Holky, jaký je postup po odběru oocytů?
,bylo mi doporučeno transfer odložit měla jsem 33 vajíček ted čekám na menses co následuje?transfer nasleduje po menses?to čekání je šílené.
ano transfer v dalším novým cyklu, čili po menses🙂 Já měla také odložený transfer embryjka o mesic ( z jinych duvodu) na kontrolu si me zvali 14 DC, zkontrolovali sliznici, folikuly, když bylo vše ok, píchli mi pregnyl na vyvoláni ovu a za pět dní jsem šla na transfer 🙂

Při tak vysovém počtu vajíček je vysoké riziko hyperstimulačního syndromu (HSS), měla jsem 2x a opravdu to bylo horší jak porod. Po menstruaci jsme byla na kontrole růstu děložní sliznice jestli bude možný transfer bez pomoci léků anebo bude potřeba nasadit ty samé léky co se používaly na stimulaci. U mě to bez léků nešlo, po 1. IVF jsem šla na transfer následující měsíc a bohužel bez úspěchu. Po 2. IVF opět HSS, následující měsíc nízká sliznice, další měsíc malá cysta a konečně další měsíc transfer. Úspěšný a dnes mám 11 měsíčního raráška 😉 . Čekání je hrozné, nápor na nervy, ale za mě tedy se vyplatí na transfer čekat a dát se pořádně dokupy. Po HSS jsme se bála jak bude probíhat těhotenství, ale vše bylo naprosto v pohodě, bez nevolností a i když porod byl náročnější, tak HSS byl pro mě nepříjemnější. Držím palečky ať vše dopadne tak jak má 😉 !!!