Bazálna teplota klesá
Ahoj 😊 čo si myslíte o mojom grafe? S priateľom sa snažíme o babatko.. už par dni pociťujem bolesti v dolnej časti chrbta a snažím sa merať aj bazálnu teplotu.. pred 3 dňami som mala veľmi hustý biely, čiry ťahavý hlien a na druhý deň bol veľmi hustý ale biely neťahavý. Dnes mam vodový vytok, pobolievanie v ľavom vaječniku a BT klesá, myslíte že môže prichadzať menštruácia alebo? V meraní BT som nová 😊

@romi10 teprve 8dpo. To stejně nic neznamená
@romi10 uz bys mohla tkusit test 🙂 Kdy mas termin menstruace?
@sudylichozrout nikdy som nemala takto dlhy cyklus, mala som max 30 dni 🙂 niekedy menej
takže bud sa mi predlzil cyklus iba alebo uz meskaju 🙂
@romi10 Co je jinak? Byla vyvolávačka? Pijete kontryhel nebo jetel? berete listovku nebo jiné doplňky stravy? Pokud jste mívala krátké cykly, mohla být kratší první nebo druhá fáze a nyní se natáhly. Kontryhel oddaluje ovulaci (to většinou nechceme). Vitaminy natahují luteálku (to chceme).
@romi10 nevidim tam nic. Navic uz jsi hodne dnu po ovulaci, jak koukam z grafu. Kdybys byla tehotna, uz by to test urcite ukazal. Drzim palce do dalsich mesicu 🙂
@sudylichozrout ďakujem 😊 hlavne už budem o čosi mudrejšia ohľadom BT 😊
@romi10 Taky držím palce. Pokud si nebudeš s ohledem na měření v něčem jistá, vřele doporučuju stránky http://www.merenibt.xf.cz/, vše je tam vysvětlené a je tam i spousta obrázků jak to vypadá v různých situacích. Mě osobně moc pomohlo si to prostudovat. A ještě jestli umíš anglicky, tak tu příručku z fertilityfriend, ta je taky dobrá.
@romi10 ... co konktretne Vas vedie k tomu, ze spedujete svoju plodnost a preco ste sa rozhodli, ze chcete dieta?
Pri prirodzenom planovani rodičovstva (PPR) je dolezite:
Ad1 DOVOD tz. PRECO som sa rozhodla sledovat svoju plodnost/ co ma k tomu vedie ? (priklady: viera, ekologia, zdravie, sebapoznanie, kvalitny partnersky vztah, vedome rodicovstvo etc. alebo snaha mat vsetko vo vlastnych rukach, nejaky osobnostny "defekt", kompenzacia niecoho si niecim/syndrom menejcennosti, zamena prostriedkov s zivotnymi cielmi, zranenia z detsva etc/)... na to si musime kazdy sam pred sebou idnividualne a pravdivo odpovedat...
Ad2 Navolit si rezim PLANUJEM DIETA alebo PREDCHADZAM POCATIU (tu je dobre si opravdivo odpovedat a zamysliet sa nad tym PRECO NECHCEM/CHCEM DIETA (priklady pre chcem: lebo mi tikaju biologicke hodiny, lebo aj sestra ma, lebo to partner chce, lebo si chcem ziskat nieciu priazen, lebo chcem aby starsie dieta malo surodenca/zabavaca-vychovavaca a mnohe dalsie //naschval som dala do prikladu "zle" motivy//)...
Novy zivot si zasluhuje velkolepe mitivy😊... blby dovod sa potom vlecie celou vychovou-formaciou osobnosti a aj tazko sa vychovava ked sami fungujeme v blbych moduloch... Osobne si myslim, ze spravny motiv by mohol byt: tuzim privitat novu bytost, je to moj prejav viery v Boha, tuzim vedome pocat dieta pretoze tuzim byt na to pripravena ako po fyzickej, tak po psychickej stranke a vytvorit tak zdravy teren pre novy zivot v podobe mojho dobreho zdravotneho stavu a zdraveho partnerskeho/rodinneho/vztahu - pre dieta je zdravy partnersky vztah ta najvyssia priorita a zaklad pre zdravy vyvin.
