Myslíte, že jsem v “tom”?

sim244
6. črc 2019

Ahoj holky, jdu k vám se svým příběhem.
V lednu tohoto roku jsem porodila (vyvolávání ukončené akutním cs pro hypoxii plodu a nepostupující porod) chlapečka. Je zdravý, štastný a my s přítelem také. Teď měl 5 měsíců.
Měsíc po porodu jsem dostala první menstruaci a nechala si zavést hormonální tělísko (HA nemohu pro migrény). Po 3 měsících jsem šla na kontrolu. Šla jsem takto pozdě jelikož jsem krvácela co 10-14 dní, vždy to vyšlo na teřín u doktora. Doktor zjistil, že tělísko není v děloze ale mimo. Doktorka na amb mi propíchla dělohu jizvou po cs a zavedla ho do břišní dutiny kamsi mezi střeva. Šla jsem tedy na laparoskopii na nalezení a vyndání, zároveň mi propíchl cystu na pravém vaječníku o velikosti 7x4cm. Před operací jsme se ještě domluvili na kyretáž dělohy, abych tak nekrvácela a zároveň aby kdyžtak zamezil neplánovanému těhu. Po probuzení jsem ale zjistila, že kyretáž neproběhla. Neřešila jsem to tedy a čekám na ms.

Teď mám 5 den zpoždění, poslední ms. 11.5. Po porodu jsem krvácení neměla pravidelné a cyklus mi kalkulačka tedy počítá jako zkrácený. 28 DC by měl být až v úterý, tak jsem ho měla před těhu.

Mám tedy zpoždění, jsem náladová a brutálně mi “ztežkla” prsa a zvětšila se (nekojím). Mám lehké křeče v podbřišku, stejně jako při prvním těhu. Test jsem si dělala ve čtvrtek a vyšel negativní. Mám prostě tušení že těhu jsem a nikdo mi to nějak nevěří. (I u prvního jsem to “věděla” dříve než testy).

Myslíte, že bych mohla být? Nevim co si myslet, jak to zvládnout mít děti rok a 2 měsíce od sebe. Navím se vracím v září na školu (dálkově), zase bych musela přerušit, máme malý byt, chlap furt v práci... jsem z toho na prášky. Nevim jak to zvládnout takhle brzy...

Na obhajobu - druhé jsme jednou chtěli ale ne tak brzo, spoléhali jsme se na tělísko, které ovšem nebylo na místě a doktor mi dělohu nevyčistil... na druhou stranu, na potrat bych asi nezvládla jít. Nevím co teď. Naprosto nesnášim tu doktorku, která mi tvrdila že je usazené správně a můj gyndař mi pak zpětně z fotku uz řekl, že to tělísko v děloze nikdy nebylo. 🙄

Omlouvám se za výlev, musí to ven. Děkuji za názory.

eonee
6. črc 2019

Někteří doktoři jsou fakt úplně neuvěřitelní. Člověk aby podával stížnosti... Kdyby to k něčemu bylo :/
Já bych řekla, že ty symptomy mohou být způsobené hormonálním disbalancem ... Ale babo raď, viď? Obávám se, že ti nezbyde, než si udělat třeba ještě za týden test a uvidíš...
Držím pěsti, ať to dopadne tak nebo onak, abys to vše zvládla! 🙂

alassel
6. črc 2019

No a to se neumis zeptat proc ti tu cistku neudelali? Smarja.. zajdi si na gyndu, nech si udelat odbery a utz a nech si vsechno vysvetlit. Tady nikdo nema carovnou kouli.. zvlast kdyz nemas pravidelnou MS a mela problemy s telisk3m.

sim244
autor
6. črc 2019

@alassel ptám se jen na lidský názor, kecy doktorů poslouchám téměř denně.
Myslíš že jsem tam nebyla a neptala se? Doktor kyretáž neudělal, protože je to údajně zbytečné, když ani nevim jestli jsem těhotná. Odběry odmítl, taky zbytečné a na uz by ještě nic vidět nebylo= taky zbytečné. Nejsem blbá, děkuji, šla jsem se pouze vypovídat, protože nikdo z nich se o tom bavit a nic řešit nechce. Co myslíš že bych si od nich zase vyslechla a vyslechnu, jsem objednaná na pondělí. Jen jsem se z toho chtěla vypsat. Od toho to tu snad i je ne? Asi ne.

@eonee děkuji moc. Stížnost jsem podat chtěla, ale je to k ničemu. Kryjou si záda, mladá, arogantní lékařka v nemocnici mi řekla, že si stěžovat mohu ale je to ztráta času, protože oni proti sobě nepůjdou a bez jejich posudku nic v ruce nemám... no hnus :(
V pondělí jdu na gyndu, ale to stejně nic neuvidí, kdyby tam bylo, tak nic řešit nebude. 😔 nepošle mě ani na krev, zbytečně drahé vyš.

pavca1982
6. črc 2019

@sim244 Děsný opravdu. 😕🙄Zkus odběr krve Hcg na vlastní náklady. Není to drahé.

sim244
autor
6. črc 2019

@pavca1982 je, to mě nenapadlo, děkuju moc. 😊

hezz17
6. črc 2019

Mimo všeho ostatního je teda sakra nebezpečné tehotenstvi takhle brzy po sekci. Dehiscence jizvy, ruptura dělohy....

sim244
autor
6. črc 2019

@hezz17 no právě, to mě taky trápí, když pominu ostatní. Je ale pravda, že kamarádka má děti od sebe rok a 2 sekce a doktorka ji kdysi řekla, že to je v pohodě a na potrat nemusí.

hezz17
6. črc 2019

Obecně se doporučují aspoň 2 roky.

victress
6. črc 2019

@sim244 já bych to tak nenechala, tu arogantní rádobydoktorku bych hnala k odpovědnosti za zfušovanou práci přes právníka, asi si nevšimla, že není v továrně, kde se zmetek vyhodí, ale v nemocnici, kde její zpackaná práce nadělá hodně škody....2 mimča rok po sobě se dají zvládnout, má několik kamarádek, které to daly a naše sousedka to měla taky tak, nebyla to procházka růžovým sadem, ale zvládneš to, neboj, budeš to mít aspoň brzo za sebou ty probdělé noci a poblité oblečení a vynášení nočníku, dětičky si spolu vyhrají, když budou k sobě věkově tak blízko, ale do budoucna bych k té doktorce už nepáchla....máš rodiče, kteří ti mohou pomoct nebo jsou daleko? budeš muset víc zapojit chlapa, školu si doděláš potom, malý byt se dá vyměnit za větší, všechno je řešitelné, přeju zdravé a krásné miminko👶

klea81
6. črc 2019

@sim244 kamarádka otěhotněla 8 měsíců po sekci a dokonce ji nechali rodit přirozeně

hezz17
6. črc 2019

Mě teda přijde i zavedení toho tělíska strašně brzy. Měsíc po porodu.

neumannova78
7. črc 2019

Dobrý den, ve čtvrtek 20.6. jsem dostala antibiotika Ospen 1000 a měla jsem je předepsané na 10 dní. Beru antikocepci Adele a dobrala jsem ji 22.6. a 24.6. jsem dostala menstruaci. V pátek 28.6. jsem si nasadila další antikocepci, ale stále jsem brala antibiotika. Ospen jsem dobrala 1.7. Dneska jsem zjistila, že mám ovulaci, ale včera a předevčírem (5.7 a 6.7.) jsem měla s přítelem nechráněný sex. Akorát trval opravdu chvíli. Neudělal se do mě. To vím 100%. Včera mě píchalo na levé straně v podbríšku a poslední dobou mě pobolívá prsa. Chci se zeptat jak moc je riziko, že jsem těhotná. Opravdu být teď těhotná nechci. Děkuji za odpověď.

sim244
autor
8. črc 2019

Tak holky, dnes jsem si hned ráno udělala test a negativní. Uf, upřímě jsem za to teď fakt ráda. Jeden syčák mi stačí. Teď je ale otázka, proč to furt nepřišlo... dneska jdu na kontrolu tak se snad nedozvim něco špatného.

zuuuzaaa
8. črc 2019

@sim244 držím pěsti ať je vše v pořádku

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru