Pozitivní test, menstruaci jsem dostala. Jsem těhotná?

kscal
22. únor 2016

Ahoj, s přítelem jsem měla dvakrát chráněný pohlavní styk, první 2.2.2016 a druhý 12.2.2016. Menstruaci mám nepravidelnou, vždy se liší o cca 3 dny, normálně tedy počítám s 19. dnem měsíce, ale včera 21. ještě nic a tak jsem se bála, protože kondomy nejsou 100%, koupila jsem si test, jedna čárka normálně viditelná, druhá z slabá, až přehlídnutelná, z metru se nedá rozeznat, dnes ráno v 6 hodin jsem to dostala, je nějaká možnost, že bych byla i přes to těhotná, menstruaci mám normalní s bolestí v podbřišku, žádné zvláštní chutě jsem nezaznamenala, prsa mi nerostly, žádná bolest... Předem dodávám, že mi je 16, kdybych tedy náhodou těhotná byla, musela bych jít rovnou na potrat, nebo se teď dávají nějaké injekce, či prášky? Mluvila jsem o tom s rodiči a v té době se dělaly rovnou potraty.. Děkuji moc za odpověd a kdybych náhodou těhotná byla, nepište mi prosím žádné gratulace, či něco podobného, je to pro mě velmi nepříjemná situace, děkuji.

baysha
22. únor 2016

Možné je všechno, občas se stane, že ženy menstruují i v těhotenství. Ale je to velmi nepravděpodobné. Další varianta je, že může jít o časný potrat v termínu menstruace. Zdaleka nejpravděpodobnější varianta je ale ta, že vůbec těhotná nejsi a je to jen chyba testu - i když pokud byla čárka tak slabá, že skoro nešla rozeznat, tak v podstatě ani nejde o chybu, jen o neurčitý výsledek.
Počkej pár dní a udělej si další test, pak budeš mít jasněji. Držím palce!

kscal
autor
1. bře 2016

@baysha Došla jsem si ke gynekologovi, řekl mi, že nejsem, tak uff 🙂

ponny1987
14. bře 2021

@kscal .měla jsem celé tři měsíce normální MS. Žádné příznaky. No pak sem šla na gyndu a zjistila jsem že jsem ve čtvrtém měsíci. Ted mam patnáctiletou dceru. Takže ano je to možné🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru