Kdy se testovat, když jsem měla styk před ovulací?

aliciac
27. čer 2014

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, kdy je možné udělat si těhotenský test, pokud jsem měla několikrát nechráněný styk před ovulací. Vím, že je malá možnost otěhotnění, však to není nemožné a já bych chtěla mít jistotu. Všude se dočítám, že test se má dělat několik dní nebo týdnu po ovulaci, tudíž jsem pochopila, že se jedná vždy o otěhotnění v době ovulace. Zajímá mě, jestli se to vztahuje i na mě a mám si test také udělat až po ovulaci nebo je možné se to z testu dozvědět i dřív. Děkuji za Vaše odpovědi. 🙂

aliciac
autor
27. čer 2014

Ještě malá oprava, napsala jsem to špatně..myslím, jestli mohu také testovat až po době, kdy by měla případná ovulace být.

jaja01k
27. čer 2014

Před ovulací otěhotnět nemůžeš, ale spermie můžou přežít až do ovulace a pak k otěhotnění může dojít. Takže ten správný čas na testování se stejně počítá až od ovulace 🙂 A počkala bych aspoň 10 dní, dřív ti test pozitivní výsledek s největší pravděpodobností neukáže, ani kdybys těhotná byla.

andelka
27. čer 2014

Já bych řekla že něco rozumnějšího je možné čekat na testu 12-14dní od ovulace, tj. zhruba v době, kdy by měla přijít MS.
Ze sexu několik dní před ovulací samozřejmě otěhotnět můžeš, ale k početí dochází až krátce po ovulaci a testy jsou schopné ukázat pozitivitu až těch cca 12dní od početí.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru