Těhotenství přes Mirenu?
Zdravim, jsem docela zmatena ze signalu meho tela a chci se zeptat na zkusenosti, ktere popripade nektera z vas ma... Mam rocniho chlapecka a abych se vyhla dalsimu tehotenstvi, nechala jsem si v listopadu (tj. 8 a pul mesice) zavest nitrodelozni telisko Mirena. Na zacatku jsem cca 3 mesice spinila, potom jsem menstruaci ztratila uplne. Tzn ze pul roku jsem bez mesicku, bez spineni, bez priznaku PMS i mesicku... zadna bolest nic... zkratka nevim, kdy mam ovulaci (jestli nejakou mam) ani kdy probiha jake obdobi... Pred 4 dny jsem zaznamenala ruzovy vytok, ktery mi pripominal jahodovy pudink (omlouvam se za ten nechutny podrobny popis), trvalo to 4 dny ... k tomu se pridalo spousta tehotenskych priznaku, jako napeti v prsou, nevolnost (chvili mi je na zvraceni, chvili dobre...), zvlastni chute k jidlu... jako treba nakladacky a hned potom jablkova presnidavka...(pokud zrovna neklecim u zachodove misy), poboliva me podbrisek a pripadam si jako kdybych mela mesicky (bolest v krizi, podbrisek, bolest hlavy, kloubu... ) jsem priserne unavena... vzhledem k temto priznakum jsem si udelala jeden tehotensky test z Rossmana - Facelle, na kterem se objevil slaboulinky dusik.... priznaky pretrvavaji, takze pockam par dni a udelam dalsi test... ale ma nektera z vas zkusenost se selhanim Mireny? popripade jak by tehotenstvi probihalo?

Myslim, ze tu psaly holky v nejake diskuzi, ze se jim to stalo...
Dušík tam asi je, ale zas je zvláštní, že těhu příznaky v této míře (zvracení) se objevují, když už je hcg docela vysoké, takže na testu by měly být čárky tou dobou už jednoznačně vidět.
V rodině jsme měli také případ otěhotnění přes Mirenu.
@airgee nemusí to být těhu.. já ji mám zavedenou asi 3 měsíc a je to děs.. 3 měsíce v kuse krvácím, bolest v podbříšku je neuvěřitelná..vše prý v pořádku..jen vydržet..až rok si sedá.. a reakce každého těla je jiná..
ač v okolí mám těhu z nitro tělíska, které proběhlo v pořádku a narodila se zdravá holčička.. (mimochodem stejně stará jako já, 90 ročník) , ale to si myslím, že byla stará tělíska.. bez hormonu ...v jin é době..
Tak jsem z toho jelen... priznaky mam porad, druhy test opet s duchem... dalsi den jsem si udelala dalsi a nic o.0
Těhotenství možné je, Mirena početí nezbraňuje, jen snižuje šance početí. Většinou, pokud k početí dojde, tak se miminko potrácí, protože nezvládne ty ztížené podmínky v děloze. Odolný jedinec to zvládnout může. Při IUD je zvýšené riziko mimoděložního těhotenství, tak se raději nechej vyšetřit (krev + UZ). Ale je možné, že embryo doputuje bezpečně do dělohy a zvládne tam i to soužití s tělískem. Setkala jsem se s příběhy žen, které tyto děti odnosily i s tělískem v těle a porodily miminko i s tělískem. Nevím, zda je vytažení rizikové pro plod, to by se řešilo už s lékařem. Růst miminka ale může zvýšit i riziko penetrace dělohy, které už tak existuje, když máš tělísko v těle. Nejlepší bude konzultace s dr., uvidí se, zda opravdu těhotná jsi, anebo ne.

Omlouvam se, mam nekvalitni fotak... nejde to poradne videt