Jak vysvětlit ročnímu dítěti, že nesmí ubližovat psovi?

28. zář 2022

Prosím o radu zkušenějších... synovi je rok a čtvrt a začal neustále honit našeho pesana a snaží se ho něčím mlátit... vysvětlujeme zakazujeme ale naprosto bez účinku, vím že je ještě malý ale musíme to nějak vyřešit, mame hafana doma a je to teď hrozný chudák. Naštěstí je to větší pes a už to předvídá a uhýbá když ho nestihneme zastavit ale někdy to prostě nestihneme. Malý to nedělá vůbec s úmyslem ubližovat, je vidět že to je pro něj hra a neuvědomuje si že ubližuje, nic méně to je prd platné když to odnáší pes. Prosím ideálně pouze o opravdu zažité rady z vlastní zkušenosti, děkuji

autor
28. zář 2022

Ještě dodám že absolutně neexistuje že by odkoukal nějaké mlácení ať už mezi námi, nebo vůči hafanovi nebo jemu samotnému

gracinka7
28. zář 2022

Ohrádka pro psa nebo dítě. Prostě je nějak oddělit, ať má pes svůj prostor, kde bude mít klid. Syn je malý, časem z toho vyroste.

merope
28. zář 2022

Syn se naučil hladit psa až kolem 2 let věku. Doma sice nemáme, ale sestra má - do těch cca 2 let na to prostě motoricky neměl. Museli jsme hlídat neustále, když byli v kontaktu. Pes musí mít kam zdrhnout, kam za ním dítě nemůže.

emillyhk
28. zář 2022

Nemáme psa, ale kocoura. A podobný problém máme taky 🙈 Syn kocoura miluje, když ho to chytne, tak ho pronásleduje kamkoli. Dřív aspoň nedosáhl nahoru na gauč, teď už dosáhne všude... Samozřejmě vysvětluju, ale když už je toho moc, tak prostě čapnu dítě a odvedu jeho pozornost k něčemu jinému.

jjasmina
29. zář 2022

Neustále hlídat no, to jinak bejde, naše má cit až teď kolem 2r

nina004
29. zář 2022

Skúšala by som stále vysvetľovať dieťaťu. On už toho chápe dosť, docvakne mu to,keď sa mu to bude opakovať. Psíkovi dopriať priestor pre seba,kde bude vedieť ,že bude mať od malého kľud ( u nás je výhoda záhrady a keď ma náš pes už malého dosť ,tak sa pýta tam, berie to ako svoje teritórium alebo sa zvykol pýtať do šatníka alebo predsiene,tam malý nechodí). A malého sa snažiť zaujať niečím iným ,keď bude mať potrebu sa so psom takto hrať. Ono je to obdobie a prejde to.

krisstina93
29. zář 2022

Oddělit je, nebo je neustále hlídat. My máme stejný problém s kočkou, dcera ji pořád honí, tak sme udělali zábranu do kuchyně, teď tam malá nesmí a kočka tam má svoje zázemí, takže se tam může nerušeně uklidit.

autor
29. zář 2022

@nina004 my právě máme zahradu také, kde byl hafan od dubna až do začátku září, měl otevřeno takže si mohl chodit ven a domů jak chtěl, a trávil většinu dní venku. Ale jako každý rok, s příchodem chladna musíme už zavírat průchod abychom tu nezmrzli a on už na té zahradě být vůbec nechce, taky nemá rád zimu, po 5 minutách venku chce domů, a jediné místo kde by mohl být je zavřený v ložnici, ale on je takový náš ťuňťa citlivý že tam ani sám být nechce, to bude radši s námi Ikdyž s malým ďáblíkem 🙈 a zase ho nechci vyhnat někam aby chudák nevěděl co provedl že nemůže být s námi no ... nehoní ho teda celé dny, spíš tak když to na něj tak přijde, takže prostě musíme dál neustále hlídat a vysvětlovat a doufat že to teda snad co nejdříve pochopí 🙈

peacev
1. říj 2022

Já mám kočku. Pořád ukazuju jak ju hladim, syn to napodobuje, taky ji dává mlsky z ručičky. Ale občas dělá to samé co píšete, honí ji, chtěl by ji tahat. Tak nezbývá nez bránit kočku vlastním tělem. A říkat že ne. Určitě z toho vyroste, jak půjde víc vysvětlit, bude mluvit, bude to lepsi. Tak pevné nervy. Naštěstí teda kocka vyleze někam dovrchu a nazdar ty jeden tyrane 🙃

eviicka
1. říj 2022

Měli jsme stejný problém, když jsem se nemohla na syna soustředit a plně dohlédnout, tak byl pes přes léto na zahradě nebo zavřený na chodbě (zcela dobrovolně, sama dala vědět, že chce klid). Pomohl až čas, mladší syn měl toto období tak týden a pokud si vyloženě nehrají, tak ho pes nezajímá.

j.kriv
1. říj 2022

Dcera má 13m, kdybych ji nechala, tak by primárně naši domácí fenu NO taky mlátila, ale vždycky na ni hned houknu, že malá a pusinku, tak ji pohladí, příp.dá pusu. Chce to dítěti pořád opakovat, ukazovat a společně hladit. A hlavně ať má pes možnost někam utéct, kde bude mít od malého klid.

kafr
1. říj 2022

Pokud ho opravdu bije, tak do nekonečna chytat a opakovat "nesmíš! Udělej malá, malá." Musí se naučit, jak a kam na psa sahat může.