icon

Pojďme si zkrátit předlouhý čas při čekání na //

brunetkavalery
4. únor 2016

Ahoj budouci maminky-cekatelky, pokud jste netrpelive jako ja, pocitate dny, teplotu, OVU a MOZNE HNIZDENI, pojdme si zkratit sobu cekani. Pisnete, cim se snazite zamestnat a jak o sebe pecujete🙂
My se snazime teprve 1.mesic.
Ja za sebe muzi rict, ze jeste nikdy jsem na sebe tak nemyslela a nepecovala o sebe. Snazim se chodit cvicit, na masaz, odbourala jsem uspesne veskery stres v praci a v sirsi rodine🙂
Jinak i s manzelem.nas to snazeni uzasne spojilo jeste vice🙂:-*

maikiepoint
21. bře 2016

@jajinka147 Tak jediné, co mě napadá, je - kdys je dělala? Mají se prý dělat přes den (ne ráno) a nemělo by se před tím moc pít, aby to nebylo moc zředěné (já se snažila nepít 2 hoďky před testem)... každopádně držím palce, ať se brzy podaří 🙂

jajinka147
21. bře 2016

@maggie_ to je dobře, že ses ho snažila uklidnit, i když z toho máš sama strach, tak je lepší to na sobě vůbec nedat znát, přijde mi, že chlapi se tím stresujou ještě víc než my 🙂 Mně doktor říkal, že ne víckrát jak 2-3týdně. a minulý měsíc jsme to taky tak nějak flákali. A tím, že si myslím,že ovu nebyla, četla jsem, že některé cykly bývají z nějakého důvodu anovulační.. Takže já se pomalu těším jak za týden dostanu a začneme znova 🙂 ale když si vezmu jak to máš teď ty, tak to je lepší se snažit pořád, protože nemůžeš ani počítat kolikáty den jsi atd.. 🙂

jajinka147
21. bře 2016

@maikiepoint dělalal jsem je vždy kolem 12 hodiny a od 10hodin nepila. Takže si myslím, že tím to nebude.. A byla jsem na UTZ ve čtvrtek a říkal, že teď už to nevypadá.. Děkuji, tobě taky držím palce, jak jsi na tom ty?

maikiepoint
21. bře 2016

@jajinka147 Tak tos to dělala ideálně... tak ještě jedině si příští cyklus měřit BT...s tím ale zkušenost nemám, na to jsem moc velký flákač 😀 Díky za palce - my už se snažíme rok a půl...a ani ťuk. Spermio dobrý, hormonální testy dobrý...asi je to v hlavě.. a to mi přijde, že to zas až tak nehrotím.. Prostě vždy dostanu MS, dva dny jsem z toho plačtivá, pak se z toho dostanu a 24 dní funguju "normálně"..a zas dokola... uvidím do léta, a pak holt zkusíme CAR... Nějak to dopadne 🙂

jajinka147
22. bře 2016

@maikiepoint měřit si teplotu? to se mi opravdu nechce, na to jsem moc líná :D teda rok a půl, to je doba.. tak snad se to povede do léta.. hlavně, že je vše v pořádku. jaká je to nespravedlnost, když vidím jakým lidem kolem mě se rodí děti, kteří je ani nechtěli a jen si jednou nedali pozor a my se tu takhle trápíme, snažíme se, děláme první poslední..

byra
22. bře 2016

@nicina12 já mám viz foto - dnes jsem 14DC - podle kalendářové metody bych měla být právě uprostřed ovulace, ale příznaky žádné a "dole sucho" ☹
ve čtvrtek budu mít výsledky HP, jsem strašně nervózní.
Ten zelený je DR.max, ty modré Prenatal

maikiepoint
22. bře 2016

@jajinka147 My si s manželem říkáme profesionální oplodňovači - čím víc se snažíme, tím víc lidí je kolem nás těhotných. Rekord je zatím oznámení 3 těhotenství v jednom týdnu 😀 Snažím se to brát s humorem... i když, když vidím těhotnou holčinu nebo mladý pár s kočárkem, je mi dost úzko... Ale na to se nesmí myslet!!! Prostě se to jednou povede!!! 😠

byra
22. bře 2016

@maikiepoint já to mám taky tak - kolem sebe najednou vidím samé těhotné, v tv i v časopisech a knížkách. Hrozně mě to mrzí, že si říkám, proč jim se to povedlo (většinou napoprvé) a my nic? U nás v rodině jsem nejstarší, takže všichni se už ptají, prohlížejí si mě - 3 sestřenice (18, 21 a 23 let )co jsou ode mě o 10 let - těm se to povedlo hned, takže v naší rodině se jede od konce) ☹

maikiepoint
22. bře 2016

@byra To u nás v rodině naštěstí není... ale zase máme u rodičů i tchánů nějaké zdravotní problémy a už mě taky napadlo, aby si těch vnoučat vůbec jednou užili ☹ Pořád jsem si říkala, že nejdřív svatba, pak dítě - že otěhotním měsíc po svatbě (hahahaha), snažíme se od října 2014. V loňském roce jsem se snažila neplánovat žádné aktivity s tím, že to určitě brzy vyjde... což byla fakt blbost...Takže letos??? Mám plánů nad hlavu 😀 Spíš je horší, že všichni naši kamarádi teď už mají nebo čekají malé sviště, tak pořádně ani nemáme s kým někam vyrazit... Občas si připadám, jak na pustém ostrově... Proto jsem ráda, že je Koník....že si nepřipadám tak sama....

byra
22. bře 2016

@maikiepoint Mě taky říkají kamarádky když je chci někam vytáhnout větu, na kterou začínám být alergická: No jo, ale já mám narozdíl od tebe malé dítě. -- A to jako co?

Taky nevím jak si pořádně naplánovat hlavně dovolenou, co kdyby se zadařilo. Kolegyně teď v práci se snaží udat zájezd - dostali pod stromeček letadlem - v lednu zjistila, že je těhotná 😀
To s tím otěhotněním hned první měsíc - taky jsem si to myslela ☹

maggie_
22. bře 2016

@jajinka147_ No jasný 🙂 já vůbec nevím, kdy mám ovulaci a celkově :D bordel prostě...tak holka, asi se do toho budeme muset prostě obout 😀 až mi to skončí, což zatím i po těch 16 dnech nevypadá...

maikiepoint
22. bře 2016

@byra Nám zas všichni říkají, že když nemáme děti, tak že máme fůru volného času, což mi teda rozhodně nepřijde (máme rodinu po celé republice, takže než všechny objedeme, můžeme začít zase znova)...a pokud tomu tak je, tak bych to klidně za mimčo vyměnila :-/ Co vzít ten zájezd od kolegyně??🙂

byra
22. bře 2016

@maikiepoint to je někde do Tunisu 😒 1) mě tyhle hotelové komplexy nelákají 2) asi bych se bála. Ještě uvidíme co letos bude.

maslicko
22. bře 2016

čauky holky, tak zítra mě čeká cesta na gyndu, tak na mě myslete, chci doktorce oznámit, že podle OVU testů nemám ovulaci, tak ať semnou něco dělá 😀 a k tomu si nechám napsat žádanku pro manžílka na spermio 🙂

byra
22. bře 2016

Tak jsem se po půlhodinovém boji dovolala k mudr. na výsledky HP a podle sestry vše v pořádku (prý to tam i doktor napsal jako poznámku). Dál se prý mám přijít domluvit co a jak, tak mě vecpala na konzultaci hned zítra. Na jednu stranu UFF, na druhou ??? Co teď?

maslicko
22. bře 2016

@byra neboj je nás víc, co zítra míří na gyndu...a jak dlouho se snažíte?

byra
22. bře 2016

@maslicko prášky jsem vysadila po 12 letech v srpnu 2015 a od té doby jedem. Zda je ovu sama nevím, ale některé týdny mě dost píchalo napravo v podbřišku - myslela jsem, jestli to není cysta, ale vnitřní UTZ nic nenašel. Tento měsíc (jsem 13DC, ovu testy můžeš vidět výše v příspěvku) zatím ani ťuk (dole sucho, žádné píchání, špinění nebo tak).
Na MS jedu druhý měsíc kontryhel a ta přišla po 28 dnech, ale normální byla jen 2 dny - den před a 2 dny po špinění. Myslím, že mi zítra dá mudr. žádanku pro přítele na SPMG (ten už sice jedno dítě má, ale před 2 lety byl na nějaké radiologické léčbě skrz močové cesty, tak snad to nemělo vliv). Jinak nemám absolutně tušení co bude dál.

maslicko
22. bře 2016

@byra tak to jsme na tom podobně, my se snažíme od června 2015, vysadila sem HA po 10 letech a do vánoc MS totálně rozhozená, od prosince mám MS konečně pravidelnou ale OVU testy vypadají podobně jakoé u tebe :(:( zítra jdu na gyndu a chci aby mi zkusila OVU nastartovat Clostilbegytem nebo co by mi navrhovala. Beru utrogestan, ale ten se má prý brát až po OVU, takže tento měsíc ho brát nebudu a uvidiíme. Jinak nějaké bylinky neužíváš??

sedlakovasary
22. bře 2016

@byra To jsme na tom podobně 🙂 my se také snažíme od července/srpna, antika u mě 14 let..dle dr. teda ovulace probíhá,ale zatím nic...také se chystám pro žádanku na spermio 🙂

sedlakovasary
22. bře 2016

Holky @maslicko @byra buďte v klidu, vím o spoustě holek na které OVU testy nezabíraly a ovu normálně probíhala....Já dle dr. taky v pořádku a testy skoro nic... 😉

byra
22. bře 2016

@maslicko, @sedlakovasary minulý měsíc jsem dělala testy dr.max a duch byl jen na 1 z 8mi vzorků, teď mám prenatal a duchové jsou na všech co jsem zatím dělala.
Minule mi dr. říkal, že po 3 měsících dává doporučení do centra ☹

Jinak bylinky - jak jsem psala - druhý měsíc jedu 1-14DC čaj z kontryhele a drmku 2x denně; sem tam si uvařím kotvičník (max. 1x za týden malý hrnek).

nadla
22. bře 2016

ahoj holky, já taky porad dela ovu testy a nic, nakonec jsem zasla na gynekoligii a mam cystu na vajecniku, tak proto zadna ovulace, ted mam organometril, tak snad po dobrani prasku, bude vse v poradku

jajinka147
23. bře 2016

@maikiepoint teda to je pěkný název :D to jsi mě opravdu pobavila.. taky si říkám čím to je, jestli se na to člověk víc soustředí ale příjde mi, že těch těhotných kolem mě přibejvá tak rychle a nechápu jak to dělaj :D :D taky se to snažím brát s humorem a říkám si, že to až to přijde tak to přijde. Ale stejně pokaždé doufám, že už mrška nepřijde.. my jsme taky plánovali dovolenou, ale strach ze Ziky nakonec vyhrál, takže nikam do tepla se nejede.. stejně člověk i když se "jen" snaží, tak už na sebe a na následky myslí pořád..

@maggie_ teda už to trvá opravdu dlouho.. tak už to snad skončí.. po takové abstinenci to budete muset vše dohnat :D Myslím na tebe, snad ti to brzo přestane. My zítra odjíždíme do Alp, takže žádný stres, jen lyžovačka, wellness a relax 🙂

@maslicko ahojky.. Dej určitě vědět jak si u doktora dopadla. Na spermio ti to napíše, to není problém, mně to nabízel i teď po tak krátké době snažení. Jsem zvědavá co ti řekne na ty ovu testy..

jinak koukám holky, že nás co vysadili po 10 a více letech HA je nás tu opravdu dost.. říkám si proč jsem to nevysadila mnohem dřív, kdyby věděla jaký budou následky :-/

byra
23. bře 2016

@jajinka147 souhlasím s tebou, kdybych to věděla, tak vysadím už před několika lety

jajinka147
23. bře 2016

@byra njn.. teď už to nevrátíme, takže se jen snažit ať tělo funguje a zadaří se 🙂

maggie_
23. bře 2016

@jajinka147_ Dobré ráno 🙂 tak to si to v těch Alpách moc užijte ;) třeba ti jiný prostředí a klid udělá dobře... Jinak dělala jsem si včera ráno test a byl tam duch, na těch fotkách je to zkreslený, ve skutečnosti je to líp vidět...každopádně dneska ráno test úplně bílej, vč.kontrolní (první) čárky, nějakej zmetek... Tak jsem pak ještě cosi dostala na druhej test - GS MAMA test

maggie_
23. bře 2016

@jajinka147_se mi to odeslalo dřív :D... Takže dělala jsem si ten Mamatest a ten byl negativní :( tak nevím

martina16horysek
23. bře 2016

@maggie_ no ale pidi čárku tam vidím 😉 tak uvidíš co dál.

pindruse16
23. bře 2016

@jajinka147 přesně tak, kdyby se tak člověk o své tělo zajímal dřív než až když od toho těla něco chce... každopádně mám ve čtvrtek schůzku se známou, co dělá porodní bábu, která mi už dávno slíbila, že si sednem a poví mi, jak to všechno funguje (cykly, otěhotnění a tak), a v úterý půjdu nadupaná vědomostma 😎 za doktorem... 🙂

maikiepoint
23. bře 2016

@jajinka147 Ale přijde mi, že teď během měsíce se tu pozitivní TT nějak vyrojily, tak třeba to zrovna dopadne 😉

Strana