icon

Zapomenutá antikoncepce, můžu být těhotná?

miander
28. srp 2017

Ahojky holky, zapoměla jsem si vzít antikoncepci. Ve středu jsem si vzala dva prášky najednou, ale za pondělí a úterý.. a ve čtvrtek jsem si vzala za středu... Mezitím jsem měla nechráněný styk. Odpoledne ve čtvrek jsem lehce krvácela. MS jsem měla dostat v neděli, ale nedostavila se. Nemužu být těhotná?
PS: Antikoncepci beru už 5 let.

j.a.n.i
•
28. srp 2017

@miander Ano můžeš a upřímně řečeno i ti přeju, aby ta MS byla rozhozená a meškala dlouho, aby sis ty obavy pořádně užila, protože když víš, že sis nevzala HA a máš i tak nechráněný styk, tak si nic jiného nezasloužíš.

jaanicce
•
28. srp 2017

@miander ja ji brala 5let poctive a tehotna jsem taky ;) Proste na me presta fungovat tak jak mela.. Mozny je uplne vsechno! Vcetne toho, ze to budou trojcata...

dante_alighieri
•
28. srp 2017

To lehký krvácení bylo pravděpodobně způsobený změnou hladiny hormonů (kvůli tomu, že sis ty prášky brala, jak sis vzpomněla) a a svědčí o snížení antikoncepčního účinku - aspoň tak mi to řekla sestra mojí gynekoložky, když jsem se taky jednou strachovala. Ale byla jsi v posledním týdnu cyklu, což by tak jako tak měly bejt neplodný dny - nicméně pokud si dobře vzpomínám, v příbalovým letáku HA se píše, že nejhorší je vynechat v 1. a 3. týdnu cyklu - a ty jsi byla ve 3. Je to složitý. Když tak si to pročti...

dzogobela
•
28. srp 2017

@miander nemyslim si, ze jsi tehotna. Je nepravdrpoodbne, ze bys otehotnela v poslednim tydnu cyklu.

ronja55
•
28. srp 2017

Po tom co jsem otěhotněla přes Antikoncepci, kterou jsem svědomitě brala, tak je možné všechno. Udělala bych si 14 dní po tom nechráněném styku těhotenský test a uvidíš. Nikdo ti tu neřekne jestli jsi nebo ne. Nějaká pravděpodobnost tam je, tak uvidíš.

miander
autor
•
28. srp 2017

Děkuji za vyjádření, teď budu jen čekat. Miminku se samozřejmě nebráním. Jen se bojím, aby bylo zdravé když by bylo přes HA.