Ovulace nebo mohu být těhotná?
Ahoj holky, potřebuji poradit. Ještě jsem si nedělala test.
1.6 mi normálně po 28 začala MS a 13-17.6 by jsem měla podle kalkulačky mít ovulaci. Počítala jsem že teda 28-29.6 budu mít zas další MS a dnes je to 12 dní zpoždění MS a začala jsem špinit krev a 3 dny zpět před citlivá prsa. Myslíte si že je to ovulací nebo mohu být Těhotná? Děkuji :srdce:
@tyna01995 Začala bych tím, že stanovat ovulaci dle kalkulačky je dost nevypovídající hodnota. Tělo není stroj a kalkulačka vyhodnotí ovulaci v polovině cyklu - což má opravdu málo žen. Měř bazální teplotu, tam pak spolehlivě poznáš, kdy ovulace nastala. Konkrétně k dotazu, mohla si mít ovulaci později, proto i ms přijde později.
Jestli si těhotná ti nikdo tady neřekne. Pokud máš podezření, že bys mohla být těhotná, kup si test.
@tyna01995 udelej test, to zvládneš ne?
No oni i kdyby se mi opozdila ovulace tak přece 12 dní vynechání Ms je dost ne ? Aby až po 12 dnech mě začala ms se mi taky nezdá, vše mám pravidelně 28 dnů cyklus a 4 dny vždy trvání ms.a až teď toto.. poprvé za roky..
@tyna01995 a teď jsi kolik? Při cyklu pravidelném 28 dní (počítá se to od 1 dne MS, a její délka o ničem nevypovídá, to je fakt jedno) by měla být ovulace někde mezi 12 a 18DC. Ale z jakéhokoli důvodu se může posunout. I o hodně dní, nebo může být cyklus anovulační. Udělala bych test ať víš na čem jsi.
@tyna01995 Ja mam ovulaci az 22.-26. den cyklu pri celkove delce cyklu 32-36 dnu. Kazda jsme jina, kalkulacka ti je na hovno.

@tyna01995
1) kalkulačka tvoje tělo nezná, nemůže absolutně vědět, kdy k ovulaci dojde
2) ovulace je okamžik, to co píšeš jsou potenciálně plodné dny
3)jak dlouhé míváš cykly normálně? Máš je pravidelné?
4) možné je cokoliv, vzhledem k tomu, že o průběhu tohoto cyklu nic nevíš, takže těžko říct zda a kdy ovulace byla a kdy máš /nemáš čekat MS nebo má smysl dělat test.¨
5) Pravděpodobně špinení i prsa budou mít souvislost se začátkem MS. Pokud by se ale MS nerozjela, tak bych zkusila test. Mohla být ovulace později, proto i posunutá MS.
Držím palce