Je možné mít ovulaci 28DC a otěhotnět? Kdy udělat test?

molynka
5. únor 2014

Ahoj holky, chci se zeptat,asi jsem měla ovulaci 28 DC, dnes je to 7 dní od ovulace, ale už bych měla před 5ti dny dostat MS. Nevím, co s tím mám dělat - na těhu test je asi brzo, a navíc jsem teď dostala nějakou vaginální mykózu či co a potřebovala bych léky, ale nevím, jestli nejsem těhu.
Takže moje otázky zní: je možné mít ovu tak pozdě a otěhotnět? Kdy je čas udělat si test? A co teď s tou mykózou - stačí zajít do lékárny nebo mám jít k doktorovi??
Děkuji za jakoukoli odpověď 😉

werumka
5. únor 2014

Ahoj, pokud jsi ovulovala 28. den cyklu, tak menstruace přijde kolem 14 dnů nato. Druhá fáze cyklu musí být minimálně 10 dní dlouhá. Takže testovat až 14 dní po ovulaci - tj. v době, kdy by správně měla přijít menstruace. Pro léky si klidně zajdi do lékárny 🙂

molynka
autor
5. únor 2014

@werumka děkuju za odpověď 😉 Je to včil pro mě takové "zoufalé"...🙂 Takže MS by měla přijít až nejdřív za těch 10 dní? I když mívám pravidelnou MS 30 dní?

werumka
5. únor 2014

@molynka Vždycky záleží na tom, kdy ovuluješ - od toho se pak odvíjí druhá fáze cyklu - nastupuje progesteron, který je potřebný k tomu, aby případné těhotenství prosperovalo. Pokud nejsi těhotná, tak hladina progesteronu klesne a přijde menstruace. Ovulace může být v každém cyklu jinak - ale ta druhá fáze je vždycky stejně dlouhá. 10 dní je minimálně potřeba k uhnízdění vajíčka.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru