• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme: Beremese.czModrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Hladina hcg

19. května 2017 
lenkka, ty sa snaz nestresovat, stres nieje len pocit, so stresom suvisia aj chemicke reakcie v organizme, tak klud, pokial nemas istotu tak sa snaz mysliet optimisticky, tie malinke bunky to vycitia ked niesi v pohode...aj ked chapem ze to musi byt hrozne to cakanie...
29. bře 2010 v 10:41  • Odpověz  •  To se mi líbí
jess :dizzy_face: :dizzy_face: :dizzy_face: si ma potesila, tak gratulujem !!! je to krasne, to tukanie srdiecka...
29. bře 2010 v 10:41  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
AhojProsim poradte mi..Som uz naozaj zufala.Prekonala som 2x mimomaternicove tehotenstvoprve ukoncene laparoskopiou v 10tt a druhe injekciov metotrexate ukoncene vraj v 4tt..Zas som tehotna a lekar ma strasi ze je to znovu mimomaternicove tehu pretoze na skene nic nevidi.Poslednu menstruaciu som mala 07.februar/ ale otehotnela som urcite neskor lebo 18 februara som mala velmi silny zapal mocovych ciest sprevadzany horuckami cez 40C lieceny anttibiot.Moj cyklus je nepravidelny.Niekedy 35 a niekedy 30 dnovy.No posledny bol 26 dnovy. A s priatelom sme pracovali na babatku az okolo 26/februara. 25 marca mi lekarka robila vag.ultrazvuk a nic nevidela a vzali mi krv.Hodnota hcg bola 136.Dna 27 marca som zas bola na meranie Hcg a hodnota bola284.Nieje to hcg velmi male a je mozne ze sa jedna o mimomaternicove tehu?A este k tomu vsetkemu som 27 marca zacala krvacat.To krvacanie nieje silne len zopar doslova kvapiek krvy za cely den.Ale mam strach.Momentalne som v Irsku a tu mi na to krvacanie lekar nic neda.Oni sa tu riadia prislovim ze ak to tak Boh chce tak to tak musi byt.Brucho ma neboli ani pri prehmatani.Len ma stve to krvacanie/svetla a sem tam tmava krv/.Krcok je stale uzavrety a pevnySom strasne nervozna a lekarom tu vobec neverim.vraveli mi ze Hcg sa musi stale po 48 hodinach zdvojnasob.A ak to tak nebude tak mi budu musiet picnut latku metotrexat ktora zastavy rast babatka a vlastne navodi abort.Neviem co mam spravit.Je to krvacanie a Hcg normalne? A co sposobuje krvacanie.Prosim poradte mi
30. bře 2010 v 01:48  • Odpověz  •  To se mi líbí
sussy...ta hodnota nie je prilis vysoka,ale zdvojnasobila sa...ja som mala napriklad 246 a tiez nebolo este nic vidiet a aha uz som 31tt....a kedze pises ze ms je nepravidelna a snazili ste sa az neskor, tak to kludne moze byt normalne tehotenstvo....krvacanie? no ved baby krvacaju a niektore dokonca aj par mesiacov v case ked by inak dosla ms....no neviem,ale uz nemas ist na hcg?
30. bře 2010 ve 02:11  • Odpověz  •  To se mi líbí
Sussy, mi to taky přijde v pohodě, zdvojnásobilo se to :slight_smile: . Taky jsem si prošla mimoděložním a teď při druhém těhotenství jsem šílela strachy, že to je tam, kde nemá, protože jsem taky krvácela/špinila, ale naštěstí ne. Mimčo se na ultrazvuku ukazuje kolem hodnoty hcg 1500-2000. Mi vykouklo týden po vynechané menses. U tebe to je ale o to horší, že máš ty cykly nepravidelné, tak těžko říct :unamused: .
Si myslím, že by ti ještě párkrát měli vzít krev a pokud by to bylo mimoděložní, tak to hcg prostě neporoste tak rychle.
Neboj, smůly už jsi měla dost
30. bře 2010 v 06:40  • Odpověz  •  To se mi líbí
sussy....metotrexat???? :confused: este ani poriadne nevedia co tam je a uz chcu navodit potrat?? len kvoli nestupajucemu hcg podla tabuliek?? u mna tiez nevedeli ci som tehotna, tak mi doktor pichol hormonalnu injekciu, ktora ak som tehotna, babatku neuskodi a ak niesom, tak do 3 dni dojde menstruacia....nemozu ti dat taku? ja by som pockala, ziaden metotrexat by som si pichnut nedala, chodila by som na hcg aspon raz tyzdenne, az kym by na ultrazvuku nebolo nieco vidiet...
kazdopadne, ty vies kedy ste sa snazili o babatko....toho 26.2. to bolo od poslednej menstruacie prvykrat? ak ano, tak na zvuku nebude nic vidiet este aspon tyzden....vypocitaj si , kolko dni si asi tehotna, mne podla toho vychadza ze max 4 tyzdne, ak vobec doslo k oplodneniu kratko po 26.2.
a ako misik vravi, slabe krvacanie je do 12tt normalne, niektore zeny dokonca menstruuju aj 4 mesiace a preto nevedia ze su tehotne...skus este tyzden pockat, ak budes ok, nebude ti zle alebo cokolvek ine sa diat....a hcg kontroluj
30. bře 2010 v 09:07  • Odpověz  •  To se mi líbí
sussy mne to tiez pride tak, ze sa Ti to zdvojnasobilo, co je priznakom normalneho tehotenstva.
pises: 25 marca mi lekarka robila vag.ultrazvuk a nic nevidela a vzali mi krv.Hodnota hcg bola 136.Dna 27 marca som zas bola na meranie Hcg a hodnota bola284

cize dvojnasobne, tak, ako ma byt
urcite by som pockala a nerobila taketo unahlene rozhodnutia.
30. bře 2010 v 16:16  • Odpověz  •  To se mi líbí
sussy nevim kdo ti rekl, ze pokud je hodnota moc nizka jedna se o mimodelozne tehotenstvi, je to prave naopak, pri mimodeloznem ti bude hcg stoupat velmi rychle. Moje hcg bylo 143 4 dni po prvnim positivnim tehu testu, za tri dny se zvysilo na 467. Ja spinim od zacatku tehotenstvi, nekdy vic, nekdy min, moje lekarka nevidela nic co by to zpusobovalo, miminko je zdrave. Mimco bylo poprve videt v 6tt a to horko tezko, mam zvlastne posazenou deluho tak to tam museji vzdycky hledat.
Jeste k tomu mimodeloznimu, pokud ti delali vaginalni, urcite ti museli zkouknout i vejcovody, alespon tak to delali mne v listopadu (nebylo mimo ale o miminko jsme prisli)
Kazdopadne si myslim, ze pichat ti injekce atd je kravovina, byt tebout proste pockam az budes alespon v 8mem tydnu a potom bych tam teprve sla znovu. V 8tt by uz plod mel byt videt.
31. bře 2010 v 15:02  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahoj.velmi vam dakujem za vsetky odpovede.No v utorok poobede mi brali zas krv a v stredu som v nemocnici cakala 3hodiny na lekara a ten mi oznamil ze tehotenstvo sa konci lebo Hcg kleslo na 72 :frowning2: :frowning2: :frowning2: a ze mozem ist domov.A ak sa budem nahodov citit zle tak sa mam zastavit.Vobec ma ani neprezrelii a ani neobobrali zas krv.Som velmi sklamana a nahnevana.No nenarobim uz nic.V pondelok odlietam na slovensko za mojou lekarkou nech ma prezrie.Moze sa stat ze to Hcg este porastie?A ze babatko je stale zive?teraz krvacam uz trochu viac.ale stale je to len cista krv.je to tak v poriadku?Neviete mi prosim poradit ake vysetrenia mam absolvovat doma a ako dlho to bude trvat?Chcela by som aby mi skontrolovali priechodnost vajcovodov a ak su nejako upchate aby mi to spriechodnili ak sa to da.? :- |Je hrozne ako to v Irsku funguje. :frowning2: :frowning2: :frowning2: :frowning2:
1. dub 2010 v 15:17  • Odpověz  •  To se mi líbí
Sussy, já se obávám že doktor má pravdu, embryo je mrtvé a hcg klesá...nahoru už nepůjde (leda by to bylo opravdu mimoděložní, tam to skáče nahoru dolu).

Průchodnost vejcovodů se zjišťuje buď laparoskopií (drobná operace v celkové narkóze) s 1-3 denním pobytem v nemocnici, nebo ambulantně jako tzv. HSG (hysterosalfingografie), pod rentgenem v gynekologické poloze vstříknou skrz děložní krček kontrastní látku a sledujou, jak a zda prochází. Je to bolestivé, hlavně když se najde srůst. Nebo pak ještě je metoda kymoinsuflace, to je totéž, ale dovnitř se pouští plyn a fonendoskopem se poslouchá na břiše, jestli vychází ven.

Jelikož jsi ale otěhotněla, tak ve vejcovodech spíš problém nebude...nečetla jsem moc výš, pokud se TI to přihodilo teď poprvé, tak je na nějaký vyšetření ještě brzo, já vím že taková ztráta bolí (sama jsem po zamlklém těhotenství ani ne měsíc), ale říkej si, že příroda se zbavila nemocného embryjka, které stejně nemělo šanci na život (nebo na plnohodnotný život).
1. dub 2010 v 16:18  • Odpověz  •  To se mi líbí
Aha, už to čtu, že jsi měla 2x GEU...no tak odpověď k těm vejcovodům máš výš.
1. dub 2010 v 16:19  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahoj,ve středu 24.3.jsem objevila dvě čárky na testu,nebo spíš čárku a slabý náznak čárky,včera 31.3. jsem byla u doktora a hodnota dělala 307 jednotek,na UZ nebylo nic vidět,tak by mě zajímalo není to málo,jak to tady tak čtu?Jinak PM jsem měla 18.2. a cyklus mívám dost nepravidelný,ale zhruba ten týden déle,tedy těch 35 dní...
1. dub 2010 v 17:10  • Odpověz  •  To se mi líbí
sussy hcg uz ti nenaroste, je uplne zbytecne te znovu prohlizet. Je mi to moc lito, neboj, urcite se to priste povede! Nam se zadarilo hned par tydnu po potratu :slight_smile:
1. dub 2010 v 17:11  • Odpověz  •  To se mi líbí
luci ja jsem mela jenom 143 hcg 4 dni po prvnim positivnim testu, takze malo to nebude a taky kazda zena ma ty hodnoty jinak, v podstate nezalezi ani tak na tom jak vysoke hcg mas, ale jestli narusta tak jak ma
1. dub 2010 v 17:12  • Odpověz  •  To se mi líbí
Aha,díky,tak to nevím,měla jsem první kontrolu teprve,je to čerstvé :slight_smile: na další jdu ve středu a doktor říkal,že už by něco na UZ mohlo být vidět,tak snad.....budu doufat
1. dub 2010 v 17:14  • Odpověz  •  To se mi líbí
Skaredka snad sa aj nam konecne zadari.A najradsej by som bola keby to bolo uz hned teraz. :slight_smile: Ale najprv si pre istotu radsej necham tie vajcovody skontrolovat..Uz nechcem zas prezivat sklamanie a bolest. :frowning2: Dufam ze to hcg uz hore nepojde lebo pri druhom tehotenstve som mala hcg 190 potom mi kleslo na 174 a na dalsi den zas stuplo na 244.Dakujem za nadej a mozno uz za par tyzdnov budem zas tehulka s uspesnym koncom.
2. dub 2010 ve 04:43  • Odpověz  •  To se mi líbí
latvia:ja vim a taky se mi to nelibi furt stou prirodou,ale muj doktor je sice jeden z vyhlasenych a jsem snim jinac spokojena ale tento nazor se mi moc nelibi ,v utery jdu jeste na ultrazvuk jestli je to vsechno v poradku ,protoze jsem nebyla na vycisteni v nemocnici ,tak se ho skusim poptat jestli by se dala udelat nejaka vysetreni.ale obavam se ze mi rekne ze ne .ja jsem zrovna pred tema dvouma rokama,kdyz jsem potratila ve 12 tydnu ,byla sledovana na infekcnim ,kvuli pozitivnich testu na protilatku boreliozy-měla jsem v tele vice protilatek ,ale primar oddeleni mi rekl,ze se nemusim obavat,ze to nema s tehotenstvim co delat,ale kazde tri měsice jsem musela prijit na novy odber krve a pokazde byl pozitivni ale to bylo vsechno co se mnou udelali ,jen odbery a furt do okola,tak nevim co si taky otom mam myslet.jsem z toho sileně smutna a myslim ze jeste dlouho budu premyslet proc ...a taky je mi uz 31 let a dalsi tehotenstvi ktere by mohlo zase skoncit spatně...no nevim .pokud se zadari az zase za dva roky tak mi bude 33 let a kdyz se stane zase neco spatneho tak to uz si myslim ze mam posledni sanci tak bych ji nechtela podcenovat...doktori jsou nekdy hrozni
2. dub 2010 ve 21:40  • Odpověz  •  To se mi líbí
a co je to vysetreno sp...jak si mi psala
2. dub 2010 ve 21:41  • Odpověz  •  To se mi líbí
ahoj holky jen vám chci napsat, že jsem vám sem nedávno psala, že mám 15.den po transferu embryí hcg jen 127, ale po 14dnech už bylo 6800 a mám potvrzené mimi i se srdíčkem, takže i pro ty další co budou po tomhle pátrat - i s tak nízkým na začátku se to dá ještě rozjet...
9. dub 2010 v 10:17  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahoj holky, moc prosím o radu. Jak je to s těmi jednotkami HCG? Já mám z laboratoře hodnotu 197 U/l. Ale ty tabulky, co jsou i tady v diskuzi jsou v jednotkách mIU/ml. Tak teď opravdu nevím, na čem jsem.... :frowning2:

Moje hodnoty jsou: 10-11 DPO (nevím na 100%) - hcg 24,5 a dnes 16 nebo 17 DPO - hcg 197 - vše v jednotkách U/l.... Tak opravdu nevím, loni v létě jsem měla dle doktora nejspíš mimoděložní těhu, které se samo vstřebalo. Mám strach, aby se situace neopakovala. Na průchodnosti jsem nebyla, ale ovulace byla ze stejného vaječníku jako loni při tom mimoděl.

Holky, prosím, poraďte. Děkuji
26. dub 2010 ve 14:52  • Odpověz  •  To se mi líbí
Prosím poradí někdo.. :wink:
26. dub 2010 ve 22:07  • Odpověz  •  To se mi líbí
pec, já už jsem se setkala s tím, že to některé laboratoře uvádí v jiných jednotkách, jen to neumím přepočítat.. nicméně ti to krásně roste, ne :slight_smile:?
26. dub 2010 ve 22:29  • Odpověz  •  To se mi líbí
fiallinko, moc díky za odpověď... :slight_smile: No já mám právě strach, jestli to neroste pomalu a nevím, jak to má být k těm jednotkám uváděným zde. A nikde nemůžu najít převodník... :angry: . No ale nechám to být, stejnak tím nic nevyřeším a ono to nějak dopadne... Ty čekáš dvojčátka, že? :slight_smile: Občas se kouknu na diskuzi cesta za druhým dítětem. Protože první máme po IVF a teď jsem čekala na mrchu jestli dorazí, měla jsem hlásit datum do CAR a měli jsme jít na KET. No a dopadlo to takto... Kdyby to bylo zdravé těhotenství, byla bych ta nejšťastnější, ale mám strach z toho mimoděložního... :frowning2:
27. dub 2010 v 07:53  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tak jsem se zeptala lékaře a tu je odpověď ohledně těch jednotek, v kterých je uváděno HCG, třeba to někomu pomůže: :wink:

IU/l znamená Internatiol Units v litru tedy mezinárodní jednotky v objemové jednotce , která je 1 litr.

Pokud je výsledek v mIU/ ml, pak to znamneá mili ( tisícina) mezinárodní jednotky v mililitru, tedy také v tisícině litru.. Ať je to vyjádřeno jedním či druhým způsobem, nic není nuntné převádět, protože číslo zůstává stejné.
27. dub 2010 v 10:57  • Odpověz  •  To se mi líbí
Baby, naozaj sa riadte vylucne stupanim HCG, ktore sa musi kazde dva dni zdvoj- az strojnasobit oproti predchadzajucemu (nie oproti prvemu testovaniu). A je pravda, ze pri mimomaternicovom je HCG v case po vynechanej, resp. slabej menstruacii nizke, zvycajne do 300 jednotiek a stupa velmi pomaly. Nestupa rychlo, ako to hore niekto pisal. Zvycajne sa dostane max. na 700 jednotiek. Pokial zacinate napr. na 250, o 2dni 360, o dalsie 2 dni napr. 500, tak je to na 99% MMT. A este co sa tyka sona, kym nestupne HCG nad 1000-2000 jednotiek, nie je embryo v maternici viditelne. Mala som MMT a bola som denne sledovana na HCG, mam to z vlastnej skusenosti. :unamused: Drzte sa.
27. dub 2010 ve 20:25  • Odpověz  •  To se mi líbí
ahoj, chci se zeptat: zázrakem jsem otěhotněla přirozeně (3 neúspěšné IVF, jeden vejcovod, druhý trochu neprůchodný), jsem 5+4, HCG 20460, mimi 0,97 cm, ale srdíčko ještě nebilo. Myslíte, že je to v pořádku? Mimoděložní to naštěstí není,
27. dub 2010 ve 20:30  • Odpověz  •  To se mi líbí
Simkas, takže při mých hodnotách 10 DPO 24,5 a 16 DPO 197 to vypadá nejspíš zase na mimoděložní.. :frowning2: Vzrostlo to sice jakoby odben, ale právě že jsem četla, že by to ze začátku mělo stoupat o hodně rychleji.. Ach jo ... :frowning2: :frowning2: Já už jsem jedno mimoděložní prodělala, ale ani jsem nevěděla, že jsem těhotná, v podstatě až skoro za 6 týdnů mi doktor vzal krev a hcg bylo něco kolem 200 a snižovalo se, takže to dr už nijak neřešil, nebyla jsem ani na průchodnosti, nic. Prý se s tím tělo vyrovnalo samo.. A teď byla ovu z toho stejného vaječníku, takže si myslím, aby to nedopadlo stejně.. Pobolívá mě právě na levé straně - ne nijak moc, ale prostě občas cítím jakoby vaječník a občas mi bolest přejde až jakoby do kyčle. Ty jsi cítila nějakou bolest??

Aleno36, já myslím, že je to v pořádku. Je to ještě brzo, já jsem při prvním těhotenství byla na utz až v 7tt a to už bylo i srdíčko. v 5+4 je čas. Určitě to je v pořádku. :wink:
27. dub 2010 ve 20:54  • Odpověz  •  To se mi líbí
Pec, mala si aj menzes, alebo kolko dni mas po vynechani? Tvoje DPO nie je velmi smerodajne, kedze nepoznam dlzku tvojho cyklu. Podla tych hodnot, co pises, je to velmi nizke, ale pokial mas dlhe cykly, tak to stale moze byt v poriadku. A lekar ma podozrenie na mimomaternicove tehu?
Ja som pri MMT mala tmave spinenie v case menzes, bez akychkolvek bolesti (a to mavam velmi bolestivu menzes), trvalo cca 8 dni a kedze sa menstruacia nerozbehla, robila som si tehu testy, boli pozitivne. Spinenie ustalo na 2 dni a nato znovu zacalo ale uz svetlo-cervenou krvou. Niekedy slabsie, niekedy silnejsie. Prvu bolest som citila az v tejto faze cerveneho spinenia a bola len na tej strane, kde bolo MMT. Bolest to je tahava, niekedy vystrelujuca do stehna a tiez miestami silnejsia, miestami slabsia, niekedy ziadna bolest. K lekarovi som sla len kvoli tomu krvacaniu a pri HCG teste som mala hodnotu okolo 260, podla vypoctov to bol koniec 5 tt, resp. 3 tt, ak to pocitame od oplodnenia. Najskor robili kyret, ale kedze nadalej pomaly stupalo HCG, skoncila som na laparoskopii s odstranenym vajcovodom. :unamused:
28. dub 2010 ve 12:39  • Odpověz  •  To se mi líbí
Simkas, poslední ms jsem měla 25.3. , cyklus mám cca 31 dní a ovulace proběhla podle bolestí nejspíš 9-10.4. To první hcg 24,5 bylo z 20.4. (v podstatě jsem byla u dr kvůli jiným potížím a on mi vzal i krev), pak mě kvůli zvýšeným hodnotám pozval na další odběr 26.4. a to bylo to 197. Podezření mám kvůli tomu minulému - byl to stejný vaječník a kvůli tomu malému růstu, co jsem tu četla, tak holky už mívají hcg podstatně víc. :unamused: Doktor mi zatím nic neřekl, jen mě pozval na další týden na ultrazvuk. Jinak MS jsem nedostala, jen mě teď asi poslední 3 dny bolí v kříži. Už jsem přemýšlala, že si zajdu do laborky na samoodběr, ať vím, na čem jsem. :frowning2: A měla jsi nějaké další příznaky? Jako myslím těhupříznaky?
Zas je dobře, že ti snad při laparce zkontrolovali druhý vejcovod a je pravděpodobnost, že další těhu bude v pořádku. :slight_smile:
28. dub 2010 ve 13:07  • Odpověz  •  To se mi líbí
Takze tento tyzden je vlastne tvoja menstruacia. Pokial nemas ziadne krvacanie, alebo spinenie, to je dobre znamenie a zatial sa spravaj akoby islo o normalne tehotenstvo, pretoze tomu vsetko nasvedcuje. V tejto faze ti podla mna ziadny lekar nepovie, ci je to dobre alebo zle. Nemaju na to pristroje, aby to zistili. Jedinym riesenim je, keby si chodila denne na odber krvy, ale myslim ze staci od buduceho tyzdna, az ked skonci obdobie predpokladanej menzes. V tejto faze ti nic nehrozi, myslim prasknutie vajcovodu a podobne, to by mohlo nastat tak o 3-4 tyzdne. Dovtedy sa podrobne sleduj, hlavne sleduj ci nekrvacas vo vnútri na krcku (cipku). Ja som mala prve tehu priznaky cca 25 dni DPO. Islo hlavne o bolenie prsnikov-bradaviek, nechutenstvo a tocenie hlavy.
28. dub 2010 ve 13:38  • Odpověz  •  To se mi líbí
Jdi na stranu:   Zruš
Tvůj příspěvek