Lze poznat těhotenství z odběru krve, přestože odběr byl určen na jiné věci?
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, zda když mi dr dělala odběry krve na různé nemoci (játra,imunita..), naposledy asi 4 zkumavky, tak jestli by se z toho dalo poznat případné těhotenství? I když k tomu ten odběr nebyl určen?
@linee takže z normálních vyšetření se to poznat nedá?
Styk jsem měla 20.1. ms normálně proběhla, 5 testů negativních, zítra má přijít další ms a přesto se pořád bojím, že jsem těhotná. U gynekologa jsem byla na preventivní prohlídce a ten se mi jen podíval do pochvy. Z toho by to případně poznal?
Z krve se vždy dělají jen některé testy. Takže když se zkoumají jaterní hodnoty, těhotenství se nepozná. Gynekolog by před termínem ms mohl v děloze vidět leda vyšší sliznici, ale embryo určitě ne. Těhotenský test by ale den před očekávanou MS na 90% ukázal aspoň slabou druhou čárku.
@jezz1e Od styku už jsem jednu ms měla, která proběhla normálně v termínu. Poté jsem se 5x testovala a negativní. Zítra má přijít druhá ms. To už by doktor poznal, když je to přes měsíc, ne?
@deborah1234 to urcite ano
Do žádanky doktor zaškrtá, co chce vyšetřit a to v laborce zkoumají. Z výsledku na imunitu se těhotenství nepozná. Jestli už jedna ms proběhla, tak těhotná nejspíš nebudeš. I ty těhotenské testy jsou negativní. Proč si myslíš ze jsi?
@jancabr Mám nafoukle břicho, které se chová tak divně.. občas mám pocit jako by se tam něco hybalo a když ležím tak mi v něm občas tepe srdce, a bolí mě záda
No tak pokud už čekáš druhou MS, musela bys být v 8 tt a to by musel dr poznat a testy ukázat. Takže uvedené příznaky budou mít jiný původ 🙂 Mmch. srdíčko bys určitě tepat necítila.
@jezz1e a poznal by to pouze z toho prohlížení pochvy? Nic jiného mi totiž nedělal
@deborah1234 mohu se prosim zeptat proc takovy strach?Kdyz jsi byla u dr.,prohlizel te i s moznosti,zes tehotna?Nebo jsi nic nerikala?Obvykle pokud,udelal by ti i utz,ne jenom spodem.Pohyby citis jako prvorodicka nejdrive v 17tt,srdicko a tepani citis jenom napr.pres Angelsound,volne ne a uz vubec ne v 8tt
@deborah1234 a rekla si,ze bys mohla byt tehotna?
@deborah1234 Ahoj přidávám svoji zkušenost .. 29.12 jsem měla poslední ms a v lednu(kolem toho 29), kdy se měla dostavit další tak nic. Testovala jsem v den vynechání, za další 4 dny, za týden.. a testy stále negativní. Každý ráno jsem měla bolesti jako kdyby už a nic. No a 19.2 - což je tedy přes 20 dní zpoždění, ráno strašná nevolnost z ničeho nic, tak mě napadlo udělat poslední test co jsem měla doma a hned dálnice jak hrom 🙂 Takže podle ms bych byla 8tt a jsem teprve 5tt 😀 🙂 Takže jak vidíš, může se to stát .. 🙂
@linee říkala jsem mu, že sem brala antibiotika a že jsem četla, že můžou snižovat účinky HA, on mi přečetl nějaký článek, že atb nesnižují účinky HA, taky jsem mu říkala, že jsem se testovala a že všechny byly negativní
Doktor není věštec. Už v 5tt by viděl zvýšenou sliznicí a gestacni vacek. U mě viděl už i srdíčko. I kdybys těhotná byla, v tomto tydnu pohyby cítit nemůžeš a srdíčko neucitis nikdy. To byla spíš tvoje tepna. Můžeš si dojít do laborky na test hcg pro samoplatce, stojí to asi dvě stovky.
@petulles já právě dělala těch 5 testů po tom, co jsem tu normální ms měla
Ty příznaky můžou být jiného původu. Nadýmání ze stresu, špatného jídla, málo pohybu... nebo obnovování střevní mikroflóry po ATB. A poslední test sis dělala kdy?
Některé ženy krvaceji v době MS celý první trimestr. Nelaboruj nad tím a běž do té laborky na test. Pokud bude negativní, tak znovu k dr, ať to není něco špatného
@petulles každý po týdnu, jeden týden jsem dělala i 2
@jancabr 24.2. Byl to Clearblue digitální
Zítra ráno bych zkusila další test. Pokud bude negativní a ms se dostaví, tak bude jistě vše v pohodě. Jinak bych si taky zašla do nemocnice na odběry jako samoplatce a pak znovu k doktorovi a vše mu pořádně řekla.
@jancabr když ho zkusím v sobotu bude to vadit?
@deborah1234 vadit to nebude, ale to ho nemusíš dělat vůbec a dojít si zítra na tu krev
@jancabr někde jsem také četla, že se dají v lékárně koupit testy z krev, které to těhotenství zjistí. Tak mě napadlo místo laborky zkusit ten? Bydlím na vesnici a mamce říkat nechci, aby mě hodila do nemocnice do města, to bych jí musela říct důvod a to fakt nechci
To je jedno kdy si ten test uděláš. Hlavně ráno. Jj, taky jsem o těchto testech slyšela. Fungují dobře, ale zatím s nimi nemám zkušenost.
@jancabr dobře, takže bych kdyžtak zkusila sehnat ten. A když ms zítra přijde, tak pořád je pravděpodobnost, že můžu být těhotná?
Nejsem doktor ani jasnovidec, ale pokud bude test negativní, ms se dostaví a pokud jsi doposud brala HA pravidelně a tak jak se má, tak je pravděpodobnost těhotenství téměř nulová.
@jancabr a antibiotika účinnost antikoncepce snížit můžou?

Jen pokud se udelalo vysetreni take na hcg,cili mozne tehotenstvi.