci normálně dostávala a potom jako kdyby jsi luskla prstem nic. Cykly jsem měla dlouhé a musela jsem to řešit s gynekologem, který mi vždy píchl injekci na vyvolání menstruace. Zkoušela jsem si dělat ovulační testy ale ty jsem měla stále sněhobílé, proto jsme se s lékařem dohodli na brání utrogestanu a diky němu jsem menstruaci dostala jako hodinky dva cykly ve třetím cyklu jsem otěhotněla.
Bylo mi vysvětleno, že po dobu co jsem menstruaci dostávala normálně mělo tělo ještě v sobě zbytky antikoncepce a jak jej potom nedostávalo bylo "zmatené" a nedokázalo si stim samo poradit.
Určitě si zajdi na gyndu pro injekci (mě se vždy strašně ulevilo a byla jsem za ní vděčná)

klea81
3. srp 2019

Vysadila jsem po 9 letech a cyklus mám zcela pravidelný po 28 dnech. Ale moc nás věru takových není. Byliny, gynex?

luciela97
3. srp 2019

Také jsem ze začátku věřila, že by mi bylinky mohli pomoc ale u mě teda bez úspěchu. Gynex to samé a to si ho spousta z vás chválí. Osobně bych po takové době šla raději ke gynekologovi.

puhelin
3. srp 2019

Za sebe muzu doporucit kontryhel. Diky nemu jsem to po mesici piti dostala 17 mesicu po porodu.

rrrs
autor
3. srp 2019

@puhelin ten doma mám, ale zase jsem někde četla, že pokud bych byla těhotná, tak to není dobře 🙄 tak nevím

rrrs
autor
3. srp 2019

@luciela97 Zkusím ještě týden - dva počkat, pak mi asi bohužel nezbude nic jiného 🥺

vitezove
3. srp 2019

@rrrs Já jsem to takhle měla po vysazení HA stejně. 32-70 dni dlouhe cykly. Šíílené. A příznaky furt. Já tohle mám i u PMS. Citlivá prsa, bolestivá, břicho bolí, špatně mi je.... a těhotenství to fakt není. Pomohla mi pak injekce na vyvolání ms a hormonální jóga. Je lepší si cyklus srovnat a pak se zkoušet otěhotnět. Tohle je k ničemu. Tělo nefunguje jak má a je dost možné, že k žádné ovulaci nedochází.

marketa1218
3. srp 2019

Těhotná hele nebudeš.

aselluska
3. srp 2019

Měla jsem to po vysazení taky takto. Tělo jede pár cyklů ještě jako s HA, někdo to má hned normálně, ale záleží na tom, jak to před HA. Neměla jsem to pravidelně, takže po anti taky ne. Dr. řekla, že mám počkat, že naskočí. Čekala jsem 3 měsíce! A ona na mě divně koukala, že jsme se asi nepochopili. Pardon, ale když mi řekne, kupte si tyhle přípravky na otěhotnění, ale budou fungovat až za půl roku, a menstruace naskočí. Takhle semnou jednala 11 let, teď jsem přešla jinam. Pokaždé dělala z ženských debila, že by něco takového neřekla. Určitě bych k Dr zašla.

zuzajulie
4. srp 2019

Já neměla Ms klidně 4 měsíce nebo rok pri odvykacce od mazacích kortikoidů. Teď už normal. Teda teď jsem v 7.m.

verusch
4. srp 2019

Ja brala HA asi 3 rok, po vysazeni jsem nemela pul roku ms dr rikal ze pokud vylozene nechci ted dite tak to nechsme byt te teli se sami vycisti...🙂 do 6 m sen ti dostala a otehotnela

tridvajedna
4. srp 2019

Ja mela po vysazeni HA asi tri MS po 30 dnech, pak se to natahovalo na ccs 50, 70, 100.. Dr diagnostikovala PCOS. Hned po tomhle zjisteni jsem zmenila stravu (vysazeni cukru, prumyslove upravenych potravin, kafe, omezeni alkoholu, ovoce jen 1-2 porce denne, spoustu zeleniny, seminek, orisku..), zacala jsem nepravidelne cvicit hormonalni jogu a klasickou jogu namisto dosavadnich kardio sportu. A brala jsem Fertipronu kvuli inositolu a omegu 3. Leky zadne. Citila jsem se lip, priznaky PCOS pomalu mizely (az na stale chybejici cyklus). Po pul roce zmeny ziv. stylu, kdy jsem byla ale stale bez MS, zacala chodit po 50-55 dnech a v 1.cyklu bez ochrany se zadarilo a jsem ted v 15.tt. Prisla jsem na tehotenstvi pozde, v 10.tt, protoze me ani ve snu nenapadlo, ze to pujde takhle snadno.

zuzajulie
4. srp 2019

@tridvajedna jo, hormonální jóga za mě taky super,i když jsem ji cvičila jen chvíli.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru