icon

Je mi 16 a mám strach, že jsem těhotná

zuzulinda16
19. dub 2018

Ahoj, brzy mi bude 17 a už víc jak půl roku mám přítele. Začali jsme spolu spát pouze s kondomem, ale asi po měsíci jsem si řekla, že budu klidnější s HA a pro oba to bude bez kondomu příjemnější. Teď jsem začala šestý měsíc brát nový blistr HA Rhonya. Na začátku mi moc nevyhovovala, třeba jsem celý měsíc lehce špinila i přes cyklus, nebo párkrát mi z ní bylo špatně, jednou jsem i zvracela. Ale jinak bylo vše v pořádku, menses pravidelný. Nedávno se nám stala zvláštní věc. Přítel se do mě obvykle neudělá, jelikož tomu sám moc nevěří tak mi to raději háže na břicho😀 Ale i přes to se nám to párkrát povedlo, už v prvním měsíci braní antiko se do mě omylem udělal, ale těhotná jsem nebyla. No a přibližně 2 týdny přes začátkem menses se do mě udělal dvakrát. Byla jsem nahoře a nemohl to nijak zastavit. Byla jsem samozřejmě nervózní. Každý měsíc jsem paranoidní a čekám na menses jako na smilování. Začaly mě pobolívat prsa, měla jsem to tam dole podrážděné (obvyklé příznaky mé MS) a menstruace se dostavila jako obvykle. V pondělí 16.4. MS skončila a v úterý po 7mi denní pauze jsem načala nový blistr a zase jsme spolu normálně začali spát. Včera 18.4. Mě celý den pobolívalo břicho, ale i přes to jsme spolu spali a večer už to bylo ok. Ale dnes ráno mi bylo šíleně špatně, jak břicho tak hlava. Vzala jsem si tabletku v 7h jako každý den a chystala se do školy. Při cestě vlakem se mi zamotala hlava, viděla jsem rozmazaně a celá jsem se zpotila, jen tak tak jsem se udržela na nohou. Pot mi po obličeji doslova lil. Vystoupila jsem z vlaku, měla závratě a motala se mi hlava, řekla jsem si, že takhle školu rozhodně nedám a vrátila se na nástupiště, že počkám na vlak zpátky domů. Najednou mi byla strašná zima, nevím jestli zimnice nebo to bylo z toho potu, ale úplně jsem se třásla. Dorazila jsem domů, hodně pila, dostala do sebe suchý rohlík a byla jsem hodně nafouknutá + plynatost ale ne a ne jít na záchod. Mamka mi teda zaběhla do lékarny pro čípky. Vyprázdnila jsem se, snědla trochu bramborové kaše s kuřecím, aby mi nebylo špatně z hladz a bylo to lepší. I jsem na chvíli usnula. Ale pořád se cítím divně. V břiše mám křeče a bojím se, že můžu bejt těhu. Zase mi bylo špatně, tak jsem snědla půlku celozrnneho rohliku s lučinou a je mi líp. Máte s tím někdo zkušenosti? Budu ráda za jakékoliv ohlasy a tady.😊

Strana
z2
viki999
20. dub 2018

@packaf Nebudu rýpat, že by to chtělo přečíst si pořádně příspěvek, než budu reagovat nějakým bludem ;)
Hele, prvni sex jsem měla v 16 a mám dodnes stejného partnera, nyní manžela, máme i dům a oba dobrou praci. Existenční problémy nemáme a těhotná jsem v 28 - plánované.
Dík, tak jsem si taky mohla vytahat triko.. :D :D a ty jsi asi trochu mimo, nebo máš dost omezený obzor...

@zuzulinda16 na to základní ti holky odpověděly, já bych spíš zdůraznila, že pokud ti ha nesedí, porad se s Dr a výměn jí! Už to, že rekneš, že ty začátky byly des je špatně. Já třeba první co mi napsala jsem měnila po druhém platu, to vůbec nešlo.. pak mi dala jiné a balada, brala jsem je x let bez problémů.. každému sedí něco jiného, to je přece normální 🙂

priefi
20. dub 2018

@packaf ja bych rekla, ze to je dost individualni. Ja zacinala v 17 s pritelem i s ha, dnes jsme spolu pres 12 let, oba vystudovanou VS, oba mame praci, teda ja ted jsem na RD se skoro dvouletakem a planujeme druhaska. Ted po 10 letech od stredni bych ale taky byla mezi matkami, ktere jsou zavisle na manzelovi, protoze rp neni zase tak velky, proste dokud se nevratim do prace, tak to tak bude. A taky mam spoustu spoluzacek, co si zakladaji, ze jsou sobestacne a samostatne a dite v nedohlednu (bud to nejde, nebo neni partner).

