Kolik DPO jste našly prvního ducha na testu?
Ahoj holky,
ráda bych jsem se zeptala kolik dnů po ovulaci jste našly nejdříve ducha na těhu testíku? 🙂
děkuji 🙂
a ještě bych jsem se chtěla zeptat zda one step těhu testy jsou kvalitní 🙂
@juliemichal Tak to můj přítel chce chlapečka a chtěl jedno a teď mluví o dvou. 😀 Mě je teprv 20 v březnu 21. Sourozencum je 25, 19,17,14,5,3. 4 holky a tři kluci. 😀Blázinec hadr. A jak si to zvládla s bříškem v létě?? Já se trochu bojím horka atd.
@emalkova děkuji moc 🙂 taky mám právě pidi dušíka už od včerejška 😀 dnes jsem 6-7DPO.přesně nevím.táhlý hlen+ovu bolesti jsem měla 8-9DC 🙂 a 9DC pozitivní ovu test 🙂
@sarivojvodova no tak to nemáte hodně věkový rozdíl 🙂 no až na ty 2 sourozence 🙂
jinak jak jsem to zvládala s bříškem v létě,no hodně špatně ☹ ještě když jsem byla chvíli venku na sluníčku tak mi bylo hodně blbě,na omdlení atd,ale v roce 2009 byly krásné vedra.tak pokud další rok nebudou velké vedra tak to určitě zvládneš 🙂 a potom taky jsem přibrala 33kg za celé těhotenství,takže není divu,že jsem to tak špatně zvládala 😀
@juliemichal No já už jsem zhubla 9-10 kg a jsem ve 4. Měsíci, ale jsem na inzulínu a zvracim, tak možná proto. Nejim spíš. Tak doufám, že nebudu koule. 😀😀😀 a koupala jsi se?
@sarivojvodova jéva tak to je fakt hodně ☹ ale pokud je miminko v pořádku tak to nevadí.a taky si myslím,že to bude i s toho zvracení,že jsi tolik už shodila.
ano ano koupala,ale chodila jsem spíše do bazénu 🙂 jak jsem šla do venkovní vody,tak jsem si dávala tampon.
@juliemichal Jestli používáš takovou citlivost ovulačních testů, tak tam budeš mít takovou čárku možná celý cyklus. V případě těhotenství ta druhá čárka bude hodně, hodně silná. Pokud jsi začala brát utrogestan, tak už ovulaci mít nemůžeš, takže i kdyby teď ty testy sílily a špinila jsi z důvodu ovulace, tak tím utrošem to zřejmě blokneš. Lepší je měřit tu teplotu, ta Ti ovulaci s jistotou potvrdí. Já kdybych používala desítkové ovulační testy, tak je mám pozitivní celý cyklus 🙂 Pokud by k ovulaci došlo 10. den cyklu, tak nejdřív bych testovala 20. den.
@werumka děkuji moc 8-9DC jsem měla táhlý hlen + ovu bolesti právě tak spíše usuzuji,že jsem měla 10DC ovulku 🙂 20DC chci zkusit další testík a uvidíme 🙂 aha já když měla třebas ty ovu testy dr max tak tam jsem nikdy neměla prokazatelnou ovulaci ☹ a to jsou s citlivostí 20 a právě tyto testy one step jsou pro mě dobré.min cyklus jsem po ovulce měla jen pidi dušíka na tom ovu testíku,který by vůbec nešel vyfotit 😀 jinak tak silné čárky jsem na těchto po ovulaci právě neměla.takže teď kdybych měla tu druhou ovu tak bych určitě zastavila.dobře vědět děkuji 🙂
no uvidíme co se s toho vyvrbí 🙂
@juliemichal Ale ono prostě s fyziologického hlediska není možné, abys měla druhou ovulaci 🙂 Jak jsem to popisovala výše. Buď jsi jí měla 10. den cyklu a to špinění mohlo souviset se zahnízděním nebo jsi jí ještě neměla a pak by to špinění souviselo s ovulací. Takže otázka zůstává jen ta, jestli jsi měla skutečně ten 10. den ovulaci nebo ne. Hladina LH může být v každém cyklu trochu jiná, je potřeba ty testy opravdu zkombinovat ještě s dalšími symptomy, jako jsou právě bolesti, hlen nebo bazální teplota.
@juliemichal Já mela prvního ducha 10dpo 😊
@werumka právě já tento cyklus měla prvně ten hlen a ovu bolesti a to 8-9DC nevím za jak dlouho po těch bolestech a hlenu přichází ovu ☹
no a kdyby to souviselo teda s ovulací to špinění,tak jsem si ji určitě zastavila s tím utrogestanem,že?anebo proběhla chvíli po tom špinění.vůbec se v tom nevyznám nikdy jsem totiž neměla špinění v době ovulace anebo po ovulaci ☹ a bazálku si asi začnu měřit od dalšího cyklu 🙂
@juliemichal Ovulace často přichází ve chvíli, kdy ten hlen už je na ústupu - nejvíc ho je před ovulací. Pokud by to byla ovulace - ten 10. den cyklu, tak délka cyklu bude maximálně 26 dní.
S tím špiněním je to taky individuální, někdo špiní jeden den, někdo víc dní v kuse, někdo víc, někdo méně. Každopádně pokud dál děláš ovulační testy, tak v případě těhotenství budou rychle sílit.
@werumka ano dělám je dál včera byly nejsilnější po tom s 9DC ten s 9DC byl nejsilnější a dnes zase jen dušík,ale je tam tak fakt nechápu proč jsem včera měla tak silnou tu čárku na ovu testu.jinak od toho 10DC mám bílý hustý výtok toto mívám po ovulaci 🙂 no já bych eventuálně měla mít tento cyklus jen 25 dnů,protože LF mívám jen 15 dnů. 🙂 akorát nevím kdy vysadit utroš,beru ho třetí den.
@juliemichal No jestli teď bereš třetí den utrogestan a ty ovulační testy by Ti teď ukazovaly blížící ovulaci, tak působením toho utroše LH klesne a testy zeslábnou. Jestli máš LF 15 dnů, tak to vyhází na 26 dní, protože menstruací už začíná nový cyklus. Takže 15 dní LF + další den už nový cyklus.
Ale jinak pokud už ta ovulace byla, tak ty testy budou mít různou intenzitu, jeden den tam bude čárka, další den žádná. To je normální.
@werumka děkuji moc za vysvětlení 🙂 takže už ty čárky na ovu testu budu mít jen dušíky tak jak dnes,že? 🙂
a jak dlouho by jsi ještě ten utroš brala? 🙂 kdybych teda teď měla mít 26DC.protože mi vždy po vysazení utroše dojde ms do 3-5 dnů.děkuji 🙂
@juliemichal To nemusí být, ta intenzita čárky může pořád kolísat - i při působení progesteronu. Pokud bys i 14 dní po ovulaci měla negativní těhotenský test, tak pak bych ho vysadila. Sice bude cyklus o trochu delší, ale budeš mít jistotu, žes udělala vše, co se dalo.
@werumka dobře moc děkuji 🙂 tak raději počkám do 14DPO a pokud testík bude negativní tak ho vysadím a máš pravdu nevadí,že mi dojde později ms 🙂 aspoň fakt budu vědět,že jsem pro to udělala vše co jsem mohla 🙂
@juliemichal A na co Ti ten Utrogestan předepisovali? Když máš LF 15 dní, tak s progesteronem problém evidentně nemáš. Budeš mít akorát silnější premenstruační syndrom - větší bolest břicha, větší bolest prsou...
@werumka předmenstruační syndromy nemám.jedině to,že mě bolí hlava.utroš mi předepsal na udržení miminka,kvůli toho,že jsem měla za 43 cyklů 8x biochemické těhu ☹
@juliemichal Hm, to mi připadá dost na to, aby se to řešilo jen utrogestanem. Zvlášť, když v progesteronu na 99% problém není. Nějaké testy na srážlivost (trombofilní mutace), imunologii... to Ti nedělali?
@werumka no imunologii mi dělali v caru a všechno vyšlo v pořádku.jinak jsem min rok byla na hematologii a tam mi zjistili,že mám nějakou špatnou srážlivost nebo něco takového,ale přesně už nevím co ☹ a dr mi řekla,že to mám od roku 2005 a,že 2 zdravé kluky mám,tak že s tím nic dělat nebude,že když se to povedlo 2x tak se to po třetí určitě povede.a na ty biochemické těhu mi vůbec nic neřekla ☹ a jen mi řekla,že kdybych neměla děti tak,že bych dostala nějakou léčbu a jak bych byla těhotná tak,že bych jsem si píchala injekce,ale kvůli toho,že mám 2 děti tak to řešit nebude ☹

7DPO pidi dušík, 9DPO už celkem jasný dušan 😀