Jaké jsou vaše zkušenosti s objednávkami na Temu?
Má někdo zkušenosti? Objednal někdo něco od tamtuď ? Chtěla bych teď něco objednat , ale platí se tam předem přišlo vám to v dodací lhůtě? Nebo později
Mám na cestě balík, co přijde zítra. Já s tím jsem v pohodě 🌈
@lujhu Já tam nakupují běžně, hlavně potřeby na výtvarné tvoření. Za 10 dní to mám vždy doma. Platím předem, poštovné je zdarma. Oblečení jsem tam tedy nekupovala.
Nakupuji tam a zatím vše v pohodě. Zkusila jsem i oblečení a docela jsem mile překvapená kvalitou.
Dekuju vám no zkusím zatím objednat nějaké ty drobnosti a uvidím jak to dopadne , a vyzvednutí si můžu zadat svoje na př. Zásilková balikovna?
@lujhu V pohodě, nakupuji různé sponky a gumičky pro holky, princeznovský šatečky teď jsem kupovala Elsa šaty, potřeby pro tvoření, výborné jsou omalovánky na vodu, oblečení pro Baby born, role omalovánek a starším dětem skicáky.
Přívěsky na klíče, chlap nakupoval nějakou drobnou rybařinu, pěkná je bižuterie.....
Oblečení jsem na zkoušku kupovala košile k legínám na doma a měla jsem asi dobrou ruku, jsou pěkné, materiál taková silná fáčovina a zdá se, že i bavlna.
Mají často stejné zboží jako Shein a často je Shein levnější, tak u dražších položek zkontroluj.
Pokukuji po pastelkách pro batolata, píšou nezávadné, ale věř tomu, že.
Prostě na takové ty kravinky je Temu skvělé, jak holky píší, že se podporuje neeko a tak, tak hodně tech věcí přeprodávají i české obchody a s vysokohorskou přirážkou, třeba zrovna ty princeznovské kostýmy nebo bižuterii, ono si nevybereš, leda kupovat vše od výrobce.
Dle mého svojí dopravu zadat nemůžeš, mě to vždy vozí zásilkovna.
Zboží asi v pohodě ale po tom co jsem si přečetla článek kdy se napíchnou na Váš telefon a mohou odposlouchávat i mikrofón tak do toho bych fakt nesla. Oni kompenzují nízké ceny tím že získají veškeré vaše informace a veškeré přístupy k telefonu.
Syn mi ukazoval i nějaké video na YouTube které je k tomu vydané jako varování.
kdo o Temu něco ví, tak tam nic nekoupí..
Ono je to asi jedno, jestli tě špehuje Google, nebo Čína 🙂 Nakupuji, zatím pár balíčků a zatím v pořádku vše dorazilo. Opravdu si nedělám iluze, že jinde je podnikání křišťálově čisté.
Pro ceskpu republiku se u ktetehokoöiv eshopu plati predem ( nevim teda jak mate zalando a about you - to se u nas plati do 14 dnu pokud to neposlu zpet..)
Jinak temu je seriozni je to novy velky konkurent aliexpressu , takze tedka jedou reklamy, akce a urcite i perfektni klientsky servis. Vubec nemusis mit obavy .
( jo appka temu sbira tvoje data ...asi jako vsechny aplikace co mas v mobilu )
Nekupuju na temu ani na ali - nevim proc bych to delala
Objednávám běžně , ale jenom takové ty drbky. Vše vždy v pořádku. Teď budu objednávat balónky na oslavu narozenin.
@lujhu Krome prace deti, nelidskych podmínek pro zaměstnance, nekalé soutěže, je dokazane, ze dokáži monitorovat vas telefon (s Google bych to nesrovnavala). A co je už naprosto jisty a dokazany, odčerpávají i vas ucet…nahodne, po malých částkách. A to je za me naprosto neakceptovatelné… Ale zalezi na každém z nas.
@nat Ja teda obcas neco na shein a nebo ali (tam ted uz skoro ne).
Na sheinu sem naposled objedavala tak na jare, Ale k tomu Temu proiste nejak nemam duveru, nejak jim neverim. Jeste jsem tam neobjednala ale shein je fajn
@dashyyy ano, a tim znici veskerou vyrobu ktera nebude tak levna jako v cine. A pak se lidi divi, ze nesezenou remeslnika. No jak by mohli, kdyz jich plno kvuli cinsky konkurenci zkrachuje. Ja tedy radsi podporim mistniho vyrobce a kdyz obcas neco koupuju, tak mi nevadi dat normalni cenu, i kdyz to je i vic jak desetinasobek toho co bych platila do ciny. Nemusim furt neco kupovat na mnozstvi a aby to bylo levny.
@konidana nemyslím to všeobecně a konkrétně, ale všímám si, že lidé co rádi nakupují spíše využívají čínské e-shopy, o kdo tolik věcí nepotřebuje, tak se drží běžné sítě a může si dovolit koukat na původ. A když někdo třeba něco vyrábí ve větším, tak tam chápu, že cena materiálu bude mít velké opodstatnění.
My nakupujeme celkově málo spotřebních věcí, takže pak si můžu dovolit koukat na původ a nebrat Čínu, i když se přiznám, že tak dvakrát do roka koupím něco v Pepcu či podobném obchodě (výtvarné potřeby) - což původem mi přijde podobné, akorát tam alespoň nikdo nešmíruje 🙂.
@lujhu objednala jsem poprvé trochu skepticky za 1500 asi 7ks oblečení a došlo do 10 dnů přímo přes zasilkovnu a domu. Jsem spokojena. 🙂 samozřejmě člověk nemůže očekávat nějakou extra kvalitu,ale mám odtamtud šaty a pekne

@lujhu v zivote bych tam nic nekoupila.