priefi
20. dub 2018

@packaf a jeste bych jen dodala, ze pred 3 lety se z pritele stal manzel a mimi bylo planovne, zacali jsme na nem pracovat hned po svatbe 😉

bubbi
20. dub 2018

Hned jak jsem si přečetla nadpis, byla jsem zvědavá, kdy začne někdo moralizovat 😀 Takže pro dámy, které se pokaždé podivují, co je to dnes za divnou dobu začínat se sexem tak brzo, bych jen řekla, že v každé době byl někdo, kdo začal dřív. A je fuk, jestli to bylo v padesátých, šedesátých, nebo nevím jakých letech. Moje "poprvé" bylo taky docela brzo a světe div se, vdávala jsem se v šestatřiceti a bezdětná 😀 Omlouvám se za příspěvek mimo téma, ale tohle házení všech do jednoho pytle mě pokaždé fakt točí 😎

letadylkokane
20. dub 2018

@zuzulinda16 ona si mozna spletla diskuzi. Je tu jeste jeden prispevek, kde psala o radu sestnactileta slecna a ta psala o pilulce po. To je tak, kdyz nekdo mluvi driv, nez mysli 🙂

martaskaaa
20. dub 2018

Jestli čtu dobře, pokud ti skončila menzes a za 2 dny ti je špatně, pravděpodobně těhotná nejsi (i když jsou případy, že těhotná muže být žena i přes to, že má menstruaci, ale vyjímečně). Bud je to nějaká viróza, nebo ti proste nedělá dobre ta antikoncepce. Zkusila bych klidně jinou, nějakou šetrnější, porad se s Dr.

nicol22
20. dub 2018

@packaf a kde konkrétně je slečna nezodpovědná? Nikde není psáno nic o pilulce PO, pokud dobře čtu. Má přítele, sexuálně spolu žijí, a chrání se antikoncepcí. To vaše škatulkování je spíš k smíchu. Já jsem měla první sex v čerstvých 15, katastrofa, co? A představte si, že ačkoli jsem otěhotněla ve dvaadvaceti na škole, tak jsem tu školu dodělala, ten pán, kterej mi dítě udělal, si mě dokonce vzal a v našem věku (já 26, on 33), jsme na tom mnohem lépe než kterýkoli můj vrstevník. A nejsme povoláním syn a dcera, na všechno jsme si vydělali sami.

packaf
20. dub 2018

Ano, je to tak jak psala @letadylkokane, spletla jsem si diskuzi, tato je úplně jiná, než na kterou jsem reagovala, název má dost podobný, ale dotaz úplně jiný, a já klikla na tuto. Moje blbost, za to mě ale nemusíte hned urážet, že nepřemýšlím. Typické, jak někdo napíše něco špatně, splete se, tak hned zesměšnit, ztrapnit, jak je někdo blbý!😕 místní kolorit?

priefi
20. dub 2018

@packaf mno... a ted kterou jsi myslela? Protoze jedna slecna stresovala, ze nema ms, jina si nechava mimi 😉 ale tipovala bych tu, co stresuje 😉 obe mely pikulku po

bubbi
20. dub 2018

@packaf a i kdyby ses nespletla v diskuzi, tak tobě přijde fér hned napsat mladé vyplašené holce, že je nezodpovědná atd atd..? I kdyby to byla pravda, tak zrovna tohle slyšet nepotřebuje.

letadylkokane
20. dub 2018

@packaf vis co, ty jsi udelala chybu, to je cajk, stava se. Ale necerti se, zes to dostala sezrat, protoze jsi na slecnu nastoupila dost drsne. Vlastne jsi zakladatelku taky zesmesnila a urazila. Na jednu stranu ti nevadi se tu opirat do mlady holciny, ktera se na neco prisla zeptat, na druhou stranu ti vadi, kdyz se nekdo opre do tebe. Srovnej si to...

maritina
20. dub 2018

Ahoj,tehotna nebudes.A ty zazivaci problemy-me takto zacal drazdivy tracnik,vlastne jde o poruseni nervu ve strevech( pocit na omdleni,krece,nadymani,zimnice,je ti spatne,muzes mit zacpu nebo prujem).Zkus si vycist vic na netu.

