Kdy si udělat těhotenský test?
Ahoj holky, snažíme se teprve 1 měsícem o miminko. Chtěla jsem se zeptat po kolika dnech či týdnech se dá z těhu těstu zjistit že jsem těhotná? Ukáže to test dříve než první den po nedostavení se mentruace? Díky za rady Nikča
@pulguita ahoj tak to je supet ze folici tam jsou a teplota roste jak ma ja porad verom ze ty prasky ti pomohou 🙂takze pritele uz ceka operace😮pani to byl fofr takovou dobu nic a ted najednou za chvili jde na to Kuba jde s tim okem 14.11 posunuli mu ji z 26.11 tak musime obehnout predoperacni ale budu rada ze to bude mit za sebou tak si predstav ze maly ma 5300g😨za mesic dotahl dve kila😀😀😀 no bude to asi pekny porizek a ty varlatka se budou sledovat ale melo by se to vstrebat a kdyz ne tak to resi operativne prcek usnul tak letim skladat pradlo a umyt nadobi odpo sem si snim chrupla a jak mi to pomohlo🙂pekny vecer
@petrysek181 Dobré ranko! 🙂 Konečně pátek! 🙂 Včera u doktora mi řekli, že ten omifin by mě vůbec nemusel pomoct, protože je spíše pro ty co neovulují a to není můj případ. Že navíc vysušuje (toho jsem si trochu všimla) a že by proto mohl mít opačný účinek, protože se tam tak spermijky neudrží. A že se může brát maximálně 3 cykly. No uvidíme jak dopadnu tento cyklus. Rozhodně nám řekl, že si přítel musí udělat znovu spermiogram (podrobnější) a já po MS odběr krve. Chtějí mi ho zopakovat a ještě zkontrolovat hladinu jakéhosi hormonu. Pak musím jít po MS a před ovulkou na ultrazvuk aby viděli kolik tam mám folíků. No prostě chce dopodrobna vědět jak fungujeme. Dokonce mluvil i o tom, že podle toho jak to půjde, bych musela jít na nějaký zákrok, aby viděli jestli mám průchodné vaječníky. No jsem ti zvědavá. Kéž by se mi povedlo otěhotnět tento měsíc🙏 Jsem ti zvědavá. Myslím si, že by mi měl pomoct ten ultrogestan na udržení, protože minule u toho biochemického těhotenství jsem měla sliznici celkem dost nízkou, tak třeba potřebuju jen ten ultrogestan, protože nějak tam došlo samo k oplodnění, ale neudrželo se to. Je toho hodně, ale aspoň se to posunulo o trošku dál, možná jsme měli jít k tomu soukromému doktorovi dřív, ale pal to čert...čas nevrátím. Držím palce, ať Kubovi ta operace dopadne dobře. Aspoň už to bude mít za sebou🙂 No a malý ti roste jak z vody! 👏 😍 To je prima! Uvidíš, že varlátka budou v pohodě. Tak jsi aspoň klidnější, že je malý zdravý a tak jak má být.🙂 Za chvilku už budeš mít doma manžela a to už bude taky jiné kafe🙂 Ten čas tak letí! Měj se moc moc hezky! Krásný pátek ti přeji 🙂
@pulguita ahojky no kdyz to vezmes ja taky ovulovala normalne a brala sem to tak nevim🤔a nam to pomohlo tak doufam ze vam taky😀dneska sem byla s prckem u kamaradky aby jsme trosku zmenili ten stereotip😀protoze venku nic moc pocasi na prochazku tady ma byt nejaky silny vitr a dest🙄uvidis ze pritel se rychle zotavi aby jste mohli pokracovat dal kdyby to ted nevyslo🙂zacina mi pomalu dochazet ze budou vanoce lamala sem si hlavu co koupit manzelovi ma vsechno tak me napadlo ze mu zaplatim seskok padakem uz sem si to nasla je to i od nas kousek na letisti a on bude mit prekvapeni protoze jsme se o tom bavili ze do toho pujdeme🙂jinak si uzij zbytek vikendu a odpocivej
@petrysek181 Dobré ranko! 🙂 No uvidíme jak dopadnu. Představ si, že v sobotu večer jsem vytuhla u televize, pak jsem se osprchovala, ale byla mi zima i v posteli. Něco jako zimnice.😕 No a ráno jak jsem se vzbudila na měření BT, tak jsem naměřila 37,7!! 😨 No měřila jse to 2x protože jsem tomu nemohla uvěřit. Pak jak jsem vstala, tak mi bylo zle protože mě šíleně bolela hlava, asi od plotynek, ale hrůza. Po obědě jsem usla, ale ani pak to nebylo lepší, až dnes ráno. Dnes jsem naměřila 37,3 ale i tak se mi to na mě zdá vysoká teplota, tak kdoví. To je prima, že už jdeš s malým na návštěvu ke kamarádce 🙂 Už to máš v malíčku! 🙂 No já zatím vůbec nevím, co koupit příteli na vánoce. Ten tvůj manžel je takový akční a ten seskok padákem mu určitě udělá radost. Je to originální dárek! 🙂 Měj se moc hezky! Krásné pondělí ti přeji! 🙂
@pulguita ahojky jen me napadlo nezkousela sis merit normalne teplotu me to tak litalo kdyz sem mela horecku a nebo se tam neco deje🙂ikdyz to 37.7 je hodne ake tak proc treba ne jestli si nemela horecku tak mas ukazkovej graf i s uhnizdenim aspon tak mi to pripada🙂malej uz zacina byt akcni a uz si malinko zacina vymyslet takze se naucil usinat u flasky jinak sam usnout nadlidsky vykon uz sem vyzkousela vse mozne ale trapi nas prdiky tak budeme muset vydrzet jeste tak mesic pak by mu to melo dat pokoj jinak je fajn zase je uplbe jiny a roste nam pred ocima🙂fakt sem zvedava jak to s tebou bude tento mesic
@pulguita jinak po tech praskach bys mela mit cyklus presne 28 dni a podle ovulky to vypada ze to tak bude🙂
@petrysek181 Ahojky! No měřila jsem 2 krát tu bazalku, ale normální teplotu ne. Určitě jsem měla asi horečku, protože nejdřív jsem měla v noci zimnici a ráno mi bylo hrozně horko a ta šílená bolest hlavy. Dnes jsem se vzbudila v pohodě jakoby nic. Dnešní ranní teplota je na mě celkem vysoká, ale už to nebylo těch 37,7
No kdoví co naměřím dál. Počítám, že cyklus bude delší. Doktor říkal udělat test 5 dní po očekávaném příchodu MS. Pokud bude MS meškat, tak se budu snažit vydržet, ať nedopadnu jak minule s pozitivním testem a další den na pohotovosti. Kéž by to tentokrát vyšlo.
No ale je fajn, že ti aspoň s flaškou usne. Hlavní je že ti hezky roste 🙂 Na ty prdíky trpí hodně miminek, chudačci malincí. Snad ho to brzy přejde 🙂
@llenka_li No teda o té zimnici jsem to nevěděla, že může být při uhnízďování! 😲 Kéž by to tak v mém případě taky bylo. Kéž by mi to vyšlo. Jsem zvědavá. Moc děkuji!🙂
@pulguita jak pise llenka ta zimnice muze byt pri zahnizdovani takze tam nejaka nadeje je zacina to byt napinave🤗🤗🤗moc bych ti to prala kdyby to vyslo 😙jinak u me vaha zamrzla a proste se nehne mrcha jedna😣pritom mam celkem honicku a vaze je to jedno😀asi bych necekala 5 dni po terminu ms a test udelala driv maly mi dneska chrape pomalu cely den tak sem zvedava co bude v noci ulicnik😀ve stredu jdeme na kycle v nemocnici to mel v pohode tak doufam ze to tak zustane dneska odpo usnul u prsa a ja spala snim to musel byt teda pohled😂😂😂😂ale co nadelas mam co dospavat z noci preju ti krasny zbytek vecera a pisni kolik nameris zitra
@petrysek181 Dobré ranko! 🙂 No já ti nevím, dnes jsem naměřila 37,1 Takže asi teplota začíná klesat, kdoví... No musím pořád měřit a kdoví jak to dopadne. Moc bych si přála, kdyby to vyšlo, ale taky jsem smířená i s tím, že to opět nevyjde. Uvidíme. Dnes ráno jsem měla průjem, nevím jestli to něco znamená...může a nemusí. Co jsem si všimla, že mě vůbec nebolí prsa a ty jsem každý cyklus cítila, dokonce i ten cyklus kdy jsem měla pozitivní test. Dnes jsem 21DC a 7DPO kdoví jak tento cyklus nakonec dopadne. 🙈
S tou váhou si nedělej hlavu, kéž by u mě aspoň zamrzla...nevím jak jsem k tomu přišla, ale zase mám o 2 kila víc. Ty jsi zhubla moc rychle, tak uvidíš, že ten zbytek do roka bude dole. Vždycky je lepší zhubnout pomalu, než rychle. Tady je zítra svátek. Tak ti budu držet palce, ať dobře s malým pořídíte 🙂 Určitě ano, vždyť je to šikula 🙂 Děláš dobře, že si s ním lehneš a spíš, taky si potřebuješ odpočinout, zvlášť když máte v noci mejdan 🙂 Krásné úterý! 🙂
Tak s tou zimnici jste mě potěšily, kéž by to byla pravda. Já jsem dnes 31DC, ale tt zatím negativní.
