Mám 3měsíční dceru, kterou kojím. Má těhotenský test smysl?
Chtěla bych se zeptat, jestli má smysl dělat si těhotenský test? 26.3. 2018 nám praskl kondom. Poslední týden se cítím divně - nechutenství, občasné bolesti v podbřišku, silná únava - přitom teď spím poslední měsíc 7-8h, zvýšená citlivost na pachy. Říkala jsem si, že to třeba může být z toho kojení (kojím dceru po 2-6 hodinách - tedy antikoncepční efekt nulový, nikdy jsme na to nespoléhali). Pokud bych si test dělala, myslíte si, že 14dní po hypotetickém oplodnění je zbytečně brzy? Menstruaci jsem měla naposledy minulý rok v dubnu. Moc děkuji za radu. 🙂
@hannyjulie kazde menstruaci predchazi ovulace. Zkusit to muzes, 14 dni po hypotetickem oplodneni by uz mohlo byt neco videt. Jsou holky, co otehotni jeste v sestinedeli, nemozne neni nic. Urcite bych to zkusila. Muzou to byt jenom hormony a nemusi to mit nic s tehu spolecneho a nebo budete mit deti brzy po sobe.
Podle mě to můžeš mít vsugerované tím, že se otěhotnění "obáváš" a přemýšlíš nad tím.
Já si test dělala poměrně brzo, co jsem měla podezření, že jsem těhotná, a vyšel mi slabě pozitivní - potvrdila mi to až lékařka, ale s tím, že jsem na samotném začátku, a že běžně takhle brzy krevní testy nedělají (až od 8týdne a já byla si myslím tak 3-5, to si už nepamatuju a nechci kecat, od kdy se to z té krve dá zjistit). Nicméně průkazné tehdy bylo obojí. Takže proč to nezkusit, testy stojí pár korun, a týden počkat můžeš taky. 🙂
@hannyjulie test si udelej. Ja otehotnela cca 14 dnu od odstaveni sedmimesicni dcery. Kojila jsem uz malo. Jednoznacne to bylo z prvni ovulace, do te doby jsem byla bez menstruace. Cili mozne je fakt vse 🙂
Konečně jsem se odhodlala a test si pro jistotu dnes udělala - je negativní, takže se asi jednalo spíš o příznaky související s kojením. Každopádně všem moc děkuji za odpověď. 🙂

@hannyjulie 14 dní od nehody může být akorát. Když bude bílý,zkusila bych ještě za 5 dní.