Slabá čárka na těhotenském testu: Může to být těhotenství?
Ahoj ženy, ráda bych se zeptala, zda je na testu opravdu něco slabounkého vidět, nebo bláznim?! Jsem 10dpo a v noci jsem měla prostě strašně silný sen, že jsem těhotná. Udělala jsem si test (ale až odpoledne, protože jsem si pořád říkala, že je prostě ještě brzy, ale nakonec jsem nevydržela) a trochu mě překvapilo, že tam něco slabého vidět je.. Je? 🤔 Vím, že je teoreticky ještě brzy... Ale když už jsem do té sklenky tak nedočkavě načurala a test udělala... Teď na to intenzivně myslím, že to potřebuju probrat. Sdílet. Nechci s rodinou či přáteli, ráda bych se vyhnula těm otázkám a manželovi nechci říkat nic předem, protože by miminko moc chtěl, možná by případné zklamání prožíval hůř, jak já. Na první miminko jsme se napracovali skoro rok a půl a že jsem v tom se mi potvrdilo až když jsem byla ve 4.tt. Tak by mi asi hlava nepobrala, kdyby to druhé vyšlo napodruhé (od nového roku jsme si řekli, že to zkusíme) a čárka by navíc byla vidět už 3 dny před očekávanou ms. 🙏 Díky moc za odpovědi, i kdybyste mi napsaly, že jsem fantazírovala a vidím i trávu růst. 😅 Jasně, zkusím za dva dny znovu. Ale zítra budu nedočkavá a já mám malou zásobu testů (jsem v karanténě). Tak díky za diskuzi, snad mi to pomůže přečkat těch pár dní do ms nebo dalšího nedočkavého testu.

@clairet
Chodím se na ten test pořád dívat 🤣 jen proto, abych se tak nějak uspokojila a neplacala ty další testy. Já mám karanténu a doma jen dva kousky.. širokodaleko znám jen jednoho člověka, kterého bych o tom byla schopná spravit a ten taky marodí. 😅 Takže zítra si udělám. Ve čtvrtek bych teoreticky měla dostat ms, takže ten druhý si udělám v patek a to už se určitě někam dostanu a koupím si raději ještě jeden balíček + clearblue. Tak! To je plán, co mě celý den utěšuje. A věřím, že víkend bude rozhodující. Mám cyklus 28-30 dní. Takže když to ani přes víkend nedostanu a v pondělí bude test + .. budu se radovat.. 💪😅
@clairet
Ne, řekla bych, že je to úplně normální. 😅 A ne, nemyslím si to jen proto, že to dělám taky! 🤣 Prostě je to jistá forma, jak se zbavit nedočkavosti. Je to holt dlouhý proces.. nejen, že to holt nejde na povel - teď otěhotním...ale celkově - teď možná otěhotněním (1.neznama), teď se mi možná vajíčko uhnízdí a udrží se (2.neznama), a pak jen dalších 9 měsíců čekáš, že vše bude v pořádku a vše dobře dopadne. A začíná to všechno tímhle napětím. Je jasný, že chceme ten okamžik radosti, že se neco z těch neznámých už povedlo, trochu popostrčit. To napětí je prostě velké 😅
@keckac Pro mě je tohle čekání a napětí úplně něco nového. Už mám jednoho syna 13 let, ale to jsme vůbec neplánovali, jednou jsme si nedali pozor a protože jsem tou dobou měla dost nepravidelný cyklus, tak když jsem to dlouho nedostala, tak jsem udělala test a // Druhé teď moc chceme a ono to nejde hned, jak to šlo poprvé … takže si na to snažení, trpělivost a drobná zklamání stále ještě zvykám
@clairet
Pane jo! No, to chápu! Syn bude jistě pomáhat a bude podpora, jako starší bráška.
Já to mám teď opačně. Neříkám, i to první po roce a půl bylo relativně rychle, když si vezmu, že jsou páry, které čekají daleko déle. Proto jsem teď překvapená, že jsme si na nový rok řekli - tak to zkusíme a je únor a ono by to vyšlo? 😱🤩🥰 Nicméně, takhle to je, napětí k tomu prostě patří, obzvláště, když to moc chceš. 🤷🤗
@curliess
Juuu, holčička.. tak jistě ti to ještě několikrát potvrdí! Moc gratuluji! 🤗🥰
A ano, to čekání je děs! Ale holt to k tomu všemu patří.
Nicméně, my máme skoro dvouletého raráška a musím říci, že vůbec nevím, co bych si přála víc, kdybych byla znovu těhotná. 😅 Ještě jsem se nad tím nějak.. nezamýšlela. 🙈😅 To přijde, až v tom opravdu budu.
Každopádně, hlavní vždycky je, aby bylo mimi zdravé. ❤️
U syna jsem taky až do porodu nevěděla, že to bude syn. Takže to bylo překvapení. 🤗 Jednou jsem zatoužila to vědět, ale zrovna to nebylo vidět a pak jsem si řekla, že to tak asi má být, mám si počkat, tak jsem se víc neptala. 🤗😅
@curliess
Take děkuji.
To připisuju k další neznámé. 😅 Pohlaví.. těhotenství je prostě plné napětí a překvapení. 🤗
No, u nás je to tak.. já jsem ze tří sester, moje starší sestra má tři holčičky a mladší má jednu holčičku. Když vidím, jak jsou ty holčičky úžasné, také jsem si někde uvnitř přála holčičku. Všichni kolem mi ale říkali - ty budeš mít kluka.. no, a čím více se o tom bavili, tím méně jsem to chtěla vědět a řekla jsem si, že si to tedy nenechám říci, aby byli překvapeni všichni. 😅 Kdybych to věděla, řekla bych to určitě brzy všem. Je to teď takový diamant mezi těmi našemi holčičími drahokamy. ☺️ Tak snad mu brzy přibude parťák, ať už jako bráška nebo bratranec 💪☺️
Vidím na obou testech. Posílám 🍀🍀🍀, at se udrží
@sebinka123
Moooc děkuji 🙏❤️ věřím, že by mohlo. Tak snad. Do týdne snad bude větší jistota. 🤗
Ženy, tak můj test vypadá pořád stejně. Přijde mi, že duch nesílí, ale ani neslábne. Takže, ještě si počkám, třeba mě ms nečeká ve čtvrtek (28dni) ale až v sobotu (30dni).. no, uvidíme na pátečním testu, zda se něco změní. Uklidňuji se tím, že někdo má do dne očekávané ms dokonce sněhobílý test. Takže, nezbývá, než čekat. Třeba to mám vše o den dva posunuté. 💁😅 Ale raději se na nic neupínám. Takže myslím, že tentokrát tak napnutá nebudu a testování do pátku v poho vydržím.
@clairet
Tak mooooc držím pěsti. Nejlepší je testovat jedním druhem testu a prý mamatest je asi nej. Každopádně, já taky úplně neklesam na duchu, ale ani se úplně neupínám. Myslím si, že to vypadá nadějně, ale opravdu to chce ještě vyčkat. Což je na tom to nejhorší. Jak jsem psala před tím, myslim si, že víkend rozhodne. 🙈😅💪💪
Jinak, já si nedělám ovu testy, ani neměřim bazální teplotu, o ovulaci vím od porodu pokaždé. Dva dny píchání v podbřišku. Zhruba 13.-15.dc ...
@keckac Hcg stoupá každé dva dny 😊 takze pokud si dělala test včera a dnes, tak tam nijak moc rozdíl nebude ale pokud si porovnas fotku ze 14.2. a 16.2. tak tam rozdíl v čárce je 😊
@teress1215
Děkuji moc. Pravda je, že takhle rozdíl opravdu vidět je! No, tak.. ty jo.. jsem napnutá. Tak uvidíme, jak na tom bude test v pátek. 🤔💪🙏❤️
Moc vám všem děkuji za odpovědi, podporu, uklidnění i případné vysvětlování, jak na testování. 🍀 Je pravda, že jsem si ten test udělala brzy a o to více jsem teď nervózní. 🙈 Tak snad se zadařilo. 🙏☺️
@keckac víš, podle mě je úplně jedno kdy ten test uděláš, cele těhotenství je buď a nebo, bohužel (mluvím z vlastní zkušenosti). Každopádně podle mě zítra ta čárka bude vidět krásně, zkus ji pak porovnat s úplně prvním testem a rozdíl bude super podle mě 😊
@teress1215
Děkuji moc! 🥰❤️
Ano, je to buď a nebo.. nemám sice vlastní zkušenost. Ale v mém okolí jsem už zaznamenala dost nevydařených těhotenství. Nejen během prvního trimestru, ale třeba i v 6. nebo 8.mesici.. nebo boj o život a zdraví po předčasném porodu. Ale jak bylo řečeno v jednom hezkém českém filmu - jakmile dostane člověk strach, je na nejlepší cestě prohrát.
Neraduju se předčasně, doufám a věřím, že kdyby ano, tak vše bude v pořádku. 🙏🥰
@keckac to je moc hezký přístup a také správný 😉 Všechno bude tak jak má být a proto není třeba se stresovat dopředu 😊 Asi se zkusím další měsíce inspirovat radou mojí mamky - testovat až po několikadenním zpoždění, abych měla hned jasno a popřípadě se vyhnula zklamání, kdyby to zas nevyšlo. Dřív se čekalo na 14 dní zpoždění a pak se šlo ke gynekoložce a vědělo se hned. Teď nám moderní doba nabízí hromady testů, aplikací a moderních možností, jak cyklus sledovat. Na jednu stranu je to super, ale na tu druhou nám to přináší spoustu stresu, přehnaného očekávání, nedočkavosti, zklamání … Přitom by to mělo být krásné období se snažení o miminko, jak píšou v každém článku 😁😁Ale těžko se těmto moderním vymoženostem odolává 😁 Ještě když nás v této době neustále zavírají do karantén … to by se z toho jeden “utestoval” 🤣
@keckac přesně tak, držím pesti aby bylo všechno dobré ✊🏻❤️

@clairet
Určitě dám! A ty se taky pochlub.
Já bych asi dříve netestovala, ale vzbudila jsem se s takovým divným pocitem 😅 že jsem na to tak silně myslela, až jsem nevydržela. A to jsem si říkala "vždyť jsi teprve 10dpo, nebuď tak nedočkavá!" A stejně jsem byla a teď jsem o to víc nervní. 🙈😅😅
Ještě jednou moc díky. 🙏 Chce to hlavně trpělivost. 🤗