Jak zvládáte práci při časté nemoci dětí?
Zdravím chci se zeptat jak to děláte vy maminky co jim konci mateřská a měli by jste jít do práce a děti jsou často nemocny????
U nas 5 lety vic nemocnej nez ten 3 lety (tuk,tuk). 😀 Jinak kdyz je potreba tak proste OCR. Za 3 mesice jsme meli 2xOCR. Jednou manzel a pak ja.
A co když jsou děti fakt často nemocny aspoň jeden týden do měsíce? To v zaměstnání berou?
Naše práve ta starší více nemocná než ta mladší a ta půjde od září do školky tak čekám že to bude taky tak podobný jako u starší a hrozim se toho že když půjdu do práce že mě vyhodí za to že není na mě spolech důvod že jsou děti často nemocny
Kdyz jsem po materske nastupovala do nove prace, tak jsem jim na ferovku rekla, ze mam male deti, hlidani nula, a ze muzu pracovat pouze konkretni dny, ktere se meni v zavislosti na praci manzela. A taky jsem rekla, ze rodina je u me na prvnim miste, takze neberu prescasy. A jestli me chtej i s timto “hendikepem”. Chteli 🤷🏼♀️
Proste bud hned na zacatku uprimna. At ten zamestnavatel vi, do ceho jde a at ti pak neotlouka o hlavu, ze ses vecne na OCR.
Obcas to kolegyne na me zkusi nake tyhle kecy, na to mam odpoved, ze me s timto zamestnali a vedeli do ceho jdou. Popr. jestli mam jako nechat trilete decko cely den doma napospas osudu, abych byla hodna holka a vzala sichtu navic? 😅 to je spolehlive umlci 👌🏼
Ked som isla po prvom rodicaku do prace tak som byvala pravidelne jeden tyzden v mesiaci doma na OCR. Bravala som si ntb domov, vsetko bolo hotove a nikto mi nic nehovoril. Teraz s dvoma detmi pracujem 5h tyzdenne a ked su chore tak sa striedame s manzelom, ktory ma HO. Takze do 12 ich strazi on a po 12 preberam smenu 😂😂
Mladšímu jsou tři a teď první rok budu pracovat jen snížený úvazek na dohodu. A doufám, že podobně jako u staršího se mi podaří vyjednat práci tak, aby byla maximálně kombinovatelná s prací manžela.
Kdyz to slo, chodila jsem na nocni, kdyz to neslo, brala jsem si očr (v praci s tim neni moc problem, jsem tam pres 11 let), nekdy si bral syna jeho tata. Treba u sousedu chodil na OČR soused, kdyz sousedka nastoupila do novy prace.
Ja mam tedy starsi deti ale syn 5 let, marodi hodne, obvykle je doma 14 dni a pak tyden az dva ve skolce, takle to tocime uz od 3 let, v praci kombinuju ocr a HO, nekdy pecuje manzel kdyz neni na turnusu, v praci jsou s tim OK, ale mam praci kde neni dulezite kdy ji udelam, ale ze ji udelam, takze je fuk jestli pracuju rano od 6 nebo si k tomu sednu vecer a datluji do 2 do noci
Střídáme se s manželem 🤷
Mám 3. Letého, do práce už chodím rok. Mám ho u babičky, do školky jde až v září. Při nemocech se budou střídat manžel s babičkou.
Poloviční úvazek, HO kdykoliv potřebuju
V mem zamestnani ano, ale bohuzel mi rusi misto tak si budu hledat neco jineho :-/
Taky se stridame s manzelem. Stridame se dle toho, jak to mame aktualne v praci. Jsou narocnejsi obdobi, kdy se to v praci proste nehodi a tak se dle domluvy stridame.
Já jsem na to taky zvědavá, děti mám 6 a 3, ale do práce půjdu až v září, protože starší je neustále nemocný, teď byl dva dny ve školce a hned mega rýma. Dle imunologie i ORL vše v pořádku, tak nevím. Půjdu na zkrácený úvazek, max 3 dny v týdnu, t toho aspoň 1 den HO, ať se prostridam s manželem v případě nemoci.
Částečný úvazek. Když má manžel odpolední, stíháme se vyměnit u dítěte. Když má ranní, pomáhá babička. Já jsem doma jak který den, ale vždy mezi 12:15 a 14:15. OCR jsem ještě neměla,ani nemocenskou, pracuju rok. Syn naštěstí moc nemocný nebývá, stává se,že odchodi i celý měsíc. Ale teď je už třeba od Velikonoc doma a jde zítra. Chodí do školky od září, byly mu 4.
Jít na poloviční úvazek a ideální když jde práce dělat z domova. Pak se to dá. Kombinuji pak částečně HO a OCR. Holky jsou na střídačku přes zimu nemocné minimálně 14 dnů v měsíci . Ale jsou již větší. První rok školky jsem měla protažený RD do čtyř let a chodila na brigády.
Musí. Nebo můžou shánět někoho jinýho, u koho to ale může dopadnout stejně.
Vracela jsem se teď v lednu, pokud to jde, tak se s manželem střídáme na home office, máme 4 dny za rok placené sick days a 25 dnů dovolené, někdy může hlídat babička, ale je to o tom, že musíme ráno dopravit tam a pak si přijet nebo někdy teda pak odpoledne doveze děda, babička nemá řidičák a zdravotně chce hlídat jen jedno dítě, obě naráz celý den ne.
Takže při nějakých malých virozách se to nějak udělá, že se to nakombinuje. Když padly na jaře 14 dnů po sobě na 14 dnů s neštovicemi, tak holt OČR a co v práci nepočká, tak jsem řešila při tom, naštěstí mám služební notebook a všechny přístupy, ale je mi jasné, že to nejde všude a u každého. Pokud by to OČR bylo nějak častěji, tak prostě bychom se s manželem taky prostřídali, ono to není jen o tom jak se na to dívá zaměstnavatel, ale i o tom, že prostě nemůžu nechat jen tak práci ležet, termíny nepočkají a nevím, kdy bych to doháněla, zastupitelnost s kolegyněmi taky není 100%, v mnohém máme jinou náplň.
Co čtu tak hodně homeoffice tedy🤷
Ale v některých zaměstnáních to nejde. Já jdu od září učit do školky a manžel jezdí přes týden na montáže. Nemůžu si dovolit pořád marodit s malou. Budeme se muset střídat společně s babičkou a dědou 🙈 máme jedny prarodiče a pojedeme tedy asi na 4 části, já, manžel, babi, děda. Jinak to nepůjde. Nemůžu ve školce pořád chybět 😏
@lucieevita jestli budou hlídat... nám jednak babi pracuje, a pak taky nehlida nemocné děti (nechce to chytit)
@patypresdevaty my jsme tak domluveni. Tak snad to dodrží 🙈
@lucieevita já co jsem ve školství,tak úplně zdravá snad ani nejsem. Zvlášť od předvánoční doby. Ale na nemocenské jsem byla za rok jen tři dny. Třídní vůbec. Nějak to zvládáme. Člověk se snaží chybět co nejméně. S prckem bývá babička. Nic vážného mu nebývá. Ale mám naštěstí krátký úvazek.
@lucieevita no my jsme na tom s manželem sami a podniká takže čas úplně nemá...

5 letý už skoro nemocný není (snad to nezakřiknu 🤞). 2 a půl letý toho hodně nachytal od staršího, když jsem byla doma. Pracuji půl roku a doma byli 14 dní s rýmou. To jsem měla HO. Jinak prostě OČR, nic jiného s tím nenaděláš 🤷🏼♀️