icon

Slabá čárka na těhotenském testu. Jak si to vysvětlit?

katkakroscenova
20. říj 2025

Dobry den chtěla bych se svama poradit chtěla bych vas požádat o rady minulý čtvrtek jsem si dělala mamatest hned co jsem dala test do kelimku vyšela mi slabá čárka chtěla bych se zeptat jestli třeba nejde o falešní výdělek a pokaždé když jsi dělám mamatest tak mi ukazuje slabou čárku taky jsem jsi udělala dr.max ten mi vyšel negativní a clearblue mi vyšel také negativní tak jsem se chtěla svama poradit co s takovou situaci

Slabá čárka na těhotenském testu. Jak si to vysvětlit?
klokanka31
20. říj 2025

@katkakroscenova Mě by zajímalo co ženský dělají s mamatestama, když tvrdí že jsou falešně pozitivní. Já jich už udělala hromady, a NIKDY ani jediný falešný.

anpineapple
20. říj 2025

@katkakroscenova jestli zůstal takto rozpitý jako je na fotce, tak je možné že je přemáčený a to opravdu klidně tu falešnou pozitivitu udělá

katkakroscenova
autor
20. říj 2025
@anpineapple

@katkakroscenova jestli zůstal takto rozpitý jako je na fotce, tak je možné že je přemáčený a to opravdu klidně tu falešnou pozitivitu udělá

@anpineapple právě že to bylo jak jsem ho vyndala s toho kelímku a pak vyschnul a pořád tam je ta slabá čárka

klpoiu
20. říj 2025
@katkakroscenova

@anpineapple právě že to bylo jak jsem ho vyndala s toho kelímku a pak vyschnul a pořád tam je ta slabá čárka

@katkakroscenova Tak cist navod by nebylo spatne! Ono to, ze vysledek je platny po urcitou dobu tam neni jen tak pro nic za nic. Vyschlej test neni v zadnem pripade nijak prukazny!! Je to ryska, je to barva co se rozlije,je to cokoli jen ne pozitivni test v limitu.... a pak je to vsude ... dělá falešné,nekupujte. 🤦🏼‍♀️

klpoiu
20. říj 2025
@klokanka31

@katkakroscenova Mě by zajímalo co ženský dělají s mamatestama, když tvrdí že jsou falešně pozitivní. Já jich už udělala hromady, a NIKDY ani jediný falešný.

@klokanka31 Presne! Ale je to cele o tom, ze biochemicke si ženský priznat nechteji a uz vubec ,ze test odcitaj treba i druhej den

lencaa11
20. říj 2025

@katkakroscenova pokud byl jiný test negativní tak tento je úplně divný 🫣

anonym_f2eb64
20. říj 2025

Zdravím, vidite neco nebo se mi to zda?

lencaa11
20. říj 2025
@anonym_f2eb64

@anonym_f2eb64 nic

anpineapple
20. říj 2025
@anonym_f2eb64

@anonym_f2eb64 bohužel je test přemáčený, jinak by tam nebylo to fialove rozpité barvivo po stranách 😕

lvl16
20. říj 2025
@anonym_f2eb64

@anonym_f2eb64 Vidím hodně slabého ducha ;)

lvl16
20. říj 2025

@katkakroscenova Pokud se druhá čárka objevila hned, tak falešně pozitivní test nebyl. V moči bylo přítomno hcg. Je ale možné, že šlo o biochemické těhotenství, které odejde s menstruací.

anonym_f2eb64
22. říj 2025

Ahoj, myslím ze dnes je cAarka viditelnejsi

lujhu
22. říj 2025
@anonym_f2eb64

@anonym_f2eb64 ano vidím 😉

lvl16
22. říj 2025
@anonym_f2eb64

@anonym_f2eb64 Náznak tam vidím. Kolik jsi dnes DPO?

anonym_f2eb64
22. říj 2025
@lvl16

@lvl16 Tim ja si nejsem vubec jidta ale jsem 28DC, cykly mam ruzne dlouhe

anonym_ec11f8
22. říj 2025

Prostě mamatest. Viděla jsem toto psát už dříve, že jsou nespolehlivé, já ho nikdy nepoužila, až teď před týdnem a ano, testy používat umím (nic rozmočené, dělané v limitu atd.). Vyšla lepší čárka než u tebe, zkusila jsem jiný že stejné moči a nic. Druhý den přišla MS. Takže žádné biochemické těhotenství to fakt nebylo.

lvl16
22. říj 2025
@anonym_ec11f8

Prostě mamatest. Viděla jsem toto psát už dříve, že jsou nespolehlivé, já ho nikdy nepoužila, až teď před týdnem a ano, testy používat umím (nic rozmočené, dělané v limitu atd.). Vyšla lepší čárka než u tebe, zkusila jsem jiný že stejné moči a nic. Druhý den přišla MS. Takže žádné biochemické těhotenství to fakt nebylo.

@anonym_ec11f8 Falešně pozitivní testy prakticky neexistují. I testy stejné značky mohou mít o trochu jinou citlivost. Některé zareagují při citlivosti 10 už na sedm jednotek, jiné se stejnou citlivostí na 12. Můžeš mít na jednom testu ducha a na dalších ze stejného vzorku moči nic a stejně být těhotná. Pak existuje druh cyst, které mohou ducha způsobit, ale ty jsou velmi vzácné (naštěstí). Případně jsou léky, které mohou HCG mírně zvýšit (ale ani to není falešně pozitivní test - test růst HCG zachytil správně, akorát rostlo z jiného důvodu). Ještě se na testu může objevit evaporační čárka z toho, jak se odpařuje moč, ale taková čárka je šedavá a objeví se až po uběhnutí limitu. Četla jsem spoustu diskuzí, kde si ženy stěžovaly na "falešně pozitivní mamatesty", ale jsem si jistá, že v drtivé většině případů šlo o začátek těhotenství (a v tom zbytku o evaporační čárku), protože mamatesty jsou jedny z nejcitlivějších testů na trhu. Biochemická těhotenství jsou velmi častá a nebýt toho jednoho náznaku na testu, tak o nich žena často nemá ani tušení.

anonym_ec11f8
22. říj 2025
@lvl16

@anonym_ec11f8 Falešně pozitivní testy prakticky neexistují. I testy stejné značky mohou mít o trochu jinou citlivost. Některé zareagují při citlivosti 10 už na sedm jednotek, jiné se stejnou citlivostí na 12. Můžeš mít na jednom testu ducha a na dalších ze stejného vzorku moči nic a stejně být těhotná. Pak existuje druh cyst, které mohou ducha způsobit, ale ty jsou velmi vzácné (naštěstí). Případně jsou léky, které mohou HCG mírně zvýšit (ale ani to není falešně pozitivní test - test růst HCG zachytil správně, akorát rostlo z jiného důvodu). Ještě se na testu může objevit evaporační čárka z toho, jak se odpařuje moč, ale taková čárka je šedavá a objeví se až po uběhnutí limitu. Četla jsem spoustu diskuzí, kde si ženy stěžovaly na "falešně pozitivní mamatesty", ale jsem si jistá, že v drtivé většině případů šlo o začátek těhotenství (a v tom zbytku o evaporační čárku), protože mamatesty jsou jedny z nejcitlivějších testů na trhu. Biochemická těhotenství jsou velmi častá a nebýt toho jednoho náznaku na testu, tak o nich žena často nemá ani tušení.

@lvl16 dobře, každopádně já už mamatesty používat nebudu, spoustu kamarádek už je také nepoužívá. Ano, říká se, že jsou nejvíce citlivé, mají nejvice barviva atd. atd. ... No, ovšem také nemají moc dobrou reputaci, nejen na MK. Asi je na každém, co si z toho vezme.

lvl16
22. říj 2025
@anonym_f2eb64

@lvl16 Tim ja si nejsem vubec jidta ale jsem 28DC, cykly mam ruzne dlouhe

@anonym_f2eb64 Tak to těžko říct no 🙂. Asi bych zkusila ještě test v pátek. Držím palce!

lvl16
22. říj 2025
@anonym_ec11f8

@lvl16 dobře, každopádně já už mamatesty používat nebudu, spoustu kamarádek už je také nepoužívá. Ano, říká se, že jsou nejvíce citlivé, mají nejvice barviva atd. atd. ... No, ovšem také nemají moc dobrou reputaci, nejen na MK. Asi je na každém, co si z toho vezme.

@anonym_ec11f8 Jasně, to souhlasím. Chápu, že pro někoho je lepší třeba o biochemku vůbec nevědět. Já to ale vždy brala tak, že alespoň vím, že početí funguje 🙂.

anonym_f2eb64
23. říj 2025
@lvl16

@lvl16 Tak dnes test bily , na 4testech pomalicku silil duch a dnes nic, asi biochemicke

leslii
26. říj 2025
@klokanka31

@klokanka31 přesně tak...Buď byl naprosto sněhobílí a tehotna jsem nebyla,kdyz byla carka,i duch,těhotená jsem byla,potvrzené i od lékaře...

anonym_f2eb64
14. lis 2025

Ahoj, holky vidite ducha? Dnes 11dpo