icon

Můžu se radovat? Jsem těhotná?

kzd
30. led 2018

Ahoj/dobrý den, loni jsme se s manželem snažili o mimčo, nedařilo se, jen jednou jsem měla silnější duchy na TT, ale to po šesti dnech zpoždění odešlo samovolně..
Od nového roku jsme to už nechteli řešit, měla jsem mít menzes v sobotu, všechny příznaky (tlak břicha, bolavá prsa, pupínky všude) jako kdyby to mělo být za rohem.
No ale furt nic. Třetí den test a II viditelné... Dneska ráno o něco silnější (ač manžel tvrdí, že to ještě není vybarvený.. A já jsem taky pesimista).
Tak chci poprosit o další názory.. Dole je TT včera odpoledne, nahoře dnes ráno (4.den zpoždění).
Díky moc!

Můžu se radovat? Jsem těhotná?
Strana
z4
priefi
31. led 2018

@kzd A jeste v 1.trimestru to neprehanej s potravinama, ktere obsahuji hodne vitaminu A (napr.jatra), vitamin A totiz muze poskodit plod.

ivuska1986
31. led 2018

Myslim, že je to tam💕 moc gratuluji. Jen s návštěvou lékaře bych pockala, pokud vše bude o.k., srdíčko vidi az v sestem týdnu, pak je to čekání, zdali se plod vyvíjí strašně dlouhý👍 drzim palce a krásně uzivej

kzd
autor
31. led 2018

@priefi díky 🙂 já jsem na bylinky a vitamíny ujetá, už 12 let nejím maso, takže se hlídám, aby mi nic nechybělo 🙂 pokud se vše bude vyvíjet dobře, tak ale nechám na tělu, ať si vybere, co chce jist.
Doteď jsem brala listovku, komplex vitamínů pro vegetariány a vegan a k tomu kelp (jód). Tak nevím v čem pokračovat. Od známé mám jedno balení femibionu, které nevypotrebovala a dala mi ho loni už.. Tak ten jsem už zobla 🙂

kzd
autor
31. led 2018

@ivuska1986 já už si právě dohledala, že v 8.týdnu je návštěva nejběžnější, takže doufám, že ty tři týdny se vše udrží v pohodě (třikrát klepu). 🙂

kzd
autor
31. led 2018

No jinak jsem nevydržela a myslím, že TT zesílil 🙂 už i manžel začal hledat porodnice a kolik stojí ultrazvuk atd :D

A vtípek k tomu: ráno jsem byla u zubaře na domluvené vrtání i s injekcí... No a musela jsem s tím ven, že je možná gravidita, takže raději bez pigara... Problém je, že k němu chodí i moji rodiče a bratr a já to nechci říkat aspoň do toho 12 týdne pokud to půjde 😂 tak se modlím, aby to nevykecal, nebo aby k němu nikdo nevolal a nešel 🙏

priefi
31. led 2018

@kzd Hlavne ty vitaminy neprebur.... to bys mohla mimcu ublizit. A pozor na ten vitamin A, v tehu se v tbl.vubec nedoporucuje. Pokud beres femibion, neber uz listovku, ta je obsazena ve femibionu

kzd
autor
31. led 2018

@priefi vím, zatím nic jiného brát nehodlám. Pak uvidím, co na to doktor 🙂

jajinka147
2. únor 2018

@bb18 Ahooj. Mužů se zeptat jak jsi na tom? Dělala jsi dneska test? Mám testy dost podobne 🙂 tak snad to není jen chyba výrobce 😆

jajinka147
2. únor 2018

@kzd moc moc gratuluju. Testy vypadají skvěle. Nezávidím to čekání. Sama si vzpomínám jak u prvního tehu byli ty první tři měsíce hrozne dlouhý. A člověk se hrozne bal. I když ty obavy uz nikdy nepřešly. 🙂

priefi
2. únor 2018

@kzd Je v tech vitaminech i vitamin A? Pokud ano, uz je neber 😉 Zkus si ted nahrazovat veci prirozene. Treba mrkev ma betakaroten a ten je ok. Vitaminy, ktere potrebujes, mas v tehu vitaminech a zbytek si naber jinak nez chem.vitaminy

astyna
2. únor 2018

Po dlouuuuhé době, co tady vídám, žádný duch, ani ryska, ale krásná čárka 🙂 gratulace!!!

kzd
autor
2. únor 2018

Dnes jsem si dělala další testík a pořád silná čára, určitě silnější než ty předchozí. 🙂 Takže teď už zbývá, aby se semínko pořádně zahryzlo a drželo, co to jde. 🙂
Jinak nevolnosti, co jsem zmiňovala, už připisuju spíš nervům, jsem celkem v pořádku, až na občasný tlak v podbřísku a někdy i píchnutí nebo tak... To mě vždycky poleje studený pot 🙄 A prsa mi sice nerostou, ale mám pocit, jako kdyby se rozkydly do stran, i když muž si myslí, že si to namlouvám 😂
Zato jsem teda už druhý den pekelně unavená, celé odpoledne prozívám... Naštěstí sem tenhle týden pracovala z domova, ale nevim, co budu dělat v práci teda... Takhle jsem se mohla jít třeba na 10 minut natáhnou nebo se nějak protáhnout a rozhýbat...
Vitamíny beru jen ten Femibion a vlákninu, na kterou jsem každé ráno zvyklá, víc do sebe cpát nebudu 🙂

Co ostatní, co sem posílaly testíky? Jak to s váma vypadá? 🙂

bb18
2. únor 2018

@jajinka147 Ahoj 🙂 Chyba výrobce to není. Dnes jsem byla na utz kde ale ještě nebyla ani fazolka. Takže mě doktor poslal na krev,která těhotenství potvrdila. Sice mladší než se očekávalo,ale je to tam!
20.jdu na kontrolu,tak uvidíme co a jak bude..
Tobě držím taky palce! Přeci jen ty čárky se tam neukazují jen tak 🙂

priefi
2. únor 2018

@kzd To se Ti zvetsuje deloha, neboj. Ja si udelala test vcera, byl tam skoro neviditelny duch a dneska spinim, takue ocekavam kazdou chvili ms v plne parade

kzd
autor
3. únor 2018

@priefi a jak dlouho se snažíte?

priefi
3. únor 2018

@kzd Jeste k tem testum, je zbytecne si je uz delat, i kdyby se neco stalo (nestane a bude vse ok), tak test to neodhali. Kdyby doslo k zamknuti tehu, test stale bude pozitivni... bude pozitivni i kdyz by zacalo cisteni formou ms (vim o cem pisu, zazila jsem to - viz nize). Kdyz to vemes kolem a kolem, testy jsou z moci a moc je vysledek toho, co je v krvi. Dalo by se rici,.ze hcg se v moci promita zpetne.

Davame volny prubeh od cervna. V listopadu se zadarilo, ale v prosinci v 6tt prisla cistici ms a bylo po. Jelikoz jedno zlaticko uz doma mame, nebylo to tak tezke, jako to moji holky, ktere se snazi o prvni mimco. Navic jsem jeste v te dobe kojila, takze to, ze se zadarilo az v listopadu, prisuzuji kojeni. A to, ze se nepovedlo, dr.z velke casti rovnez prisuzovala kojeni. Asi jeste moje telo potrebuje nejake ziviny dobrat, nez svoli dalsi dite. Problem byl taky v tom, ze mrnous ma potravinove alergie a tim padem jsem nesmela ani ja jist to, co nesmel on. Ted to dohanim.

kzd
autor
3. únor 2018

@priefi Já vím, že už je to zbytečné a že bych testy měla pozitivní, I kdyby bylo po všem. Jen mě fascinuje, jak je ta čárka silnější a silnější... Už je to spíš takový experiment :D a říkám si, že tím i vylučuji cystu...
To mě mrzí, ale jak sama říkáš, doma už jedno štěstí máš 🙂 takže se snad brzy zadaří I ten sourozenec 🙂

priefi
4. únor 2018

@kzd Vylucujes cystu? Jak to myslis?

kzd
autor
4. únor 2018

Chystá může zapříčinit pozitivní TT, říkal mi to doktor, ale nemyslím si, že by díky ní hcg sililo 🙂

priefi
4. únor 2018

@kzd Aha, to jsem nevedela. A presne jak pises,.sileni je urco prosperujicim tehotenstvim. Bude to dobre 😊

kzd
autor
4. únor 2018

@priefi doufám, doufám 🙂 zatím se teda snažím moc věcí neřešit a neplánovat, aspoň do návštěvy doktora, ale muž už vymýšlí, jak to komu oznámíme 🙈 je hezký, že už má takový záchvaty, ale teď ho musím ještě krotit 🙂 přeci jen, člověk si fakt prvních 12 týdnu nemůže být jistý ničím... 🙄 ale už sem se taky neudržela a jeden večer jsem si pobrecela s tím, že jsem semínko prosila, ať se udrží a sílí a nenechává mě v tom 😁

priefi
5. únor 2018

@kzd To je hezke 😊 Mysli pozitivne a vse bude v poradku 😊 Ackoli dokud to male neni na svete, neni vyhrano, ja bych rekla, ze nejvetsi riziko je od 6tt (s vajickem je neco spatne a neudrzi se) do 10tt (dochazi k tomu,.ze prestava bit srdicko), pak uz to je mene caste, ze by se neco stalo. Ale tohle nebude Vas pripad, Vam se za 8 mesicu narodi krasne a zdrave miminko 😊

kzd
autor
5. únor 2018

@priefi moc děkuji! 🤗

priefi
13. únor 2018

@kzd tak jak kontrola u dr.?

kzd
autor
13. únor 2018

@priefi až příští středu 🙄 snažím se na to celý moc nemyslet, ale dost mě trápí to břicho, každou chvíli pocit jako na menstruaci, to je děsný. A unavená sem v podstatě celej den a v noci pak nemůžu spát a budí mě i se spuntama každý zachrapani 😂 a furt bych jedla i když se mi občas zvedá kufr. A myslím že i prsa mám vetsi, nebo spíš se mi rozkydly do stran.... A bolej po stranách a zeshora.... Teda je to náročný! Už jsme si s mužem dělali srandu, že mi doktor řekne, že vůbec těhotná nejsem a skončím na psychiatrii 😁

priefi
13. únor 2018

@kzd Jsi tehotna, neboj 😅 Bolest podbriska je z duvodu roztahujici se delohy. Pokud by Te to bolelo silne, je treba navstivit dr. Jinak vsechno jsou krasne priznaky tehotenstvi. Tak jeste tyden vydrzet a nejspis uz uvidis i srdicko 😊

kzd
autor
13. únor 2018

@priefi snad bude všechno na svém místě a funkční ❤️ teď si dávám od sebekontroly dovolenou a dopravam si co tělo chce, tzn. Jídlo a válení, ale o víkendu jedeme na výlet a po vyšetření, když bude vše ok, se hecnu a začnu zas trochu cvičit a tu stravu víc hlídat, připadám si jako otesanek :D

priefi
13. únor 2018

@kzd Dobre delas 😊

kzd
autor
21. únor 2018

@priefi takže jeden živý plod v děloze, 7. Týden, jeden centimetr 🙂

priefi
21. únor 2018

@kzd nadhera 😍 gratuluji 😊 a srdicko uz bylo?

Strana
z4