Zpožděná MS. Je tělo rozhozené z léčby štítné žlázy?

izzyl
31. říj 2015

Ahoj holky,
Měla jsem asi 5 let neléčenou štítnou žlázu (přišlo se na to když jsem otěhotněla - ..v 9týdnu jsem potratila,tak jsem přestala brát prášky a prostě celou léčbu přerušila)
Od tý doby jsem se o mimi nesnažila,ale ani jsem se nikdy nějak moc nechránila. Tak nějak jsem si myslela, že kvuli té štítné žláze asi jen tak neotěhotnim.
Nedávno jsem si řekla že je na čase to zase léčit.Zjistili mi autoimunní thyreoiditis a nasadili Euthyrox. Včera měla přijít první ms od nasazení prášků ale nic. S přítelem se samozdřejmě extra nechráníme (nikdy to nejde do mě) Už asi týden mám bolesti v podbřišku jako při ms, žaludek zase jako na vodě..prostě je mi divně. Zkoušela jsem test, ale ten byl spíš negativní ( druhá čárka byla vydět jen v určitém úhlu a ne moc)
Myslíte, že můžu být rozhozená z té léčby než si na to to tělo zvykne ? Prominte za tak zmatenej dotaz 🙂

werumka
31. říj 2015

@izzyl Tak ono obecně je blbost neléčit štítnou žlázu. Moc nerozumím tomu, proč jsi léčbu přerušovala. Zvlášť u autoimunitní thyreoidity - pokud nebereš léky, štítka se záněty vyčerpá přestane fungovat. Zároveň neléčená štítnice s sebou nese vysoké riziko osteoporózy, psychických nemocí, nadváhu a hormonální problémy. Nejprve ber nějakou dobu léky, pak si zajdi znovu na krev a pokud budou hodnoty ok (včetně protilátek), tak pak plánujte těhotenství. V tuhle chvíli je to dost riziková záležitost.

sunshine125
31. říj 2015

Zavolej si k doktorce. Tehotna byt muzes a pokud jsi okamzite ti zvednou davku leku a mozna nasadi i jod . Byla kravina to prestat lecit. Hodne rozhazena stitka ma spatnej vliv na mimi. Zkus si udelat testznovu za 2-3dny a kdyz bude pozitivni okamzite volej.

lavita
31. říj 2015

i kdybys nebyla těhotná, musíš se léčit...objednej se k dr. vždyt ti musí bejt i fyzicky nedobře ne

izzyl
autor
31. říj 2015

To že jsem to neléčila byla moje blbost to vim. Neměla jsem žádný problémy co by mě nějak omezovaly.
A my mimčo zatim nechcem. Jen ty problémy posledních pár dní mě trápí. Tak mě jen zajímalo jestli ty prášky můžou nějak ovlivnit ms...nechci se zbytečně nervovat jestli náhodou nejsem těhotná

werumka
31. říj 2015

@izzyl Cyklus bez léků bude jinej, než cyklus s léky. Bez léků bývají cykly často anovulační. Ale obecně po nasazení těch léků Ti může být nejprve všeljak. Víš jestli a kdy jsi měla ovulaci?

sunshine125
31. říj 2015

Me teda nikdy prasky cyklus neovlivnovaly

izzyl
autor
31. říj 2015

absolutně netušim kdy byla ovulace ☹

werumka
31. říj 2015

@sunshine125 Pokud je dlouhodobě neléčená štítka, tak ten nástup léků může ten cyklus změnit ,nebo jím krátkodobě zamíchat. Ale je to individuální.

werumka
31. říj 2015

@izzyl A jak dlouhé máš normálně cykly?

sunshine125
31. říj 2015

@werumka prave je to individualni,proto pisu,ze u me nic i po delsi odmlce mezi branim leku (taky jsem byla blba) a jestli je ji do toho blivno,tak to vypada ze by mohla byt tehotna. Po nasazeni leku mohla mit ovulaci.

izzyl
autor
31. říj 2015

@werumka normálně to mám od začátku ms do začátku další ms 27-28 dní max. Včera už jsem na 100% čekala, že to dostanu

werumka
31. říj 2015

@sunshine125 To jo... ale blivno jí může být klidně i z toho, že jak proběhla ovulace, tak pak proběhla i klasická luteální fáze řízená progesteronem a to je právě ten hormon, ze kterýho je člověk unavenej a je mu blivno. Když by třeba hodně cyklů bylo anovulačních, tak to pak může tohle udělat.

izzyl
autor
31. říj 2015

@sunshine125 na testu nic moc nebylo... něco hooodně málo jen z určitého úhlu,to si myslim že nic neznamená ne ?

sunshine125
31. říj 2015

@izzyl vetsinou i slaboulinka skoro neviditelna carka znamena tehu. Ja mela asi jak ty popisujes a za par dni dalnice. Tezko rict,kazdy telo na lecbu reaguje jinak,tezkp z patra rict jak je to u tebe. Za dva dny udelej znovu test. A ty leky ber,tak jak mas.

zvanilka
31. říj 2015

Já mám taky štítnou žlázu,ale při trhu mi dávku léků nezvedli

werumka
31. říj 2015

@izzyl To záleží, jak citlivý byl test a jak ta čárka vypadala - některé testy dělají falešné duchy. Pokud bys těhotná byla, pak by za dva dny mě být znát na tetu výrazný posun.
Než jsi začala léky brát, mělas třeba před menstruací bolesti v prsou, nebo někdy v průběhu cyklu bolesti, výtok?

sunshine125
31. říj 2015

@izzyl Schvalne,hod fotku testu,jestli ho jeste mas 😀

izzyl
autor
31. říj 2015

@werumka vědšinou mě bolelo trošku v podbřišku a trochu záda den než mi to začalo..ted mě bolí v podbřišku už asi týden a záda nic. Mě to chodilo vědšinou na den,někdy o den dřív..a večer před tim me vždy tak divně bolí břicho,podle toho poznám,že mi to druhý den ráno začne.

izzyl
autor
31. říj 2015

@sunshine125 je sotva vidět okem,na fotce to vidět neni,proto si myslim že to nic neznamená

werumka
31. říj 2015

@izzyl A menstruace pak byla jak silná?

izzyl
autor
31. říj 2015

@werumka předtim to bylo v poho,jeden den se to pomalu rozjelo,dva dny trochu silnější a pak to sláblo...a ted právě čekám na tu první ms s lékama

werumka
31. říj 2015

@izzyl Ono i podle síly menstruace se dá poznat, jestli ovulace probíhá, nebo ne. Pokud k ní nedochází, tak je menstruace slabší (výška děložní sliznice není taková, jaká by měla být, často ani kousky sliznice při menstruaci neodchází). Zkusila bych se pak případně v dalším cyklu na tu ovulaci zaměřit - jestli probíhá a kdy. A pak podle toho i snadno zjistíš, kdy dostaneš menstruaci.

sunshine125
31. říj 2015

@izzyl Zkus ten test zopakovat za 2dny a uvidis kdyz bude carka silit ,tak je to jasny.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru