Těhotenství je mladší než je odhad. Je to normální?
Dobry den, poslední MS sem mela 11.2 , po pozitivních testech sem se objednala k doktorovi. 24.3 sem byla na prvni kontrole, těžko hledal gestační váček. Nakonec ho prý asi nasel ale ze je v pravém horním rohu a může hrozit prasknutí dělohy. Odběr krve těhotenství potvrdil.Kontrola za tyden. Včera krásně viditelny gestační váček tam kde ma byt, ne nikde nahoře. Je tam prý vidět i žloutkový váček. Ale není vidět plod a srdeční akce. Kontrola za tři dny. Muze to podle pana doktora byt zamlklé těhotenství a bude nutné vyčištění. Podle nej bych mela byt 6+1
Kdyby zamlklo tak po týdnu nebude větší váček ale zůstane stejný. Nemuze byt těhotenství jen mladší než jsou tabulkové výpočty? Nemam žádné problémy, jen klasické ranní nevolnosti a bolení prsou.
Jaké mate zkusenosti ? Muze me pan doktor jen strašit a muze to dopadnout i zdravím miminkem?
@ileni to nevim, nehlídala sem to. Poslední tři cykly byly různé dlouhý. Takže tohle opvradu nevim
@neznama123 k oplodnění mohlo právě dojít později...me teda vychází, že podle ms bys dnes měla být 7+0, asi si byla u dr zbytečně brzy. Pak je to stres, jak to dopadne...
@ileni je to první těhotenství po pozitivním testu sem volala k doktoroj, a ptala sem se sestry co mam dělat. Chtela vědět první den poslední ms a objednala me hned za tyden.
Jestli tohle spatne dopadne tak priste driv jak za 3 týdny nikam nepujdu.
@neznama123 taky nechapu sestry proc objednavaji hnedka tak brzo. Jsi prvorodicka, vystresovana a tedka jsi jeste vic. Ja snad byla az 9.tt a vic. Rekla bych, ze to je jeste brzo, aby slo neco videt.
Ahoj, me sestricka objednala take brzy, tusim kolem 6.tt slo o to, aby MUDr zkontrolovala, zda se nejedna o mimodelozni. Doktorka videla take jen gestacni a zloutkovy vacek da se rict bez plodu a samozrejme akce srdecni. Nasledne me objednala na 8-9tt, kde jiz bylo videt, ze je vse v poradku a byla take akce srdecni.
Nestresuj se, proste je lepsi chodit dele nez hned.
Já mívám ovu až 20dc, ne 14dc což je průměr podle kterého to vypočítávají. To už ti dělá týdenní rozdíl..
Já jsem otěhotněla 22DC, mohla být pozdní ovulace, držím palce
Také jsem měla v podstatě stejný nález (jen gestačni a žloutkový váček) a na příští kontrole po týdnu už vše ok. Ale mívám pozdější ovu, tak jsem s tím počítala. Dr byl skeptický, (nedal mi ani fotku) a prďole už budou 3 roky 🙂
@neznama123 ještě vydržte 🙂 určitě to bude v pořádku.
@nikdonikdy10112024 dekuju , doufam v zázrak.
❤️

@neznama123 bohužel dnes jsem měla na kontorle jen ges. váček... (už 7+1)... byla jsem ve čtvrtek nic. Kontorla dnes nic... Ve čtvrtek jdu na revizi dělohy. Mam zamlkle těhotenství. Ale držím palce, třeba se to ještě vyvine. U mě už bohužel ne
@neznama123 Mě doktorka pozvala na první kontrolu až v 7. nebo 8. týdnu - sestřička v telefonu říkala, aby tam už bylo něco vidět. Pochopila jsem, že dřív to nemá význam. Takže bych byla v klidu.

@neznama123 záleží, kdy byla ovulace...