Těhotenství nebo jen zpoždění menstruace?

peee
3. črc 2014

Ahoj, vím, že podobných dotazů je tu už milion, ale přesto bych se chtěla zeptat na případné zkušenosti některých z vás... už několik let mám diagnostikován PCOS, přes 3 roky neberu antikoncepci, po vysazení jsem měla nepravidelnou MS. Cca před rokem jsme začali řešit, že miminko by nebyl úplně špatný nápad 🙂. Endokrinolog mi doporučil snížení váhy pro otěhotnění předtím, než bychom vše řešili hormonálně. Z důvodu změny zaměstnání, studií apod. jsem s hubnutím začala až před nedávnem, dosud se mi podařilo snížit váhu téměř o 10%, s tím se mi i průběžně "srovnal" cyklus z nějakých 50 - 60 dní na cca 30. Nyní mám už přibližně 10 dní zpoždění, bolesti v podbřišku, v průběhu dne pocity, jako bych měla žaludek na vodě a mám několik dní nafouklé břicho. Během posledních dní jsem dělala 3 testy, všechny negativní. Myslíte, že se může jednat o těhotenství nebo spíše jen "příznaky" opožděné MS? Je mi jasné, že nejlepší by bylo zajít k lékaři, ale tam se teď ještě nějakou dobu nedostanu... moc díky za názory

sasanka033
3. črc 2014

ahoj, mohla se ti posunout ovulace a proto ti to jeste neukazal TT. anebo mas napr. cystu, ktera navozuje tehotensky priznaky.

peee
autor
3. črc 2014

cyst mám více... mám polycystická ovária 😢. Ale už několik let a tohle se mi ještě nestalo...

sasanka033
3. črc 2014

@peee neni cysta jako cysta...

peee
autor
3. črc 2014

to chápu, no, uvidíme...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru