HA ellaOne, může rozhodit menstruační cyklus?

smisek32
16. dub 2017

Ahoj holky,

měla bych na Vás dotaz. Předem se omlouvám za to, že se pokusím co nejlépe Vám nastínit situaci.

V listopadu 2016 jsem přestala brát HA po zhruba cca 4 letech (začala jsem ji brát v 15). Trpím Leidenskou mutací, moje lékařka s tímto stavem obeznámená byla a brala jsem HA Azalii.

Menstruaci od té doby mám v celku pravidelnou zhruba po 28-29 dnech. Dne 13. 3. 2017 se nám s partnerem stala nehoda /prasknul nám prezervativ/, do hodiny od této události jsem si vzala nouzovou antikoncepci Ellaone. Druhý den jsem ale začala krvácet s jednodenním přestávkou jsou krvácela zhruba 14 dní. Poslední menstruaci před nehodou jsem měla 21. 2. 2017. Těhotenská test jsem si ze strachu ještě nedělala, nevím, zda hormony obsažené v přípravku EllaOne mohou mít za následek opoždění menstruace. Nutno dodat, že si nejsem úplně jistá,od kterého dne mám počítat poslední menstruaci, když jsem ji měla s denní pauzou (doslala jsem to 2x za sebou)

Předem Vám moc děkuji za odpověď.
S.

j.a.n.i
16. dub 2017

@smisek32 Úplně jsem nepobrala na co se ptáš, nicméně jinak než těhotenským testem případné těhotenství nepotvrdíš ani nevyloučíš, takže nechápu na co čekáš.

nafuka
16. dub 2017

asi budeš maminkou, gratuluji k miminku.Hlavně se nestresuj, nekuř a nedrž žádné diety.🙂

smisek32
autor
16. dub 2017

@nafuka Ahoj, máš s tím nějaké zkušenosti? Momentálně studuji VŠ a mimčo nepřipadá v úvahu.

mississka11
16. dub 2017

Buď si udělej test teď s nejistým výsledkem, nebo kolem konce dubna. Pokud i na konci dubna bude negativní, tak pohoda. Já kdysi potřebovala koupit Postinor (ani jsem nevěděla, jestli mám plodné dny) a krvácela jsem týden, týden pauza a pak znovu. Jinak se mi to stalo taky na VŠ. Když se stalo podruhé, tak jsem fakt otěhotněla, pro Postinor neběžela a mám z toho krásnou dceru. A VŠ studuji stále 😉

smisek32
autor
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
smisek32
autor
16. dub 2017

@mississka11
Rozumím správně tomu, že si ale otěhotněla když jsi ale neužila Postinor? Když sis ho vzala tak si těhotná nebyla??? 🙂 Jinak moc děkuji za odpověd! Jsem ted uplně rozhozená, dnes sem koupila 2 testy a furt čekám, zda udělat nebo né. Asi je nejlepší si ho udělat ráno, že?

mississka11
16. dub 2017

@smisek32 jo, páč jsem užívala HA a tehotenstvi jsem nebrala jako možné... proste ráno udělej test. Myslím, že bude negativní. Neboj

smisek32
autor
17. dub 2017

@mississka11 Ahoj, teď sem si dělala test a je naprosto negativní, tak snad to tak bude!

mississka11
17. dub 2017

@smisek32 urcite jo 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru