icon

Těhotenství je mladší než je odhad. Je to normální?

neznama123
1. dub 2025

Dobry den, poslední MS sem mela 11.2 , po pozitivních testech sem se objednala k doktorovi. 24.3 sem byla na prvni kontrole, těžko hledal gestační váček. Nakonec ho prý asi nasel ale ze je v pravém horním rohu a může hrozit prasknutí dělohy. Odběr krve těhotenství potvrdil.Kontrola za tyden. Včera krásně viditelny gestační váček tam kde ma byt, ne nikde nahoře. Je tam prý vidět i žloutkový váček. Ale není vidět plod a srdeční akce. Kontrola za tři dny. Muze to podle pana doktora byt zamlklé těhotenství a bude nutné vyčištění. Podle nej bych mela byt 6+1
Kdyby zamlklo tak po týdnu nebude větší váček ale zůstane stejný. Nemuze byt těhotenství jen mladší než jsou tabulkové výpočty? Nemam žádné problémy, jen klasické ranní nevolnosti a bolení prsou.
Jaké mate zkusenosti ? Muze me pan doktor jen strašit a muze to dopadnout i zdravím miminkem?

ileni
•
1. dub 2025

@neznama123 záleží, kdy byla ovulace...

neznama123
autor
•
1. dub 2025

@ileni to nevim, nehlídala sem to. Poslední tři cykly byly různé dlouhý. Takže tohle opvradu nevim

ileni
•
1. dub 2025

@neznama123 k oplodnění mohlo právě dojít později...me teda vychází, že podle ms bys dnes měla být 7+0, asi si byla u dr zbytečně brzy. Pak je to stres, jak to dopadne...

neznama123
autor
•
1. dub 2025

@ileni je to první těhotenství po pozitivním testu sem volala k doktoroj, a ptala sem se sestry co mam dělat. Chtela vědět první den poslední ms a objednala me hned za tyden.
Jestli tohle spatne dopadne tak priste driv jak za 3 týdny nikam nepujdu.

kakba
•
1. dub 2025

@neznama123 taky nechapu sestry proc objednavaji hnedka tak brzo. Jsi prvorodicka, vystresovana a tedka jsi jeste vic. Ja snad byla az 9.tt a vic. Rekla bych, ze to je jeste brzo, aby slo neco videt.

takaya
•
1. dub 2025

Ahoj, me sestricka objednala take brzy, tusim kolem 6.tt slo o to, aby MUDr zkontrolovala, zda se nejedna o mimodelozni. Doktorka videla take jen gestacni a zloutkovy vacek da se rict bez plodu a samozrejme akce srdecni. Nasledne me objednala na 8-9tt, kde jiz bylo videt, ze je vse v poradku a byla take akce srdecni.
Nestresuj se, proste je lepsi chodit dele nez hned.

reeeza
•
1. dub 2025

Já mívám ovu až 20dc, ne 14dc což je průměr podle kterého to vypočítávají. To už ti dělá týdenní rozdíl..

dashyyy
•
1. dub 2025

Já jsem otěhotněla 22DC, mohla být pozdní ovulace, držím palce

lenerka1
•
1. dub 2025

Také jsem měla v podstatě stejný nález (jen gestačni a žloutkový váček) a na příští kontrole po týdnu už vše ok. Ale mívám pozdější ovu, tak jsem s tím počítala. Dr byl skeptický, (nedal mi ani fotku) a prďole už budou 3 roky 🙂

nikdonikdy10112024
•
1. dub 2025

@neznama123 ještě vydržte 🙂 určitě to bude v pořádku.

neznama123
autor
•
1. dub 2025

@nikdonikdy10112024 dekuju , doufam v zázrak.

markytkynka
•
1. dub 2025

❤️

sticker
nikol1230
•
1. dub 2025

@neznama123 bohužel dnes jsem měla na kontorle jen ges. váček... (už 7+1)... byla jsem ve čtvrtek nic. Kontorla dnes nic... Ve čtvrtek jdu na revizi dělohy. Mam zamlkle těhotenství. Ale držím palce, třeba se to ještě vyvine. U mě už bohužel ne

nupta
•
5. dub 2025

@neznama123 Mě doktorka pozvala na první kontrolu až v 7. nebo 8. týdnu - sestřička v telefonu říkala, aby tam už bylo něco vidět. Pochopila jsem, že dřív to nemá význam. Takže bych byla v klidu.