Nepravidelná menstruace - zpoždění, mám brát Duphaston

nick1234
29. zář 2015

Dobrý den, zdravím všechny.
Mám nepravidelnou menstruaci - cca po 33 dnech, minulý měsíc jsem ji měla ale až po 40. dnech. Byla jsem na gynekologii, už jednou jsem to řešila s doktorem, když jsme se loni začali snažit o miminko, jestli je normální mít cyklus po tolika dnech (to jsem měla ms po 40ti dnech), kdy mám vlastně tedy ovulaci apod...předepsal mi duphaston, jenomže zrovna měl přítel zdravotní problémy a půl roku byl v nemocnici, poté rekonvalescence apod...takže jsme ani nevyzkoušeli jestli to funguje (předepsal mi ho na 3 měsíce). Teď se od srpna snažím znovu otěhotnět, poslední MS jsme měla 24. srpna, před tím 15.7., aktuálně jsem měla ms dostat 26.9., ale zatím nic.. 😉 když jsem byla na začátku září u gynekologa, tak mi znovu předepsal duphaston (opět na 3 měsíce), který mám brát 16. - 25. den cyklu, a kdybych mezitím otěhotněla, tak že ho mám brát i tak, že to plodu prospívá na udržení.
Máte někdo podobnou zkušenost, nebo pro mě radu, kdy začít tedy brát, pokud ms nepřijde, a jaká je šance, že bych mohla být těhotná? Děkuji za odpověď

zuzanka_13
29. zář 2015

@nick1234 Zdravím, mám to velice podobně, taky mám MS nepravidelnou, ale totálně... byla jsem u Dr. píchla mi injekci na vyvolání, MS přišla, a potom zas nic, šla jsem znovu a dala mi taky duphaston (taky na 3měsíce, mám brát 16.-25.den cyklu), a píchla mi opět injekci na vyvolání ať se MS rozjede a já mohu začít pak brát... Ted v pátek jsem dobrala 1 várku, MS by měla přijít (dle Dr.) do 2-3dní od dobrání posl.prášku duphastonu... začala jsem už tak ve čtvrtek lehce špinit, a to trvá doteď, MS měla přijít v neděli/v pondělí... zatím ale ta "pravá MS" jak mívám obvykle nikde - jen to špinění. Tak nevím, co to má znamenat, jestli se ms rozjíždí (ale takto pomalu, abych jen lehce špinila - tak jsem to nikdy nemívala...)

nick1234
autor
29. zář 2015

No já jsem jednou ale úplně krátce špinila asi uprostřed cyklu, teď pořád čekám a zatím nic. Já teda většinou první den ms jen špiním, a potom mám až normální ms, ale zatím ani to, ale jsem už od pátku strašně nafouklá, jak kdybych snědla snad kilo zelí, přitom jsem nic nadýmavého neměla, tak nevím čím to je...a sem tam je mi i špatně, a celkově jsem nějaká unavená, ale je pravda že jsem teď nachlažená, takže to může být i tím...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru