icon

Jak dlouho jste kojily?

luj89
13. únor 2018

Maminky, rada bych si udelala takovou ,,statistiku,, nebo spis prehled 🙂. Jak dlouho jste kojily a jaky byl duvod ukonceni kojeni? Dekuji 🙂

Strana
z6
jaja01k
13. únor 2018

Oba jsem kojila plne 3 mesice, pak jsem zacala dokrmovat a od 5 mesicu uz byli plne na UM. Duvod ukonceni? Byl to pro me stres a trapeni, rozhodne zadna radost.

sarkoc
13. únor 2018

Dcerce bylo 28 mesicu, do 6.5 měs. jen kojena, pak do dvou let prikrmy +kojení na pozadani kdykoli a od těch 2 let kojime večer, rano a před spaním v poledne, doufám, ze se dokojime k samoodstavu ☺

cabadajovimah
13. únor 2018

Syna 15m, dceru 18m odstavili se, asi by mistni odbornice rekli, ze meli kalsicky bojkot, ale uz me kousali a davno jedli a pili vsechno, tak jsem nevidela duvod, proc je ke kojeni premlouvat...

plksv
Autor odpověď smazal
konidana
13. únor 2018

1. dceru 15 měsíců, odstavila jsem z psychických důvodů(chtěla kojit snad každou hodinu) 2. syna 13 měsíců odstaven z důvodu mého naprostého fyzického i psychického vyčerpání (a kvůli mojí nemoci s hospitalizací)

ivca87
13. únor 2018

První dcera - 1rok a 4 měsíce. Přestala jsem protože jsem pak byla znovu těhotná. Druhá dcera - 2roky a 2měsíce. Přeslala jsem, protože jsem musela začít brát léky, které se neslučovaly s kojením. Jinak bych asi ještě nějaký ten měsíc pokračovala. 🙂

dc2015
13. únor 2018

@plksv Opravdu si nemyslím, že jste exot. Ale já bych to asi nedala 🙂 Jak často kojíte?

xyrina
13. únor 2018

@plksv Exot? Pak jsme dvě. Kojila jsem syna 4,5 roku.

guinea
13. únor 2018

Do dvou let. Ukončila jsem z důvodu braní silných léků, u kterých se kojit nesmělo. Tak jsem si řekla, že je vhodná chvíle skončit úplně. Ale pak jsem litovala, předtím u kojení synek krásně usínal a nikdy nebyl nemocný.

mr_falko
13. únor 2018

první 6 týdnů a druhou 4 měsíce

radka8888
13. únor 2018

@plksv Pro me teda naprosty. Mam cerstve petiletou dceru, co chce vlastni jeleni luj a nedovedu si predstavit, ze ji kojim. Nekritizuju, preji Vam to. Jen pro me osobne je to nepredstavitelne 🙂

lucie_91
13. únor 2018

Syn 3 týdny - nepřisával se, neuměl to a nikdy se mu to nepovedlo.
Dcerka 4 měsíce - zánět prsu, mlíčko šlo do kytek ačkoli ho předtím bylo dostatek.

lucie_91
13. únor 2018

Maminky a zeptám se vás tu, prosím, za jak dlouho se navýší tvorba mlíčka při odsávání po kojení (nikoli mezi kojením, to by syn neměl ani kapku na další kojení)? Je to taky tak ty 2-3 dny? Synovi budou 2 týdny a začalo mi mizet mlíčko z levého prsu, škube s ním, má ho tam prostě málo. U pravého prsu saje krásně. Přisátí je bez potíží. Jakmile se dokojí, z obou prsů jsem ještě dnes odsála dohromady 30ml (10 levé, 20 pravé) a rovnou to zase musím dát malému, protože křičí (vypije 20ml nebo všech 30ml, jak kdy) a pak je klid a spí. Poslední dva tři dny nemáme po kojení klid, vždy pláče, na prdíky netrpí, žádné bolení taky ne, takže to buď bude hlad nebo extrémní potřeba sání, protože jen na prsu je klidný, i když jen cucá a nepije. Počůraných plenek mívá mezi 7-9 denně, takže množství mlíčka co se hydratace týče stačí. Mám tedy počítat s nárůstem mlíčka tak nějak za dva tři dny, když budu po každém kojení odsávat?

kaja2016
13. únor 2018

Vůbec, vpácene bradavky a váha miminka 2,8kg, mléko bylo, ale odsavat neslo.

huggieska
13. únor 2018

31 měsíců a odstavila se sama.

nikyselen
13. únor 2018

teda ja uplne ziram jak dlouho kojite..me nastupovala dcera v 2,5 letech do skolky a nedovedu si predstavit,ze byh ji kojila,ta by si radsi dala kurizek s kasi nez "mleko " ale to je muj nazor,kazdyho vec,neodsuzuji za to,ale ani netleskam...

kojila jsem plne do 3mes.castecne do 6mes.
2 je mala tak zatim plne, ale dyl jak do roka bych si to nikdy neumela predstavit,mozna me odsoudite za krkavci matku..

nekiaxy
13. únor 2018

Necelych 18 mesicu, od 13mesicu jen dvakrat v noci. Syn se odstavil sam, jsem tehotna a asi ubylo mliko, jednoho dne se proste neprisal, ale dostal zachvat smichu🙂

luj89
autor
13. únor 2018

@lucie_91 Radsi kontaktuj laktacni poradkyni z Mamila.sk, na jejich strankach je seznam kontaktu dle kraju 😉. Zaklad je nepouzivat dudlik, lahev atd.,kojit na pozadani bez omezeni casu, vystridat prsa v ramci jednoho kojeni, zacinat tim ,,horsim,,. Nemuze mit mimco kiss syndrom?

andelkaprdelka
13. únor 2018

prvního jsem nekojila vůbec.. byl nedonošený, mě se neudělalo mlíko, ač jsem si prsa skoro "ždímala", druhýmu bude skoro dva a půl a kojím pořád 😀 a jak to tak vypadá, dloouho budu, je to závislák 😀

dora13
13. únor 2018

Prvniho 18 mesicu, odstavila jsem ja, byla jsem podruhe tehotna, bylo to bolestive, neprijemne, navic skrz kojeni nespal aja uz fakt nemohla.
Druheho 14 mesicu, coz byl maly zazrak, od miminka bojkotar, popravde nechapu, ze jsme to dotahli tak daleko😀 Odstavovat jsem nemusela, proste jsem mu jednou nedala a on si ani nevsiml😅🤷‍♀️

smaug
13. únor 2018

Něco málo přes tři roky, když si zvykla ve školce, přestala si o kojení říkat, poslední asi tři měsíce si ráno řekne o mléko a ani už nepije, spíš si tak cucne a přitulí se. Obešla bych se bez toho, protože mě ke konci cyklu bolí prsa, ale je to jen chvilka, tak nemám důvod jí to odpirat.

simuska85
13. únor 2018

19mesicu a jeste stale kojim 🙂

whocares
13. únor 2018

Malému je rok a třičtvrtě, zatím kojím hodně, ale jsem neplánovaně těhotná a je mi to už trochu nepříjemné, takže na jaře po očkování odstavím, po druhých narozeninách.

lucie_91
13. únor 2018

@luj89 Pohyblivost má v pořádku a právě mi teď usnul po kojení bez problémů a dokonce i dobře sál levé prso a neškubal ho. Tak jsem z toho jelen.

veru_86
13. únor 2018

Dcerku jen 6týdnů, pak jsem přišla o mléko, teď v květnu cekam druhé miminko a pokud to půjde chci kojit do 1roku 🙂

prcekverunka
13. únor 2018

@luj89 První dceru bohužel jen 10 měsíců, moc nám to nešlo, tak jsem byla ráda, že aspoň takhle. Druhou dceru přes 2 roky. Teď má 2 roky a 4 měsíce a klidně by si dala, ale jsem znovu těhotná a mléčko není. Občas si cucne naprázdno, ale teď už tak týden si neřekla, takže asi konec.

krteczech
13. únor 2018

14 měsíců, syn tak kousal od roka, až jsem měla na obou prsou ránu cca 1 cm dlouhou a pěkně hlubokou. Opakovaně rány hnisaly a nešlo to zahojit a bolest byla už tak neskutečná, že jsem to po dvou měsících vzdala, když jsem do toho dostala zánět prsu. Ta bolest u každého kojení byla neskutečná. Jak sypání soli do rány.

wimbledon78
13. únor 2018

Dceru do 9 mesicu, odstavila se sama a me to vyhovovalo. Myslim, ze to je dostatecne.😊

treasurka
13. únor 2018

@cosimamvybrat Tak to klobouk dolu, ze jste to vydrzela tak dlouho! 👍

dzogobela
13. únor 2018

15 mesicu. Od 11 mesicu uz jen v noci, pak jsem ji odstavila uplne. Od te doby lip spi, prospi obcas celou noc. Do te doby vzdy minimalne 2 buzeni.

Strana
z6