icon

Jak poznat těhotenství při kojení bez menstruace?

1janinka1
28. bře 2022

Zdravím vespolek!
Mám otázku, nijak vážnou, jen pro zajímavost. Jak by se dalo poznat další těhotenství, když stále MS není, takže se není čeho chytit? Objevují se obvyklé příznaky, jako nevolnosti atp. nebo díky kojení je to úplně jinak? I to testování je taková metoda naslepo. To by asi muselo probíhat v určitý den každý měsíc, ale to s sebou přináší riziko zklamání... Takže máte s tím někdo zkušenosti nebo informace z doslechu? Děkuji moc za odpovědi! 😉

Strana
z2
kikca88
29. bře 2022

@1janinka1 mě začalo růst břicho, říkala jsem si, ze už musim vynechat sladké 😁......žádné příznaky jsem neměla 😊

cherie24
29. bře 2022

@1janinka1 já jsem kojila, když jsme se rozhodli pro dalšího prcka. MS už jsem teda měla chvilku, ale na chcípnutí mi bylo i přes kojení. 😄 Mě třeba krom nevolností pak kojení dost vadilo. Bylo mi to nepříjemné a měla jsem i méně mléka. Díky tomu se starší krásně postupně odstavila sama bez pláče. 🙂 Jinak taky už jsem slyšela, že se to někdy pozná až když ženská nezapne kalhoty. 😁

syslounek
29. bře 2022

To si tak člověk přijede po měsíci na návštěvu k rodičům a matka na něj ještě ve dveřích bafne "Ty si zas těhotná", a nedá pokoj, dokud si člověk neudělá test.
Jinak, nemyslím, že by kojení mělo vliv na příznaky. Já je teda neměla ani při prvním těhotenství, takže nemůžu soudit. Testovala bych až při podezření, že se zadařilo.

inssomnia
29. bře 2022

@cherie24 stejně tak. Otěhotněla jsem při kojení čtyřikrát a vždycky jsem to věděla okamžitě (zle od 4tt, pozitivní test až 6tt). Stejně jako napoprvé.
Kojení je dost boj (bolí), hodně jsme ho omezily a opravdu doufám, že ten postupný odstav ještě přijde.

leniczka23
29. bře 2022

@inssomnia takze sis vykojila 4 děti? 😁😁

inssomnia
29. bře 2022

@leniczka23 ne, bohužel neúspěšně. Poslední pokus se zatím drží, pomalu finišujem první trimestr. Ale blbě mi bylo pokaždý :D

leniczka23
29. bře 2022

@inssomnia je tak to mě mrzí, omlouvám se za nevhodnou otázku a držím moc palce a pohodové a bezproblémové těhotenství 🍀🍀🍀

vendelinka08
29. bře 2022

Kamarádka zjistila že je těhotná az v 5 měsíci, byla silnější, takže to poznát nejak nebylo a ms měla nepravidelnou.

inssomnia
29. bře 2022

@leniczka23 🙂 to vůbec neřeš, kdybych to neměla srovnané, tak o tom pomlčím ♥ děkuju, už to snad vyjde.
@vendelinka08 těžká závist :D

shirilka
29. bře 2022

@1janinka1 Já jsem teda periodu už měla ale bylo to jen 2x po porodu a silně nepravidelně (rozptyl přes 20dni). Že jsem těhotná mě napadlo až při kojení, kdy to bylo strašně nepříjemné, brečela jsem já i malý, myslela jsem, že mám málo mléka, že mu to už nestačí a pak jsem si že srandy udělala test 🤣 byla jsem v 8tt.

1janinka1
autor
Autor odpověď smazal
1janinka1
autor
29. bře 2022

@kikca88 to jsem si taky myslela a myslím si to stále, ale muž mi to vyvrátil 😁

1janinka1
autor
29. bře 2022

@cherie24 tak naštěstí mi ze začátku nebylo ani v prvním těhotenství, takže podle toho se řídit nemůžu a ohledně kojení, nepříjemné není a mléka je naštěstí zatím dost

handulkak
29. bře 2022

@1janinka1 já zase dostala první MS při kojeni tenkrát. To malé bylo necelých 8 měsíců. Ale byla divná, tak jsem si říkala, ze možná raději test no a už jsem nějaký pátek tehotna byla. MS nebyla MS, ale krvácení prave z důvodu kojeni.

