Injekce Agolutinu v těhotenství

karolinka9658
23. kvě 2017

Ahoj holky chtěla jsem se zeptat vím že už to tady padlo ale nějak jsem nenašla odpověď. Před 5-ti tydnama jsem byla u gynekolozky že mám 14 dní zpoždění MS udělala mi ultrazvuk na něm nic neviděla vzala mi krev a s té zjistily že těhotná nejsem dala mi tedy prášky na vyvolání MS. Po dobrání prášku se MS neobevila a tak jsem o pět o dalších 14 dní navštívila gynekologa na ultrazvuku šel vidět testační vacek 6mm a i přesto mi pichla injekci Agolutinu na vyvolání s tím že když do 14 dní nedostanu MS mám se za ní zastavit. po 4 dnech MS přišla ale slabá. Zajímalo by mě jestli jsem byla těhotná tak zda jsem o to miminko díky té MS nepřišla? Mate někdo podobnou zkušenost?? Dlouho se snažíme o miminko a nějak se nám nedaří a vzhledem k tomu že na ultrazvuku ten vacek byl tak předpokládám že tehu jsem. Doktorka mi k tomu co na tom ultrazvuku viděla nic neřekla jen že to má 6mm. Děkuji za odpověď. 🙂

jezz1e
23. kvě 2017

Agolutin potrat neuzpůsobí, naopak pokud bys byla těhotná, podpoří udržení těhotenství (někdo si ho píchá po umělém oplodnění).

karolinka9658
autor
23. kvě 2017

@jezz1e Takze by ta MS neměla mít na to vliv? Jestli to chápu dobře. Děkuji 🙂

jezz1e
23. kvě 2017

Myslela jsem to tak, že pokud jsi byla těhotná a začala jsi krvácet, nebylo to důsledkem Agolutinu, ale prostě těhotenství zamlklo. Pokud jsi těhotná nebyla a z nějakého důvodu jsi neměla MS sama, pak ti jí Agolutin vyvolal. Jestli jsi krevní test měla negativní, je velmi málo pravděpodobné, že bys byla těhotná a dr. viděla gestační váček, protože hcg lze v krvi najít mnohem dřív než je cokoliv vidět na UTZ. Ten váček byl asi spíš nějaká hormonálně aktivní cysta, která právě bránila rozjetí menstruace.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru