Pojďme si zkrátit předlouhý čas při čekání na //
Ahoj budouci maminky-cekatelky, pokud jste netrpelive jako ja, pocitate dny, teplotu, OVU a MOZNE HNIZDENI, pojdme si zkratit sobu cekani. Pisnete, cim se snazite zamestnat a jak o sebe pecujete🙂
My se snazime teprve 1.mesic.
Ja za sebe muzi rict, ze jeste nikdy jsem na sebe tak nemyslela a nepecovala o sebe. Snazim se chodit cvicit, na masaz, odbourala jsem uspesne veskery stres v praci a v sirsi rodine🙂
Jinak i s manzelem.nas to snazeni uzasne spojilo jeste vice🙂:-*
@maggie_ určitě, co bych dala za to být aspoň pár dní úplně, ale úplně sama doma 😀 a kdyby to náááhodou teď nevyšlo, tak věř, že po té době co se neuvidíte, to vyjde určitě!! Budete na sebe natěšení a miminka nejlíp vznikají při takovýchto situacích 🙂 náš první syn vznikl po brutální hádce, kdy jsme se celý den usmiřovali a to několikrát 😀 😀 😀
@katty77_ Tak to samozřejmě držím palečky, aby se zadařilo.....No pokaždé měl jinak. Někdy 11mm, někdy 19, někdy 16. Jednou mi právě řekl, že do dvou dnů má rupnout....Jinak DC byl pokaždé jinak, já tím jak to mám rozházený, je to těžko určovat. I on mi řekl, že mi ovulaci nedokáže spočítat vzhledem k mým cyklům 😕 ....Teplotu neměřím no, to by mě neba, teda né, že by mě ovulační testy nějak bavily 😀 😀
@kastanek87_ To je hezkýý 😀 taky se asi budu usmiřovat....Jako je pravda, že mi to říká každej, že pak to vyjde 😀 no uvidíme noo... Mě by to ani nevadilo být sama doma, ale na chvíli a né v období bouřek a ještě vědět, že je přítel někde ve Francii nooo 😨 Jsem sobecká 😀
@kastanek87 usmiřovací sex jsem nikdy nezažila, s bývalým jsme se nehádali, takže ani neusmiřovali a se současným přítelem se sice občas štěkneme, ale on je hrozná bublina a vůbec to teda nevede k nějaký vášni 😀
@maggie_ jsem ráda, že ses zasmála, to byl záměr..ať tu pořád nejsme jen vážný 😀 a určitě to přítelova služebka přinese něco pozitivního ;) bude nevyřáděnej a spermoušové (jak řiká přítel) pak budou jako divý ;)
@katty77 tak to budu držet palce, to se teď ten čas zase povleče, viď..
@barbborka no, my to kombinujeme, jdeme na iui a pak to ještě jistíme doma 😀 ale vážně, proč iui? jednak nám spermie jaksi properou, pak jim pomohou, že nemusejí překonávat děložní čípek a hlen, který se někdy může chovat kontraproduktivně - pokud je nějaký imuno problém a navíc je to přesně řízené, takže víš, že když ti píchnou pregnyl, do 36 hod ovuluješ.... v tom všem vidím výhody, stojí to tisícovku, což je dneska nic.... tak to budeme zkoušet i takto no 🙂 a brečet mohu i když nevyjde klasické těhotnění, tady jako bonus vím, že jsem měla ovulku a že do mě šli spermíci v ten správný čas... ale je fakt, že mám tendenci dělat si větší naděje, tudíž to zklamání je asi větší... :-/
@upuska absolvuje všechno, co si zrovna vymyslím, pečuje o mě, když jsem po nějakém zákroku (i když to většinou není vůbec potřeba), teď, co si opravdu poctivě měřím teplotu, tak se mě každé ráno ptá, jak to vypadá, apod.... Ve chvíli, kdy to nedopadne, nebo když jsem potratila, tak je jasný, že ho to trápilo, ale nechce se o tom bavit, asi chce být za toho silného a být mi oporou. Když brečím, tak mě utěší... A když si třeba posedíme a dáme si nějaký drink, tak už mi párkrát řekl, že ho to strašně sere a že by prcka hrozně chtěl... Jinak je to prostě tak, že já řeknu, co ten měsíc budeme absolvovat, kam pojedeme na vyšetření, co si má brát za vitamíny a doplňky, ale jinak se o tom všem moc nebavíme, ono po těch letech vlastně není ani o čem ,už jsme všechno probrali tam a zpátky 😀 A takové to šílení po ivf nebo iui, kdy na sobě člověk pozoruje každé píchnutí, každý pokles nebo navýšení teploty, honění duchů na testech apod., tím ho nezatěžuju, to probírám tady 🙂 Takže závěr - manžel je super a málokterý chlap by to vše vydržel, na druhou stranu mám pocit, že kdybych nebyla já tou iniciátorkou všeho, tak by snažení bylo jen doma a žádná vyšetření bychom neabsolvovali, ale to má asi skoro každá, chlapi se moc neangažují, jen protrpí, co si ženská vymyslí 😀
@katty77 tak to je ale hezký a určitě to neni samozřejmost..i když se to asi očekává..a že si přijdeš jako iniciátorka..třeba opravdu ano, některý chlapi (nebo prostě lidi) to potřebujou..ale třeba by se toho chopil i sám, kdybys to nevedla ty 🙂 každopádně je super, že je ochotnej to všechno podstupovat a nedělá vofrky 🙂
@maggie_ no já bych řekla že ti ovu teprve přijde, takže rozhodně se snažte než odjede 😉 je pravda, že někomu to nemusí zesílit úplně, každopádně snažením nic nepokazíte 😀 😀 😀
@upuska no já myslím, že sám by asi nic neorganizoval 🙂 ono je to taky o tom, že si spoustu informací vyhledám na netu a pak se ptám doktorů, ne vždy tě automaticky pošlou na všechna vyšetření... No a to že je ochotnej - kdyby nebyl, tak za to nestojí, jedeme v tom společně... a když si to tak vezmeš, tak to chlapi oproti nám mají jednoduchý, sem tam jim vezmou krev a občas dají sperma... 😀 Asi největší problém byl z úplnýho počátku smířit se s neúspěchem a přemoci vlastní ego, pro muže byly první návštěvy centra těžké, ale teď to dává úplně z přehledem 🙂
Ahoj myslite ze mužů nasadit duphaston když včera byl silný test ovu 2dny po sobě a dnes ráno už slabší?? Dělala jsem ho před chvolkou tak před 10hodinou
@katty77_ No tohle je prvně, co opravdu poctivě testuju každý den, od 1 DC (celý měsíc). Jinak nikdy jsem ilnější čárku neměla. Už ten předposlední test (odspoda) je silnější, než jsem u mě někdy viděla...Jako nikdy ten test nemám bílej, vždycky tam něco je, duch (jasně viditelný), tak nevim no... 😨
@kastanek87_ Tak to je jasný, my spolu spíme jak chceme, nehledě na testy 😉 i když nevim jestli to Ovu teda stihne, protože tuto sobotu má mrcha dorazit noo 😖
Holky, mně včera večer hrozně bolel podbřišek, ale tak jinak než před MS..mám to dostat někdy o víkendu, tak nevím..jsem teda zvědavá, co se z toho vyklube 🙂
@maggie_ ja bych rekla, ze jeste nic, az bude pred ovulkou, budes mit krasne dalnice 🙂
@katty77 právě kvůli tomu egu jsem se ptala 😀 to je na ně asi největší tlak..jak řikáš, jinak to maji výrazně jednodušší..už jen, že ty hormony s nima tak necloumaji v průběhu cyklu 🙂
A já jdu dneska koupit Gynex, od pátku (24DC) jsem měla různě silné špinění a teprve dneska (28DC) se to plně rozjelo i s tím boleníčkem, tak jsem zvědavá, jak dlouho bude MS trvat, když měla takový předvoj ☹
Jo, holky, ještě se zeptám, je tu někdo, kdo vůbec nebere listovku? Já jsem jí zezačátku brala, ale pak jsem se na to už vykašlala, že to nemá cenu, když "furt nic"..snažím se jíst vyváženě a hned, jak bych zjistila těhotenství, tak bych jí začala brát..
@upuska tak pij kontryhelový čaj a bašti grepy, ať máš krásnou sliznici 😉 no, to ego bylo nejhorší, začátek nebyl moc jednoduchej, dokonce jsme se jednou strašně pohádali, když jsem řekla kámošce, že jsme začali navštěvovat centrum... ale to je dáááávno pryč... 😀 ale pro mě to taky bylo trapný, ale teď už je to rutina pro oba...
@komive já myslím, že tady asi nenajdeš nikoho, kdo by listovku nejedl 😀 ono se říká, že jí máš brát ideálně tři měsíce před otěhotněním a tady všechny chceme otěhotnět plánovaně, takže odpadá takové to"jejda, jsem v tom, jdu si pro listovku" 😀 hodně z nás ji bere v Inofolicu, ptž je tam kromě listovky i nějaká látka, co rovná cykly, atd....
@komive_ Tak záleží na tobě, jestli ji chceš brát 🙂 já ji třeba beru celých 9 měsíců, co se nám to nedaří. Vitamíny nic nezkazíš 😉 ale jde o to, že v počátku těhotenství o tom nemusíš ani vědět a v začátcích se miminku vyvíjí mícha a mozek, proto se to bere v době snažení 😉 😉
@katty77_ Asi máš pravdu 😉 k doktorovi nemůžu no, teď už druhý den jím Utrogestan (kvůli srovnání cyklu) a navíc má gynekologa cca 65km od domova a v práci bych musela řešit volno a tak no, je to na prd...dneska jsem si dělala jen tak TT jestli mě náhodou nechce překvapit, než přítel odjede a samozřejmě nic noo 😀 😀 asi mám hold smůlu, dneska ofiko končím 8měsíc snažení a zítřkem počínaje vzhůru do devátého měsíce 😕
@maggie_ tak ty testy ti taky hodě napoví...a když ti ten utrouš srovná cyklus, tak můžeš brát ten devátý měsíc jako symbolický a zadaří se 🙂 jinak je to fakt na hov.o, když se nemáš od čeho chytit a máš ty cykly takhle rozházený, měla bys chodit k mudrovi častěji na měření folikulů, jinak se asi nehneš z místa.... clostilbegyt ti nenabídl?
já mám týden do MS, uvidíme jestli Pregnyl, clostilbegyt a folikulometrie něčemu pomohly 😀
já už taky dostávám pojeb za časté návštěvy lékaře, ale mám to naštěstí jen 20km do Olmika a ještě po dálnici. Takže jsem relativně brzy zpátky.

@upuska_ Ty jsi tele 😀 😀 i když zasmála jsem se....za dnešek prvně, takže děkuju. Já neumím odpočívat, zbláznila bych se 😀
@katty77_ No vzhledem k tomu, že už od pátku přítel pije ten Folandrol, byla by to paráda 😀 ale to tak rychle nefunguje...
Ovulační testy dělám od 1DC a jako asi bych to nejradši prohodila oknem....Nezdá se mi, že by byli pozitivní, nebo teda aspoň jeden že...Zítra vyfotím a pošlu, aspoň na to bude víc názorů, ale podle toho co říkal gynekolog asi ovuluju nevim...
Vždycky když jsem byla na provokačce a rovnou mě prohlédl viděl folikul každý měsíc na jiném vaječníku a vždycky ten dominantní do příští kontroly zmizel, takže asi jo ne? 😉