Nevadí dát 4měsíční dítě do sporťáku?
Dobrý den.chtela bych se zeptat zda nevadí dát ve 4.mesici sportak, když ještě pevně nedrží hlavičku? V hlubokém pláče, protože nevidí kolem sebe. Děkuji
Dceru jsem davala az v 8 m. do sportaku, uz umela sedet. Takhle male mini bych do sportaku nedavala.
@trolik dám malýho hlavou ke mě na břicho a to ze sporťáku vidí mnohem líp
@stepanka1111 mé se hluboký kočárky právě ani trochu nelibí a úplné příšerný mi pripadá, když dítěti ješté přikryjou plínou i ten prťavej výhled co z kočárku má ☹ Ale já vozim zřídkakdy, mláďata jsou hlavně nošený, tam vidí dobře a mam jistotu, že jim neni zima/teplo
@martinka_33 No počkej - plínou se zakrývá kočár, aby na dítě nesvítilo slunce (rozuměj - na malý mimino) nebo aby uslo či když už spí. Ne proto, aby se mu znemožnil výhled. Já jsem používala plínu třeba i na cestě hromadnou dopravou, když všichni kolem prskali a kašlali.
Řešila jsem to samy a vyresilo se to nositkem. Ve sporťáku brecel stejně jako v hluboký korbě.
@hojda tak pro malé dítě je i pár cm rozdíl. zhroucené dítě ve sporťáku je samozřejmě špatně, ale můj sporťák šel až do lehu a zakladatelka píše, že její taky. Takže v takovým sporťáku přece problém není. Ale jak jsem psala, já vozila druhou v hlubokým dlouho, ale zase nevidím žádnou tragédii, když někdo dá dítě ležet do sporťáku.
My malou dávali až v roce když začala sama sedět, a zvedala se. Já bych takhle malé miminko rozhdodně nedávala.
já teda dávala dcerku do sporťáku už na 5 měsících , ale měla jsem malej kočár a oblečená se mi do korby prostě nevešla ale sporťák sem měla ještě položenej dokud si sama nesedla
@soleilll aha 😀 Já jsem kočárkový začátečník, dcera vzala kočárek na milost až v devíti měsících, do té doby byla nevozitelná a kluk jel v kočárku zatím dvakrát, čekala jsem na lepší počasí, protože neumím do kočárku dítě ani oblíknout 😲 Popravdě jsem o tý plíně nikdy nepřemýšlela, jen mi to připadalo hrozný 😀
@betelgeuzz přesně, do lehu to není problém, ale kluk je pohodář, ten by podle mě byl i v tom hlubokým spokojený, jen pro mě je ten sporťák praktičtější - můžu tam v případě potřeby šoupnout na usnutí dvouleťačku a kluka si vzít do šátku
Odvozila jsem ve sporťáku tři děti už od čtyř měsíců, a budu vozit i čtvrté, pokud je polohovatelný až do lehu neviděla bych v tom problém.
@matinamar Nemyslím, že v hlubokém pláče, protože nevidí. Dcera třeba kočár prostě neměla ráda, protože chtěla svůj klid. Tam to moc drncalo, svítilo tam, nemohla ležet tak, jak byla zvyklá, prostě všechno špatně. Nosit nepomohlo, nemá ráda tělesný kontakt, takže po prvních pár minutách spustila řev jako bych ji vraždila. Zlepšilo se to až ve chvíli, kdy si začala aktivně hrát s hračkama, pak se v kočárku zabavila a neprudila, ale i tak to tam dodnes moc nemusí. Jen dojet kam je potřeba a zpátky.
Ahoj,nedavno o tom mluvil doktor v Sama doma,ze to neni vubec vhodne davat takhle mala miminka do sportaku,ze maminky s tim v dnesni dobe zbytecne spechaji.
@martinka_33 Jasně, chápu. Nejvtipnější jsou kolemjdoucí straší ženy, který mají nutkání zdrbat matku z obavy o udušení mimina. 😀
@ajja87 No, spěchají, protože kupují "super-skvělé-a-super-stylové" nepraktické a předražené kočárky, kam se do hluboké korby opravdu normálně rostlé mimino vejde max. 4 měsíce, v zimě 3. 😀
sporťák je velký rozdíl co se výhledu týče - nemá bočnice, takže z něj miminko má lepší výhled i v leže. I na to pasení koníků je - co se výhledu týče - lepší než hluboká korba. A dá se zvednout často jen trochu - ne jen do sedu. Jinak za sebe doporučuji nosítko. U své první jsem se tomu taky bránila, že nejsem žádná biomatka a pak jsem ho pořídila pro syna a nadávám si doteď, že jsem ho neměla hned na začátku. Šátek za sebe nedoporučuji - já s ním strašně válčila a uvázat ho byl pro mě horor, ale Beco bylo super. Udělalo se cvak cvak a bylo hotovo.
Syn měl mezi 4 - 7 měsíci taky problém v kočárku. Nechtěl tam ležet na zádech, akceptoval jen polohu na bříšku, to jsem ho dávala hlavičkou ke mně nebo pak i směrem ode mě, když jsem zjistila, že se dá potah boudy docela dobře zvednout. Někdy ale nezabralo ani to, tak šel do nosítka (Manduca), kde se okamžitě uklidnil. Jinak řval, jako by ho na nože brali. Pak to nějak přešlo a vydržel mi v hlubokém kočárku až do 11 měsíců. Mám velkou korbu. Do té doby ani neseděl, tak do sporťáku dřív nešel.
Já ho tam dala, nic jiného mi nezbylo, do korby se nevešel a to jsme kupovali snad tu největší co byla na trhu, ale s fusakem z berana jsem byla marná, měl tam chudák skrčené nožičky. Takže přesně k ukončenému 4. měsíci jsem ho dala do sporťáku, do vodorovné polohy, čučet z něho chtěl stejně až tak v 7. měsíci, do té doby ležel a ani jsem ho nepolohovala, aby měl lepší výhled... 🙂
Dneska v obchode jsem videla maminku/babicku težko říct, paní měla cca 50 let, pred sebou tlačila kočarek s cca 2 mesicnim az 3 m. ditetem, ktere bylo v polosedu. Pro me to bylo max. nepochopitelne.
@aklin tak to je extrem,tak male bych do sport.kocaru nedala.

@matinamar já myslím, že pro vývoj děťátka to rozhodně není dobré. Nejen, že by mělo pevně držet hlavičku, ale myslím, že by mělo i sedět.Dcerku jsem dávala do sporťáku až v 9. měsíci. Co zkusit třeba šátek nebo nosítko?