Jsem těhotná přes HA kvůli lékům?
Ahoj. Verim, ze mi tu poradite. Beru 6 let antikoncepci a vzdy bylo vse v poradku. Pred mesicem a pul me chytil silene zub a ja dva dny uzivala leky na bolest. Potom tyden pred menstruaci jsem zacala spinit i kdyz jsem stale brala prasky. Potom v pauze se uz menstruace nedostavila. Zacala jsem pak znovu brat antikoncepci, ale mela jsem hnisavou anginu a brala vic jak tyden penicilin. Ted jsem mela dostat menstruaci a zas nic. Tehotensky test je negativni. Myslite, ze mam telo rozhozene z tech leku? Nebo stalo se to nekomu z vas?
Antibiotika určitě mohou snížit účinky hormonální antikoncepce - informaci bys našla v příbalové informaci. Je to samozřejmě veliká náhoda, že se zrovna takhle zadaří, ale stát se to může...
@karkulka90 Mě to spíš podle popisu přijde, že ti přestává vyhovovat ta HA, jako kdybyss byla těhotná ještě z doby před tou první pauzou, tak to by test už ukázal, pokud jste měli chuť na sex i při či kolem té angíny, tak to těhotenství být může, ale já osobně bych to spíš tipovala na tu první možnost a pak je otázkou, zda ji nevysadit úplně, počkat co se bude dít a pak se rozhodnout buď pro jinou nebo jinou ochranu.

S atb a selháním antikoncepce mám kamarádku, má takto syna. Nevím konkrétně jak tyhle, zda take můžou snížit účinek. Ale negativní test.. raději bych si zašla na gynekologii.