Prázdný gestační váček
Ahoj Holky.. Jsem podle posledni menstruace v 5+0 (prvni den posledni menstruace byl 19.10.2018), k oplodneni melo dojit 28.10.2018. Dnes jsem byla u gynekolozky. a kdyz mi delala utrazvuk tak mi ukazala, ze tam mam jen gestacni vacek.. A hned zacala byt nervozni a zacala mi rikat ze to muze byt mimodelozni, ze muzu vykrvace, kdyby neco tak mam volat sanitku atd... Co si myslite? Je to opravdu tak spatne? Mam docela velky strach..
@juliem Ahoj ja mela minuly rok prazdny gest. vacek, hodne jsem spinila a pak jsem zacla i hodne krvacet, doktori to kontrolovali na ultrazvuku asi az do 7 tydne jestli se neco ukaze, ale nic a sla jsem na revizi ☹
Ted jsem znovu tehotna, podledni ms 15.10. a k oplodneni doslo asi 29.10. byla jsem 15.11. ( 4 + 3 ) a skoro tam nic nevidel, jen malou tecku a rekl at prijdu az 29.11.
Neboj bude to dobry, nechapu, ze te takhle strasi !!!!
@juliem myslím že v 5+0 by byla nejlepší gynekolog u nás, kdyby viděla víc, než gestační váček ;) to, že je prázdný zatím nic neznamená, srdeční akce je nejdříve okolo 5+4tt a to to vidí ten nejlepší ultrazvuk...pokud má nějaký standardní, tak to neuvidí...mně viděl srdíčko v 6+0tt nejdříve a to má to "lepší" vybavení..pokud navíc gestační váček našla a našla ho v děloze, tak nechápu, proč tě vůbec plaší nějakým mimoděložním těhotenstvím, proč to vůbec plácá dohromady...mohlo by to být leda zamlklé těhotenství, ale takhle brzy to vůbec nemůže vědět...pozná to nejdříve v tom 7tt (tj 6+něco..) právě proto nemá vůbec smysl se objednávat takhle brzy, akorát to maminky nervuje a ten stres je vůbec to nejhorší...počkej za dva týdny, to už by tam mělo něco být ;)
Ahoj, 5+1 jsem mela na utz jen malinky gestacni vacek, ktery gyndr jeste docela dlouho hledal 🙂 7+1 uz byl zloutkovy vacek s embryem 🙂 Byt tebou jeste vydrzim 🙂
Já bych se tím vůbec netrápila, já neměla 5+0tt nic viditelného a 6+0tt jsem měla už i emryjko a další kontrola 8+0tt bude už i srdíčko 🙂 Není důvod k obavám, odpočívej a buď v klidu a emryjko se určitě objeví 🙂 Doktor mi říkal, že v raném stádiu se vše mění třeba i z hodiny na hodinu, že jednou jsem tam přišla a nebylo nic vidět a tolik jsem se bála mimoděložního ale to je 1 ze 100, tak, že se nemám bát a že dokud nekrvácím tak nemám důvod k obavám a i krvácení nemusí nic znamenat. Říkal, že třeba kdybych přišla o den později, tak už by tam váček třeba byl 🙂 Hlavně to chce klid 🙂 ale vzpomínám si jak jsem byla ve stresu co se děje a tak,ale bylo to jen tím, že jsem si tady načetla diskuze a myslela jsem si že je to lepší než porada s doktorem, v 6+0tt když jsem byl u doktorky říkala, že vše pěkně roste že nemám důvod se obávat, že by se srdíčko neobjevilo, tak to beru tak že už tam je 🙂
V pátek jsem byla 6+4 na UZ jen dutinka s náznakem váčku.Nabrala mi hcg a kontrola 1.12.Dnes jsem byla na kontrolním odběru hcg a klesá.Takže u mě bohužel špatné.Nyni čekám zda si tělo poradí samo a nebo zda budu muset na revizi...
Osobně si myslím,že v 5 týdnu je na ukvapené závěry brzo..
5+0 je jeste prilis brzo. Pockala bych klidne dva tydny a uvidis, jak se to bude vyvijet. Rozhodne bych zatim neplasila. Drzim palce!
Holky, mockrat dekuji za podporu! 🙂 uvidime za tyden, jestli bude vse v poradku. Tak drzte palecky 🙂
Mela jsem přesně to samé a nyní jsem v 15+6 , jak ti to dopadlo?
Jsem 14+1 🙂 🙂 miminko zdrave, screening vysel skvele 🙂 zbytecne me na zacatku vylekala 🙂
Děkuji 🙂)

Prožila jsem si jak prázdný váček a skončila na revizi (špinila jsem , brala utrogestan, váček se však sám "zhroutil" a začala jsem krvácet jako u menstruace).
Za tři měsíce: Poslední menstruace 8.6. , na ultrazvuku 17.7. opět prázdný váček, menšího tvaru než je obvyklé (a to i přes to, že jsme počítali s tím, že mám ovulaci déle cca až 20 den cyklu). Ale čekali jsme - 28.7. se objevilo srdíčko.
Dnes mám skoro 10. měsíční holčičku.
v obou případech jsem lehce špinila a brala utrogestan
U mimoděložního by snad viděla, že je to mimo dělohu, ne?