Může konzumace špekáčku v těhotenství ublížit miminku?
Ahojte, snědla jsem půlku špekáčku udělaného nad ohněm, byl udělaný do zlatova, nebyl černý. Jsem tehotná 18 tt, byla jsem u rodiny, nejdříve jsem to nechtěla jíst, ale byla jsem hladová a přesvědčovali mě, abych si dala, tak jsem nakonec snědla půlku. Jenomže teď mám zlé svědomí, obavy, že jsem ublížila miminku. Na netu jsem našla, že špekácky se vůbec nesmí v těhu, že obsahují nejaké škodliviny... Snědla jstě to některá v těhotenství, bylo pak vše v pořádku?
v pohodě ... já jedla v těhu tatarák a nikdy by mě nenapadlo, že tím můžu sebe nebo dítě ohrozit.
Není to tak, že si nesmíš dát, ale prostě špekáček není zdravá strava pro nikoho, takže jde o to, aby ses v těhotenství stravovala pokud možno zdravě, s tím že sem tam nějaká nezdravost je ok, ale necpat se tím denně. Hlavně klid, nějaké nervování se z jídla je horší než kousek špekáčku 🙂
Divila jsem se, že lidi přežili do 21.století. Teď bych se nedivila, když ho nepřežijou.
Proboha, opravdu už reš tyto věci s psychologem, co týden jeden naprosto nesmyslný dotaz. Nečti všechno co na tebe na internetu vyskočí, zkus trochu nadhledu a selského rozumu.
Jestli tyhle stupidní dotazy vznikají skutečně od jedné a té samé ženy, tak taky doporučuju psychologa, protože chudák dítě 🙄
Proč 🫣
Už zase ty?
@anonym_autor ty jsi ta, co se ptala, jestli ji můžou ublížit žampiony a 2 dny starý chleba 😀
Už se těším, jakou hovadinu vymyslíš příště 😁
Na špekáčky bacha. Mohla by ses otrávit. Pozdě bycha honit.
Docela by mě zajímalo, jak vypadá tvůj běžný jídelníček, když si myslíš, že půl špekáčku může miminku uškodit.
můžu se zeptat, co jíte jinak? Neříkám, že špekáček je zdravé jídlo, ale v létě si ho asi opeče každý. dítěti určitě neublíží.
Je to troll, pise sem casto, pokazde stejna otazka na jine jidlo.
To tu dlouho nebylo :D.
Já četla, že pojídání špekáčků může v jistych případech způsobit nevratné snížení IQ. Přenáší se to i na plod. Zeptej se maminky, jestli taky nejedla v těhotenství špekáčky 🤔
Ahojte, nejsem žádný troll.. Prostě mám z toho obavy, špekáček sám o sobě je nezdravý a ještě udělání na ohni tomu nepřidá, při tom se taky kde co škodlivého uvolní... Ja se práve stravuji zdravě, doposud jsem v těhotenství nesnědla žádnu uzeninu, polotovar, ani nic podobného.. Mám ráda zeleninu, ovoce, sýry, maso.. Prostě to tak cítím a nijak mě to neomezuje, celkově i před těhu jsem se tak stravovala, opravdu jen občas jsem si dala úzené, smažené a pod... A nevím co tu kdo kdy psal, nemusíte hned urážet... Ale děkuji za odpovědi, jsem klidnější 🙂
Jsem ve skupině holek s těhotenskou cukrovkou... Ano, ty holky řeší věci jako že v chlebu je sladová mouka, která mám částečně nakvašené škroby, tudíž rozložené na jednoduchý cukr, tudíž zdroj rychlého cukru, že. I když je to 0,1 g na 100 g potraviny. Tvůj dotaz je asi tak na stejné úrovni "zdravosti rozumu": ano, je to porušení obecných doporučení (špekáček není zdravý. bez debat). Ale furt si myslím, že množství stresových hormonů, které tělo vyprodukuje, když si uvědomíš "chyba - co když jsme maličkému ublížila" je pro plod mnohem větší zátěž, než míra dietní chyby, které ses dopustila.
Opravdu se hoď do klidu: za rok se ti bude to malé plazit u nohou a požírat chlupy z koberce a papírové ubrousky ukradené kdoví kde. Se všema bělidlama, čističi a podobnými věcmi, které obsahu... Smiř se s tím už teď. Svět není sterilní bublina a jeden špěkáček za měsích škodí méně, než večer, kdy budeš o hladu. Protože ten hlad taky škodí.
Ahojte, nejsem žádný troll.. Prostě mám z toho obavy, špekáček sám o sobě je nezdravý a ještě udělání na ohni tomu nepřidá, při tom se taky kde co škodlivého uvolní... Ja se práve stravuji zdravě, doposud jsem v těhotenství nesnědla žádnu uzeninu, polotovar, ani nic podobného.. Mám ráda zeleninu, ovoce, sýry, maso.. Prostě to tak cítím a nijak mě to neomezuje, celkově i před těhu jsem se tak stravovala, opravdu jen občas jsem si dala úzené, smažené a pod... A nevím co tu kdo kdy psal, nemusíte hned urážet... Ale děkuji za odpovědi, jsem klidnější 🙂
@anonym_autor to by ses zblaznila.. pokud se tim necpeš denne, tak v pohode … jinak vem si treba ryby- dulezity je jist v těhotenství, protoze omega… těžké kovy pruser, a kde je najdem? No zase v tech rybách … bys nesnedla nic .. listerie nebo nevim co- muze byt i na zelenině ..nejvic ublížíš prckovi tim stresem, z toho, ze si snědla špekáček 🤭
Když se jinak stravuješ zdravě a jen sem tam si něco takového „dopřeješ“, tak to určitě neublíží. Netřeba z všeho dělat paniku. Stačí použít zdravý rozum.
@anonym_autor víš, že v ovoci a zelenině jsou pesticidy a v mase hormony nebo antibiotika? To bys nemohla jíst nic.
Prosím vás a snědla stě některá opravdu v těhotenství takhle udělaný špekáček, párek, nebo něco podobného na ohni? Nebo něco grilované klasicky na uhlí, dřevě?
Rozhodně. V obou těhotenství vícero. V prvním jsem například byla dva týdny na táboře.
Včielky, tabletky a iná chémia nikomu nevadí. Ale špekáčik je už enormne nezdravý. Ja už by som bola najradšej keby padol nejaký asteroid a bolo všetkému koniec. To čo sa už deje nie je normálne, Všetko pretočené dolu hlavou. Čierna je biela, biela je čierna. Pravda je lož. Už nech to niekto ukončí.

Prosím vás a snědla stě některá opravdu v těhotenství takhle udělaný špekáček, párek, nebo něco podobného na ohni? Nebo něco grilované klasicky na uhlí, dřevě?
@anonym_autor Jasně, je to naše oblíbená večeře v zimě, máme doma krb na dřevo a pečeme špakáčky na něm. Stačí? Nepsala jsi náhodou dotaz i kvůli novému autu? Nechce se mi věřit, že je takových vyděšených maminek víc...
@anonym_autor Jasně, je to naše oblíbená večeře v zimě, máme doma krb na dřevo a pečeme špakáčky na něm. Stačí? Nepsala jsi náhodou dotaz i kvůli novému autu? Nechce se mi věřit, že je takových vyděšených maminek víc...
@kamino tahle jich má na svědomí nejmíň 5 takových. Chleba, buřt, párek, čaj, višňový jogurt, auto, indukce a zbytek jsem snad radši zapomněla 🙈
Buřty nebo plivance je to prašť jak uhoď...😵💫
Ja jedla každý den vysočinu s rohlíkem bílím mam krásnou zdravou holčičku
@anonym_autor no jezis na syry pozor, zadne plisnove a z nepasterovaneho mleka. A maso taky jen nektere, zverina vubec, ryby maji zase tezke kovy, veprove moc tuku. Uzene, smazene taky ne.
@anonym_autor no jezis na syry pozor, zadne plisnove a z nepasterovaneho mleka. A maso taky jen nektere, zverina vubec, ryby maji zase tezke kovy, veprove moc tuku. Uzene, smazene taky ne.
@elesse zkrátka se celé těhotenství stravovat zásadně a jen vegansky a to ještě jen produkty bio nebo domácího původu, protože chemie.. 😂
@elesse zkrátka se celé těhotenství stravovat zásadně a jen vegansky a to ještě jen produkty bio nebo domácího původu, protože chemie.. 😂
@eldoradoh no pak zas nemas vyhodu komplexniho zuvocisneho proteinu. Domaci puvod nemas kontrolovany na toxivke a jinak skodlive latky. Tezka vec, mozna prejit na vyzivu kanylou?

A čím bys jako špekáčkem měla ublížit dítěti? Dyt je to jako když sníš párek. Pokud sis ho neopejkala nad něčím toxickým (třeba nabarveným dřevem), tak se nemá co stát.