maritina
20. dub 2018

A muze byt i bolest podbrisku.

fire85
20. dub 2018

@packaf chytrá až na půdu , Ale číst neumíš. Kde se píše o pilulce PO?

dora13
20. dub 2018

@fire85 v jine diskuzi, pani tak moc spechala pochlubit se, jak je uspesna a skvela, zatimco jine spoluzacky nemozne a se znicenym zivotem, ze si popletla diskuze😀😀

letadylkokane
20. dub 2018

@dora13 Lol 🙂

packaf
20. dub 2018

@fire85 když už si tykáme, tak si přečti, co jsem napsala výše. Číst umím, psát dokonce taky, a dokonce lépe, jak tak koukám. Tazatelce @zuzulinda16 se omlouvám, že jsem tady psala, co se vůbec nevztahovalo k dotazu. Z mé strany určitě nešlo o vědomé zesměšnění.
@dora13 ano, to byl zajisté můj účel, nemám nic lepšího na starosti, než se tady chvástat, jak se mám skvěle 😀 kdybych vám všem chtěla vykládat, jak se mi daří, napíšu to úplně jinak, ale stejně byste to překroutila k obrazu svému, takže nemá cenu vám nic vymlouvat. I kdybych si na hlavu nakydala kýbl hnoje, tak to překroutíte, takže si to užijte 🙂 .... To určitě nebylo účelem, pouze mé konstatování, jak se to obrátilo. Určitě jsem svým spolužačkám nic takového nepřála, ba ani jsem to nečekala.
... to co popisuje tazatelka, může být reakce na antikoncepci, mohla mít ráno nízký cukr, mohla to být viróza. Doktoři rádi předepisují pilule jak na běžícím pásu, bez vyšetření (osobní zkušenost), hlavně když to sype. Určitě bych gyne požádala o vyšetření, nebo pokud odmítne, že je to zbytečné, tak šla k obvodnímu. Přeji @zuzulinda16 brzké uzdravení a omlouvám se ještě jednou za příspěvek, který vám nepatřil.🍀

zuzulinda16
autor
20. dub 2018

@packaf Bylo to jen hloupé nedorozumění, samozřejmě děkuji za radu 😊

xsenova
20. dub 2018

@zuzulinda16 berieš 6 mesiacov HA, frajer sa ti robí na brucho a ty si myslíš, že si tehotná 😀 Ak z toho bude syn, v pohode ho môžeš pomenovať Jeziš 😂 určite ti nikto to meno zazlievať nebude

viki999
21. dub 2018

@xsenova Další co neumí číst...

ivuska1986
21. dub 2018

Ahojky, vymenila bych antikoncepci, taky se mi to stalo, presne jak popisujes, nastoupilo to ale hned po ranu, nemohla jsem vylezt ani z postele, je to uz pres deset let a ten sileny den si pamatuju dodnes. Jinak vas s pritelem moc chvalim, chovate se velmi zodpovědně, moc takovych paru ve vasem veku dnes podle me neni. Jinak bych si mozna i s gynekolozkou promluvila o obave z poceti i pres brani antikoncepce. Musi to byt dost stresujici kazdy mesic vyhlizet menstruaci a bát se tehotenstvi i presto, ze se chovate zodpovědně. Myslim, ze pak byste si i s partnerem uzivali lepe jeden druheho. Jinak k těm moralizujicim nazorum, dnes je mi 31, o panenstvi jsem prisla dost pozde, cca pred deseti lety, a to z toho duvodu, ze takhle starou panu nikdo nechtěl-fakt nekecam😂 uz jsem myslela, že si snad podám inzerát😇 me kamaradky o to prichazely ve ctrnacti letech, tak to jen tak, ze jsem mela potrebu se tez vyjadrit.

kristyna99
21. dub 2018

Být tebou zajdu si k praktickýmu a i na gynekologii. Tohle není normální,těhotná podle mě určitě nejsi 🙂 Jen s tebou něco není úplně v pořádku,může to být klidně i tou antikoncepcí,proto si zajdi i ke gynekologovi.
Držím palce ☘️

lidka41
21. dub 2018

@viki999 Přesně tak, přece když si přečtu dotaz nebo příspěvek, reaguji hned, a ne až když si přečtu další tři podobná témata. Pak to takhle dopadá🤦. A že někdo neumí číst a hned reaguje posměšně, je tady docela častá věc, bohužel.

Strana
z2