Můžu být těhotná?
Chtěla jsem se Vás zeptat na Váš názor... co si o tom myslíte? Vážnější nemoc nebo moje tělo nepracuje tak, jak má... od listopad 2014 neberu HA (kvůli špinění i mezi menstruacemi). Po vysazení byly 2 měsíce v pohodě (prosinec a leden se menstruace dostavila pravidelně), ale od února se to nějak nechce ustálit (někdy to mám po 25 dnech, jindy po 45, pak zase po 32... atd) chodila jsem na různé vyšetření všechno OK, jen mi hned v lednu zjistili štítnou žlázu (na ni beru denně půl tablety euthyrox 50 mg) a 2.9. jsem byla na kontrole ze štítnou žlázou včetně odběru krve a bylo mi řečeno, že je to všechno v pořádku. V květnu mi moje doktorka předepsala na 2 cykly PROVERU na upravení (to se dostavilo v pohodě) a pak zase zmatek, tak jsem v červenci dostala ORGAMETRIL (ten jsem začala brát 15. den cyklu po dobu 10 dnů) menstruace se dostavila za 1 dnů. Moje poslední menstruace byla od 10.9.2015 do 13.9.2015. S přítelem se snažíme o miminko (takže si pozor nedáváme a sexujeme, jak se nám zrovna chce, spíš víc než míň 🙂 ), ale když pořádně nevím, kdy mám ovulaci, tak je hrozně těžké něco počítat a plánovat :( Můžu být těhotná???? Test jsem si dělala 17.10.2015 a byl negativní.... a bazální teplota je víc než 37....
@sebestovahanka Že jste tehotná. Gratuluji.
@keny123 Luteální fáze se s jistotou nemění. Pokud je od POTVRZENÉ ovulace delší doba než 18 dní, pak se většinou jedná o těhotenství, případně hormonální problém (cysta a pod). Dál se může stát, že místo menstruace proběhne špinění, protože sliznice není tak vysoká, aby se mělo do odlučovat (to se po vysazení HA někdy taky stává). V LF bych problém nehledala - ta je daná. Ovulaci kontroluješ jen pomocí testů, nebo i teplotou?
@keny123 Po vysazení je tohle všechno možný. Počkala bych do toho 18. dne po ovulaci, znova zkusila test a pokud bude negativní a menstruace nikde, šla bych si asi pro vyvolávačku. Ono i přes ten pozitivní ovulační test k ovulaci dojít nemuselo (vajíčko nedozrálo, neuvolnilo se), takže pak se ani nevytvoří žluté tělísko, které by "určilo" začátek a konec LF. Ale určitě testuj dál, třeba se těhotenský test vybarví 🙂
@keny123 Vím, že se teď každý den strašně táhne, ale zítra může už být pozitivní test a bude po nejistotě. Minulý cyklus jsi mohla mít ovulaci skutečně ten 25. den cyklu, ale teď to mohlo být klidně 29. (to je takový nejpozdější termín vzhledem k ovulačnímu testu). Takže můžeš být až 39. den cyklu deset dní po ovulaci. Myslím, že za tři dny budeš vědět víc.
ne to je brzo tak v nedeli :D

@sebestovahanka s nepravidelnou MS jsem bojovala dost dlouho, vypočítat ovulaci - u mě nemožné. Cykly si dělaly co chtěly (klidně i měsíc, dva nic) První dítě máme jen díky IVF, pak jsme se rozhodli, že chceme druhé a jinak než přes umělé oplodnění to opět nepůjde, doktor mi předepsal Utrogestan, brala jsem ho asi půl roku a opravdu mi MS srovnal a když jsem v prosinci ani po dobrání nedostala MS udělala jsem test (na štědrý den) a ono to vyšlo - já si myslím, že u mě fakt pomohl ten Utroš a jsem za to moc ráda, teď vedle mě spinká dvouměsíční štěstí, které přišlo "jen tak" 🙂
a tvůj test je jasný 😵 držím palce ať je vše OK ...