Chcem tymto komentarom dosiahnut to, aby sme nezabudali na podstatu veci...
...dovolim si este poznamenat, ze ak necitite potrebu mat odpovede na spominane otazky (Ad1,Ad2) a chcete pocat (bez zaujmu o PPR), tak je mozno lepsie/jednoduchsie nasledovne:
-hned nasadte kys. Listovu 1mg/den, zvyste prijem omega3 (rybi olej), upravte zivotny styl (spanok, strava, pohyb, pitny rezim- spravajte sa ako tehotna)... mozete skusit pit prvu polovicu cyklu caj z ostruziny malinovej a posledne dva tyzdne alchemilku (staci salka denne)...upravuje cyklus, precitajte si tuto knihu https://www.martinus.sk/?uItem=156852&gclid=Cjw...
-VYKASLITE SA NA SLEDOVANIE a MERANIA (je to zbytocne narocnea zatazujuce) a majte PS idealne vtedy ked sa Vam chce... riadte sa pocitom(nesustredte sa na pocatie, uzivajte si partnerstvo, vyhnite sa negativnym pocitom pri "neuspechu" na konci cyklu)
- ak do pol roka neotehotniete, zacnite sledovat cyklus a sustredte PS pred ovulaciou ..puzite ovulacne testy...a ozvite sa do diskusie(mozete aj tejto🙂)...
Prajem vsetko dobre😉
Ahojte dievčatá 🙂 tento cuklus dalej sledujem BT a chcem sa spýtať či podla teplôt nastala ovulácia tak ako ukazuje graf 😊 19 deň cyklu ma strašne večer zabolelo podbruško až tak že som si nevedela sadnúť (prvý krat sa mi stalo,že až tak silno to zabolelo) cítila som už tak dva tri dni mierne pobolievanie aj hlien som spozorovala už od toho 15DC 😊
@luccssa to vôbec neviem prečo je prazdne, meriam v rovnakom čase a zapíšem normalne, nevirm prečo to vyznači tak 🤔...waauuu gratulujem, bude mať krásny darček 😊❤prajem všetko dobre a hladký priebeh, nech ste zdravý 😊...nám ak sa podarilo tak zistíme asi až po novom roku alebo na nový rok 😊
Ten graf je divný před ovulaci musí být teploty více dole,ne jen jedinný den,tady to lítá a skace a teploty jsou jak v první tak v druhé fazy cyklu stejně,což není v pořádku,ovulace buď přijde ale podle takových teplot bych řekla že cyklus není v pořádku ,nebo je to anovulak ale pokud takové grafy mivate častěji a různé délky cyklu řekla bych že nemáte nikdy ovulaci,zašla bych k Dr na folikulimetrii aby skutečně potvrdila že ovulace proběhne že praskne folikul atd

Este si dovolim dodat...😆...
Add1...urobte si kontrolne tehotensky test aj v pripade, ze dostanete menstruaciu... mohlo by ist o "falosny menzes"... ked je vystelka kvoli protrahovanej prvej faze privysoka, moze krvacat aj pocas tehotenstva (to nie je ziadny problem, len treba kludovy rezim... mam s tym osobne skusenosti)...
Add2... skuste absolutne zabudnut na to, co ste zistili pri prvom merani... kazdy cyklus je iny/unikatny ... to, ze ste pri tomto cykle zaznamenali OVU oneskorene neznamena, ze takto to je u Vas vzdy a aj buduci mesiac sa to bude opakovat... vzostup mozte nabuduce kludne namerat aj na13.den... u Vas by som cakala taketo "skoky", vzhladom na velke rozpatie dlzky cyklov...