Pravděpodobnost otěhotnění. Co si o tom myslíte?

alphabete
21. pro 2020

Dobrý den, předem se omlouvám za možná hloupý dotaz, ale vážně mě tahle věc trápí a chtěla bych se tady zeptat na víc zkušeností. Beru HA už přes půl roku, nevynechala jsem prášek déle než měsíc. S přítelem jsme měli sex, bohužel došlo k prasknutí kondomu. Cca po 8 hodinách jsem ještě použila tabletku ellaone, ale když jsem se koukala zpětně, je možné, že ten den jsem ovulovala. Zkoumala jsem statistiky a vypadá to, že v mém věku je pravděpodobnost otěhotnění velká a já momentálně dítě opravdu mít nemůžu, tak jsem se chtěla zeptat, co si o tom myslíte. Moc děkuji za všechny odpovědi.

maaaadlaaaaa
21. pro 2020

@alphabete Mozek dostává prostřednictvím hormonů z HA signál, že jste vlastně “těhotná”, tudíž pravá ovulace nenastává a vajíčko tedy nemůže být oplodněno. V tomto případě mohou nastat určité komplikace po vysazení HA a při následné snaze otěhotnět. Taky jsem třeba jeden den zapomněla a nic se nestalo. Po vysazení jsem ani neovulovala ani nemenstruovala, tělo vypne a trvá než nastartuje. Během užívání HA nemáš pravou ovulaci ani pravou menstruaci. Je to řízené mozkem, ne přírodou a pokud by tam nějaká šance byla, tak si ji tabletou po zabila.

alphabete
autor
21. pro 2020

@maaaadlaaaaa Moc děkuju za odpověď, vážně mě to uklidnilo. Poslední 3 dny jen čtu o tom, jak všichni otěhotní i přes pravidelné braní HA, tak jsem znejistěla.

maaaadlaaaaa
21. pro 2020

@alphabete Může se to samozřejmě stát, ale ještě když sis dala tabletu po, tak bych tomu šance nedávala.

alphabete
autor
21. pro 2020

@maaaadlaaaaa Jasně. Spíš mi šlo o to, že tyhle tablety prý fungují na bázi oddálení ovulace, jenže mně právě vycházela okolo toho dne, tudíž je prý možné, že nemusí zabrat. Je tedy prakticky nemožné, abych byla těhotná?

maaaadlaaaaa
21. pro 2020

@alphabete to ti nikdo 100% neřekne a ty sis sledovala cyklus a věděla si přesně kdy máš ovulaci ještě před branim HA? Oni totiž pokud jedeš podle toho, že cyklus je 28 a vychazelonby to na nějaký 14 den, tak to tak úplně není pravda. Každá to má jinak a ovulaci se nejlépe zjišťuje testy, měřením teploty a pohmatem na cipek, ale během užívání HA ovulaci v podstatě nemáš. Nestresovala bych se. Už ji bereš půl roku. Měla bych obavy, kdyby se to stalo v prvním měsíci a pro jistotu vzala pilulku. Což si udělala, tak uvidíš.

cherie24
21. pro 2020

@alphabete bereš HA a ještě sis vzala prášek po a bojíš se, že jsi těhotná?

alphabete
autor
21. pro 2020

@maaaadlaaaaa Chápu. Ovulaci si počítám podle aplikace, je mi jasné, že to nemusí být přesné.

alphabete
autor
21. pro 2020

@cherie24 Já vím, že to asi vypadá hloupě, ale jsem z toho fakt nervózní, tak jsem se chtěla zeptat na zkušenosti ostatních. Omlouvám se, jestli to tu překáží, klidně to smažu.

maaaadlaaaaa
21. pro 2020

@alphabete V klidu, bývá tu dost podivnejsich dotazu a nikoho to tu nepohorsuje. Předpokládám, že budeš mladá a každej většinou normálně poradí.

alphabete
autor
21. pro 2020

@maaaadlaaaaa Jako nejsem zas nějak nejmladší, taky mam nějaký medicínský znalosti, ale prostě když se najednou jedná o mě, tak všechny racionální úvahy jdou stranou a jsem už jen paranoidní. Navíc když kvůli tomu pročítám všemožný fóra a všude čtu jak jde otěhotnět pomalu přes všechny formy antikoncepce najednou, tak se mi moc dobře nespí :D

cherie24
21. pro 2020

@alphabete když bereš HA nemáš ovulaci, takže podle aplikace si něco takového počítat je nesmysl. Je pravda, že jediná účinná antikoncepce je abstinence, ale v tvém případě bych se nebála 😉

veronika9595
22. pro 2020

Opravdu se neboj, při dlouhodobém užívání HA je prakticky nemožné otěhotnět z jednoho vynechaneho prášku. Jak píší výše, tělo ani neovuluje a trvá určitě dyl než 24 hodin aby se to nahodilo zpět. Navíc v kombinaci s práškem “po” je šance tak mínus 10% 😅 nicméně oceňuji tvoji zodpovědnost, upřímně slečnám které otěhotní i přes to že braly prášky jak měly moc nevěřím ... to je tak vzácné že je to skoro nemožné ... spíš je pravděpodobnější ze udělaly samy chybu v braní a nechtějí to přiznat. Antibiotika, alkohol, zvracení, průjem, vícekrát zapomenutý prášek apod ... to vše je pravděpodobnější než selhání HA při perfektním braní 😁

alphabete
autor
22. pro 2020

@veronika9595 Dobře, moc moc děkuju za ujištění, konečně se budu moct normálně vyspat 😄

lachtanice86
22. pro 2020

Nejsi nejmladší, mas nějaké medicínské znalosti a nevis jak funguje ha? Tak proč ji vubec bereš? Kdyz bereš ha nemáš ovulaci!!!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru