Může tělo pamatovat těhotenské nevolnosti každý rok?
Říká se že tělo si pamatuje porod a každý rok v den porodu ženu bolí břicho. Znám dost žen co to tak má, i já, i když si to uvědomím až později. Ale co mě trápí víc - otěhotněla jsem před 4 lety touto dobou. Někde do října jsem mívala nevolnosti, ne že bych zvracela, ale žaludek na vodě, všechno mi smrdělo. A mě se to vrací každý rok +- ve stejnou dobu 😣 Jsem zoufalá, už druhý den mi všechno smrdí, a zas mi je blbě od žaludku, přesně stejný pocity jako v těhotenství 😤 Máte to některá taky tak?
Jinak psychika je mocna carodejka
Já to tak nemám a nikdy jsem ani o ničem takovém neslyšela, jsem z toho, co píšeš, dost překvapená. A nejsi nemocná nebo zase těhotná? Jinak bych řekla, že to máš vsugerované.
Taky bych rekla, ze spis vsugerovano
Mne se napr.stava, ze mi ze skolky prijde email, ze tam maji strevni chripku, apod.
Mno a za chvili citim bricho a ze to urcite mala prinesla domu, atd. = vetsinou doma nikomu nikdy nic neni, ale mozek uz o tom 'vi a pracuje'
Myslíte že teda pracuje podvědomí? Protože já vážně nepřemýšlím nad tím kdy jsem byla těhotná a jak mi bylo. To mi vždy dojde až když mi tak zase je.
Mozny je vsecko, nikoho s timhle problem neznam, teda ani s tim brichem, ale zato vim o lidech, kterym se jeste desitky let po ukonceni VS dela blbe v dobe zkouskoveho... Nebo lidi, kterym je spatne na vyroci lecby boreliozy... Chtelo by to nejak uzavrit, prijmout, ze to bylo hrozny, a ze ted uz jses jinde, ale to je asi jasny.
no moje tělo si asi nevšimlo, že už není těhotný, protože pořád tak vypadá...
Ne, ale vzdycky kdyz se objednavam k zubari na preventivku tak me zacnou bolet zuby 😄 mame to v hlave.
Moje tělo si nic nepamatuje. Ani hlava kolikrát :D je to vsugerovaný..
@vikinkav mne vzdycky zacaly rust osmicky, kdyz detem zacal rust jakejkoliv novej zub 🙈
Ježíš ne, v prvním těhotenství mi bylo zle celých 9 měsíců 😀 to by byla většina roku faaaaakt naprd. Ale souhlasím s tím vsugerováním, to samozřejmě možné je a prostě je to potom v hlavě.
Já si teda dokážu ty porodní bolesti vybavit úplně přesně. Říká se, že na porod zapomeneš, abys mohla mít další. Tak ne, já si to pamatuju a dost dobře a každý 3. Únor si na to vzpomenu.
Nikdy jsem si nevšimla, že by některá z žen okolo mě, nebo já měla bolesti v den narozenin dítěte.
Za to vsugerovat si toho umím opravdu hodně.
Trochu mimo téma, ale dočetla jsem se, že si ženské tělo do oblasti mozku ukládá DNA svých dětí z doby těhotenství a stejně tak i DNA každého chlapa, se kterým měla sex.
Podle mě o našem těle mnohem víc nevíme než víme a stejně tak i o nevědomí. Takže kdo ví?
Já mám něco podobného od doby co jsem prodělala Covid, začala jsem z ničeho nic všude cítit cukrovou vatu nebo Savo, nebo prostě smrad až mě z toho nabírá. Byla jsem s tím i na magnetické resonanci, jestli v mostě centra čichu něco není a není, všechno v pořádku. A přichází to taky v různých fázích. Někdy mi ke takhle 3 měsíce v kuse, pak zas nic...a pak zas znovu.

Ne