@pulguita no ten prujem je taky jeden z priznaku a nemuzes mit tak vysokou teplotu tech 37,1 az 37 je idealni🙂zatim to vse vypada dost slibne ale vim ze nema smysl spekulovat to se vse ukaze🙂prcek si dneska chtel v noci povidat tak dnes by to melo snad byt dobry protoze ted vecer cumakoval🙂uspava se zasadne flaskou nic jineho nezabere ikdyz je najezeny tak chce flasku tak mu tam vzdy udelam dvacku ani to nevypije a chrap☺ulicnik zitra jedeme na ty kycle tak snad to bude v poradku dneska sem ho merila a ma 58 cm je to kys chlapa🙂ty si uzij volnicko je to fajn vid zitra se nam lame tyden a ja sem bliz k manzelovi😍uz se ho nemuzu dockat❤hlavne zase chvili budem fungovat jako rodina krasny zbytek vecera ja jdu spat dokud to jde😀jen na ukazku pyzamko od taty ktere ma byt na rocni dite😂😂😂
Tak holky já už to mám za sebou. Malý se rozhodl přijít na svět trochu dříve v 35 týdnu. Praskla mi voda tak jsme jeli a za 7.5 hodiny byl na světě. Nakonec se nestihl otočit a rodila jsem koncem pánevním a jsem ráda, že to šlo přirozeně.
@petrysek181 Dobré ranko! Pánı ten už je veliký! Už je to kus chlapa 😍 Tatínek bude valit oči. 😍 Mišánek nádherný. Doufám, že jste dobře pořídili na kyčlích.
Tak já dnes naměřila opět 37,1 a začínám cítit právé prso, no kdoví co se z toho vyklube. 🙂 Včera jsem taky cítila břicho, tak nevím co se tam děje. První termín MS je v neděli, protože nejkratší cyklus mám 25 dní a dnes jsem 22DC, ale jak jsi říkala, tím že ovulka proběhla později, čekám, že MS přijde nejdřív tak příští středu (29DC) Tobě přeji krásnou středu! 🙂
@lucije11 velka gratulace❤
@pulguita ahojky a pekny vecer ja mela dneska honicku cely dwn dopadli jsme v poradku ale tom jak mel maly prerusene spani tak byl protivny cely den chtel usinat na me to nikdy nedelal a stale chtel pozornost ulicnik🙂zitra asi skocim do lekarny mam nejaky belavy vytok tak nevim jestli se o me nepokousi nejaka mykoza jinak zadne problemy nemam tak nevim🤔🤔🤔pro jistotu si koupim canesten zavadeci tabletu no to vse co popisujes by mohlo prinest ocekavane vysledky moc drzim palecky a sem napjata jak guma u spodaru😀😀😀ja jdu spat vyuziju ze malinky konecne spinka
Tak screening v poradku a cekame chlapecka 70g 8.2cm
@petrysek181 Dobré ranko! Tak dneska je mi celkem špatně, snad nebudu zvracet 😕 (tohle jsem napsala než jsem nasedla do vlaku, kde jsem se po 5ti zastávkách poblinkala a musela jsem vystoupit.) Teď už je mi o něco lépe, ale graf ráno opět takhle divně stoupl. Normální teplota pod paží je 36,9. Včera jsme šli na oběd a po obědě jsme se procházeli, ale pak jsem málem ani nemohla doběhnout domů, protože jsem měla zase průjem, ráno "normální" , ale včera odpoledne úplná voda. Pak mi bylo zase zima no a z toho mám asi dnes tu vysokou teplotu. Myslíš, že by to mohlo být z toho ultrogestanu? Mám ho brát vaginálně až do neděle. No jestli jsem těhotná a bude mi takhle špatně, tak to mě podrž. Každý den jezdím vlakem a metrem do práce cca 1hodinu. No uvidíme...
To je dobře, že jste s malým pořídili dobře a snad se ti spraví ta mykóza. Krásný čtvrtek! 🙂
@pulguita ahoj to si nemyslim ze by to delal ten utrogestan bud se o tebe pokousi strevni chripka a nebo to proste vyslo🤗i grad by tomu odpovidal ze zacatku ti muze byt tak zle jez se mimi poradne zavrta a vse se ustali teda reknu ti ty mi davas tenhle mesic😀zitra urcite pisni jak to s tebou vypada
@petrysek181 Dobré ranko! Včera mi bylo špatně celý den😕 V práci skoro nic jsem do sebe nemohla dostat. V práci jsem zase ještě měla průjem.. voda Ani nevím jak jsem to tam přežila. Přijel mě vyzvednout přítel, ale nakonec mi bylo špatně i v autě a tak tak jsem doběhla domů. Tím že máme kuchyň blíž k předsíni, tak jsem se pozvracela do dřezu 🤐 protože na záchod bych to nestihla, pak jsem letěla na záchod, kde jsem opět měla průjem. Dala jsem si sprchu a ve 20:00 už byla v posteli. Vzbudila jsem se kolem 23:00, trochu jsem se napila vody a šla na záchod a pak jsem spala až do rána. Dnes je mi lépe 🙂 Nevím co to bylo, ale vždycky když naměřim takhle vysokou teplotu, tak je mi hrozně špatně. Nejhorší je, že dnes mi teplota spadla na 36,8 😢 Takže se pomalu smiřuji s tím, že z toho nic nebude. Vůbec nerozumím těm dvěma vysokým teplotám. No tento měsíc teda stojí zato. Pokud má přijít MS, tak ať přijde v neděli a tak bysme možná stihli další snažení, než přítele budou operovat. No uvidíme. Ještě že už je pátek! Krásný den ti přeji! A už jen týden a přijede ti manžel! 🙂
@pulguita podle toho co pises si myslim ze si mela nejakou chripku a k tomu si mela jeste teplotu proto ti vyskocila ta bazalka uvidis jak ti bude dal doufam ze uz dobre protoze takhle vysoka bazalni teplota je jen pri horecce pamatujes mela sem to taky uvidia jestli ms dojde nebo ne😉maly se rozhodl ze uz nebude spat tak tu blbneme od pul pate😀hlavne si o vikendu odpocin prace pocka musis byt fit🙂
@petrysek181 Ahojky! No nevím, vždycky když mi takhle stoupla teplota, byla jsem nepoužitelná. Někde jsem četla, že ten ultrogestan může zvýšit teplotu, ale u mě je den vysoká kdy je mi špatně, a na druhý den už jsem fit. No uvidíme, ultrogestan mám brát ještě dnes a zítra. Dnes teplota opět trochu stoupla, tak kdoví jak nakonec dopadnu 🙂 Zase mě začalo bolet pravé prso. Tento cyklus je napínavý 😅 Budu se snažit odpočívat. Snad tě malý nechá chvilku vyspat po tom vašem dnešním mejdanu. Krásný víkend a krásnou sobotu ti přeji! 🙂
@pulguita ahoj teda to je graf😁😁😁reknu ti je to pekne napinave sem na to moc zvedava ale ze by ti to delal ten utrogestan to ze ti je tak zle ma to nejake vedlejsi ucinky???fakt budu drzet palecky bylo by to super🙂no ja sem porad v jednom kole maleho trapi prdiky i brisko uz jsme zkusili vsechno a vzdy je to nejhorsi k ranu takze ja vstavam ve 3h nekdy ve 4h protoze zacina kolotoc a pres den kdyz mam hotovo a maly spi tak i nej nekdy ma hodku vytuhnu🙂casem se to zlepsi hlavni je vydrzet🙂tak sem to pocitala a za tech 5 tydnu sem sundala 8kg zbytek zustal v porodnici jde to pomaloucku kort ted ale snad se dopracuju k nejake postave😂zustalo mi dost na brichu zadek a stehna jim vse dam si i sladke aspon vzdycky kousek alr snazim se jist male porce a vecer uz nekdy nemam cas tak sem tam neco zobnu🙂tak jeste tyden a mam doma zlato taky to bude jine kdyz tu budeme dva pomuze mi to😀preji krasnou nedeli jake tam mate pocasi?
@petrysek181 Ahojky! No to teda máš pravdu. Graf je divný a dneska opět trochu poklesla teplota😕 Dnes jsem 26DC 12DPO. Jestli zítra nebo pozítří začne klesat, tak je to jasné. Kéž by už víc neklesla. 🙏
Tohle jsem vyčetla o té teplotě:
Co může ovlivnit teplotu?