1janinka1
autor
29. bře 2022

@handulkak aha, tak to je zajímavé, ale kojení v těhotenství přece plod neohrožuje..? 😮

cherie24
29. bře 2022

@1janinka1 nemělo by, znám i ženské, které kojily pak i tandem 🙂 já kojila do 4. měsíce, taky jsem chvíli špinila ze začátku a miminko máme zdravé a začínala skoro na 4 kilech, takže živená byla dobře. 😁 Ale vitamíny byly potřeba, to jsem na sobě cítila, že je to na tělo záhul.

handulkak
29. bře 2022

@1janinka1 nemělo by. Ale já jsem bohužel byla ten případ, u kterého docházelo každé kojeni ke stahování dělohy a tím i ke krvácení.
Takže kojit byl risk.
Tak jsem přestala a pak kojila oba až po porodu 😁

elesse
29. bře 2022

Ja jsem si delavala cca 1x za mesic test. Sice jsme se cilene nesnazili, ale ani nijak zvlast nechranili, tak jsem chtela pripadne vedet jestli a jak dlouho muzu byt tehotna. Ms jsem mela cca od pul roku, nepravidelnou

1janinka1
autor
29. bře 2022

@cherie24 takže kdyby se to náhodou provedlo, tak se mám při chození do práce nač těšit... 😁

1janinka1
autor
29. bře 2022

@handulkak takže jak je vidno, co člověk to originál. Takže individuální přístup...

1janinka1
autor
29. bře 2022

@elesse no a tomu bych se právě chtěla vyhnout. Druhé bych chtěla mít věkově co nejblíže prvnímu, ale nechtěla bych to hrotit, jenže to mi moc nejde, vzhledem k tomu, že se tu teď vyptávám... 😁

fandysek_1
29. bře 2022

@1janinka1 noo bylo mi divně. Byla jsem krátce po šestinedělí. A při třetí mi začalo vadit kojení a děsně mě bolelo břicho.

cherie24
29. bře 2022

@1janinka1 a ty jsi jak dlouho od porodu? Mě třeba otěhotnět šlo až skoro po roce a půl. Takže dřív než 2 roky od sebe by to stejně nešlo. 🤷 MS se mi sice vrátila po roce, ale pak jsem ještě pár měsíců měla ovulaci a hned na to MS. Prý je to ochrana těla, když ještě není ready na další dítě, tak se chrání před možným uhnízděním vajíčka, ale pak to vyšlo na první dobrou. 😁 Každému to ale nejde mít děti rychle za sebou. 🙂

kikca88
29. bře 2022

@1janinka1 tak držím pěsti, pro me to byl šok 😆 deti mam 16 mesicu od sebe😁😁

1janinka1
autor
29. bře 2022

@cherie24 za týden to bude 5 měsíců. Já vím, jsem sebevrah, ale chci to mít rychle za sebou. 😀 Nedělám si iluze, že by to šlo snadno, ale díky práci se sníží frekvence kojení, tak uvidíme. Každopádně tělo ví, kdy je vhodná doba, takže to nechám na něm. ;)

1janinka1
autor
29. bře 2022

@kikca88 děkuju. Ale co jsem tak brouzdala po netu a diskuzích, tak ta brzká těhotenství byla většinou omylem. :D No, co já nikdy nerada plula s davem. :D Mám takové divné pocity, tak si asi zítra ráno dám testík pro zklamání. :D

elesse
29. bře 2022

@1janinka1 a tak to neber jako zklamani:D vim, chces otehotnet, lehko se to rekne. Ja zklamana nebyla, bylo to obdobi “bez rizika”. Jeste jsme nutne nechteli, ale kdyby bylo, tak bylo. Tim, ze jsem nevedela jestli a kdy to dostanu, proste jsem si misto toho bez emoci udelala obcas test… nakonec jsme si rekli, ze uz teda chceme a do dvou mesicu bylo, ale to uz jsem nekojila

1janinka1
autor
29. bře 2022

@elesse Hele, já si říkám, že je to nejideálnější doba na jetí bez obav naostro, kolikrát se to člověku za život poštěstí, že jo. :D Navíc se těším do té práce a práce na baráku, takže myšlenkový rozptyl mám. Sice mě občas přepadne blbá myšlenka, ale tu rychle zaženu. Spíš jsem se chtěla zeptat zkušených, jak to vypadá, když se kojí. A protože se i dost fyzicky namáhám, tak nevím, jestli je ta nevědomost bezpečná, ale jinak o nic nejde, mám ráda překvapení. ;)

mariti
29. bře 2022

@1janinka1 Dítěti přestalo chutnat moje mlíko. Takže syn to věděl dřív než já 🙂 jinak též překvápko, děti jsou od sebe 19 měsíců.

chrystyanna
29. bře 2022

@1janinka1 já měla. MS od 3 měsíce dítěte, ale otěhotněla jsem až v 1 3/4 a zas odeslo a až za další dva měsíce, takže v 23 měsících prcka to vyšlo.
První dvě MS byly 40/50 dnů cykly, pak má klasika, ale tělo prostě vědělo, že to nedá, tak to nešlo, takže ani plán mít to rychle za sebou se nemusí podařit.
Sama bych bez MS dělala test co měsíc (plus mínus)

Strana
z2