Strach z těhotenství po přerušovaném styku. Co znamenají příznaky?
Ahoj holky, 23.12. jsme měli s manželem sex. Jeden jediný za tenhle cyklus. Ještě k tomu jsme to nedokončili, jelikož se malá probudila. Takže bez ejakulace. Jenže mě cca 4 dny potom tzn. 27.12. večer začal strašně bolet podbřišek, bedra, stehna. Bolest trvala cca 3 dny. Vždy večer jsem měla zimnici a 30.12. jsem měla 37,2. Včera i předevčírem jsem měla bílý výtok. A zhruba od úterý mě opět bolí podbrisek vždy večer, že mi dělá problém usnout. V pondělí 2.1. jsem měla celý den průjem. Jinak mi nic není. Jakože bych měla nějakou virózu střevní nebo kašel atd.. Mám hrozný strach, jestli nejsem znova těhotná. Máme doma 8 měsíční holčičku a nedovedu si to teď vůbec představit. Hlavně je úplná blbost, abych otěhotněla ze sexu bez ejakulace. Sex praktikujeme přerušovane už 8 let, teď po porodu používám ještě spermicidní čípky.
Dneska jsem byla v laboratoři na odběr krve na HCG. Vyšlo mi tam 0-5 jednotek. Tzn. negativní. Myslíte, že kdybych byla těhotná, takže by to už bylo vidět v krvi? Sex probehl 12. den cyklu a dnes jsem 25. den cyklu a normálně mívám cykly 38 dnů. V telefonu si vedu menstruační kalendář, kde mám i různý poznámky a předtím jsem také musela otěhotnět po sexu z 12. dne.
Léčím se s úzkostnou poruchou, manžel si myslí, že si to vsugerovavam, protože to už tu několikrát bylo, že jsem se bála že jsem těhotná, ale teď jsem měla jasný příznaky. Ještě se uklidňuji tím, že ta bolest mohla být ovulace, ale zas jak jinak bych si vysvětlila tu zvýšenou teplotu, bolest podbrisku a průjem.
Děkuji.
Mys
Děkuju.
@lencaa11 Děkuju. Tohle já ale nikdy neměla, maximálně tu bolest v podbřišku. A navíc PMS když už někdy mám, tak je to tak cca 7 dnů před menstruaci a v ty době to bylo tak 22 dnů před menstruaci. Mám cyklus 38 dnů.
@sandra0novakova někdy tělo si dělá své každopádně krev je negativní a tím bych se řídila a hlavně hodně dělá psychika
Jak píšeš, jsi nemocna…já mám taky poruchu a když jsem myslela, ze jsem těhotná po porodu měla jsem všechny příznaky…všechny. A naštěstí nic. Krev už by to vazne ukazala.
Snadná matematika - i kdyby byly spermie ultrarychlé a už 23.12. oplodnily vajíčko, tak do stádia hatchující blastocyty (zahnizďování) se dostane nejdřív 28.12., tzn. to, že tě 27. bolel podbřišek, s tím souviset nemohlo. Zahnizďování by bylo nejspíše ještě o den-dva později, tzn. 29. nebo 30.12. A není důvod mít u zahnizďování zimnici. Možná něco jako "vítej v klubu žen s bolestivou ovulací, je to pěkná otrava".
@merope No podbřišek mě bolel 27.-30. fakt silne, do toho bolest stehen, zimnice a jeste se mi udělal aft. No to se bojím právě jestli nebylo oplodňování a potom mě bolel podbřišek 1.1.-4.1. to už o trochu méně a to přisuzuji uhnizdovani 🙈.
@sandra0novakova byla jste na HCG tam byla 0 tak ještě max si udělej te test ale podle mě nejste těhotná to máte spíš psychicky si myslím
@sandra0novakova Ale to, že se spermie potkaly s vajíčkem, to opravdu cítit není. Až jedině uhnizďování. Takže příčina musí být jiná.
Jako stat se může vše. Ale má zkušenost byla taková, že když jsem otěhotněla s třetím,tak mě po skončení ms neprestalo bolet bricho a hned me bolela prsa.Cca 9 dni od začátku ms jsem byla u doktorky,ta mi řekla že podle sliznice si myslela že jsem tehotna ale to mi moc nesedelo,kvůli te silne ms.....Která přišla se zpožděním.Volala mi sestra výsledky a ze nejsem těhotná.Nedalo mi to a já si udělala test 13-14 dc a byl tam duch,zkusila jsem I různé značky testu a na všech pak už dvě carky....Volala jsem tyden po tom vyšetření,že se mi asi zbláznily hormony 😁No doktorka me chtela videt moc brzo, kvuli předchozím potratum, ja se to snažila oddálit aspoň o tyden aby šlo něco vidět.20.12 jsem si zasla na krev hcg okolo 200.No a 32 dc 28.12 .byl vidět gestacni vacek a hcg vzrostlo na neuvěřitelných 4000.Takze,kdo ví jak to je,ale pokud byly chvilkove ty bolesti,nebála bych se.Muzes zkusit ještě test.....Ale me fakt po te silne proběhlé ms přišlo,jako bych mela znova ms.Jinak to naše štěstí bude mít uz zítra 5 měsíců 😁❤🍀
@sandra0novakova ahoj, můžu se zeptat jak se léčíš s úzkostnou poruchou? Já mám ji mám diagnostikovanou od 20.12. a beru ciraplex. A necháváme volně plynout, jestli se mi podaří otěhotnět. Nemáš nějaké info od Dr, jestli je to vhodné? Moje psych. o tom ví a neřekla mi k tomu nic.
@lajochova84 cipralex se v těhotenství normálně muže. Takže bych se nebala.
@lajochova84 Já zatím prášky neberu, jen docházím na terapie, ale psycholožka říkala, že bych se měla objednat na psychiatrii. 🤦♀️
@lajochova84 take se lecim s touto poruchou. Rok jsem uzivala Brintelix, ale pote jsem ho po dohode s lekarkou vysadila. Nejdulezitejsi jsou za me psychoterapie (idealne KBT) a me hodne pomohlo mindfulness a meditace. Mluvene slovo jako "strom", "bezpecne misto" atd. Nektera mluvena slova jsou i na youtube 🙂 leky neberu cca pres pul roku a citim se dobre (v dobe MS je to obcas lehce horsi, ale da se to zvladat). Je pro mne asi i psychicky jakousi berlickou uz jen vedomi, ze kdyz by se neco zhorsilo, mam nekoho, komu mohu zavolat (psychiatricka, psychoterapeutka).
@berushe14 děkuji.
@teenyel jsem v tom nová, co je, prosím, KBT? Asi nějaká terapie, ale netuším.
@lajochova84 kognitivne behavioralni terapie. Podívejte se na internet. Je při těchto poruchách velmi úspěšná.
@lajochova84 presne jak pise @berushe14 🙂 opravdu je v techto pripadech skvela. Vlastni zkusenost. Ale nemusi cloveku "sednout" od zacatku, ja tomu musela dat chvili sanci. Ze zacatku jsem vuci tomu byla trochu skepticka, kdyz jsem dostavala ruzne ukoly na doma atd. Ale jak jsem se tomu vic otevrela a rekla si, ze stoji za to se snazit tomu verit a jit do toho opravdu na plno, tak to zacalo po case nest ovoce 🙂 je to beh na delsi trat, ale vyplaci se. Mela jsem caste ataky a bylo to hodne neprijemne. Jednu nejsilnejsi jsem dostala za volantem na dalnici a skoncila v sanitce a 5 dni hospitalizace. Ale jsem za to vdecna, protoze me to donutilo to zacit resit 🙂
@berushe14 jo, tak z toho jsem dělala státnice. Škoda, že si nepamatuju, o co jde 😂
@teenyel skoro to samé se stalo mě. Jela jsem v autě a měla jsem nutkání zastavit na blikackach třeba v křižovatce nebo na dálnici a nechat se někým zachránit a odvézt do nemocnice. Dikybohu to bylo pár dní před první návštěvou psychiatričky a ta mi dala ciraplex, což mi pomohlo jen samo o sobě, byť to ještě nemělo začít účinkovat.
@lajochova84 ja mela na prechodnou dobu Lexaurin pro pripad nutneho pouziti, nez zacal zabirat Brintelix. Ale nemusela jsem ho nastesti pouzit mockrat, benzaky fakt nemusim 😅 a ja musela zastavit (a dodnes v tom miste mam takovy divny pocit), auto zustalo odstavene a me odvezli. Nejdrive zacalo klepani nohou, ti vyresil tempomat. Pak ruce, ze jsem mela problem drzet auto v pruhu (uz jsem hledala, kde bezpecne zastavit) a pak hyperventilace, prekysliceni a krece. Fuj....jen co si na to vzpomenu. 😖

Krev by vám už dávno ukázala že jste těhotná je negativní tím pádem nejste těhotná občas mám PMS zimnici
,bolesti atd ..