Výsledek měření může být ovlivněn mnoha způsoby. Ale existují i další vlivy, které mohou výsledek zkreslit. Může se jednat o okolnosti zdravotního stavu - nemoc provázená zvýšenou teplotou, užívání léků, zejména léků obsahujících gestageny (Utrogestan, Provera, Duphaston, Agolutin), jelikož teplotu zvyšují.
Mi je zle jen když ta teplota takhle stoupne. Že bych si to nějak špatně zavedla? Dnes si beru poslední ultrogestan, prý je horší a má více vedlejších účinků při orálním užívání.
No uvidíme, jak nakonec dopadnu.
Tady včera k večeru pršelo, ale na to že je listopad je tu pořád horko ...Dnes svítí sluníčko a je tak 17 stupňů, v poledne bývá kolem 20 a ráno kolem těch 12stupnů.
Páni! Ty seš dobrá, tak jsi nakonec zhubla těch 8 kg! No pokud mi přijde MS měla bych taky něco začít se sebou dělat, protože to tak nejde. Uvidíš, že teď ti ten týden uteče a už budete mít tatínka doma a ty si budeš moct víc odpočinout a užít si ho 🙂 Vidíš, jak jsi šikovná, že jsi to všechno zvládla! Jsi prostě Supermamka! 🙂 Krásnou neděli! 🙂
@pulguita kdyby mel na to vliv ten utrogestan tak by si tu teplotu mela vysokou stale co ho beres a ne takove skoky zatim je teplota dobra porad je tam nadeje🙂no zhubla ale jeste mi 7kg chybi do me vahy pred tehu😂ale ted to schova zimni bunda a snad me casem taky opusti😂mi byli dneska s mamkou s kocarkem venku od zitra ma prset tak jsme toho vyuzili dneska sem vazila maleho a ma 6100g😨normalne sem z toho hotova neni silny ale je to dlouhan ve ctvrtek jdeme na kontrolu i s brachou tak sem zvedava co nam navazi tam😀preji krasnou nedeli
@petrysek181 No ty teplotní skoky v tom grafu jsou zvláštní. Kéž by se teplota udržela, ale spíše se smiřuji s tím, že začne klesat a nejpozději ve středu přijde MS.
No s tou váhou seš dobrá a uvidíš, že ten zbytek taky půjde dolů samo. Páni, taťka bude čučet jak se malý vytáhl. 🙂 Ale neboj, to je dobře ze ti tak hezky roste. Bude velký po tobě a tatínkovi 🙂 Ve čtvrtek vám budu držet palce! Krásný zbytek neděle! 🙂
@pulguita ahoj konecne mam taky chvili klidu na to abych napsala tak co jak to s tebou vypada????maly mi spi hodne malo pres den a spatne usina tak kdyz se povede dohanim co se da😀zitra jedem k te dr a pak uz nas nic neceka jen tatka prileti v sobotu ale az v pul jedenacte vecer tady je pekne hnusne tak dneska nepujdeme ani ven jestli odpo zabere pujdu s nim dneska sem od 3h vzhuru maly spal ale knikal kvuli prdikum uz aby tohle obdobi bylo za nami🙂

@petrysek181 Dobré ranko! 🙂 Tak teplota stoupá, včera jsme to ještě pojistili a teď děj se vůle boží 🙂 Včera mi udělali ultrazvuk v té soukromé ordinaci a ještě tam bylo několik folíků a z toho dva dost velcí. Včera večer po snažení jsem si zavedla ten ultrogestan (raději jsem počkala 45 min po styku, protože nevím jestli by to mohlo narušit spermijky) 🙂 Dnes jdeme k tomu doktorovi z té soukromé ordinace a asi nám vysvětlí ten včerejší ultrazvuk. Kéž by mi udělali další příští týden, abych věděla, jestli roste sliznice jak má. Byla bych moc ráda, kdyby se to tento měsíc povedlo, protože si představ, že včera příteli zavolali, že ho budou operovat!😨 16.11.17 To budu mít ještě před ovulkou, takže bysme to nestihli a pak to jsou 3 měsíce, než se mu to zahojí. Drž mi palce! Pokud to tento měsíc nevyjde, tak máme se snažením nejmíň 3 měsíce utrum 😕 No uvidíme, jak to všechno dopadne, možná by si tak moje tělo odpočinulo, no kdoví🙂 Tobě budu dnes držet palce, tak děj vědět, jak jste dopadli🙂 Včera jsi musela mít doma veselo, ale zvládla si to a to je hlavní. Krásný čtvrtek! 🙂