Je možné vyjít na RD s příjmem 25000,-?
Ahojky holky,
je to spíš takový obecný dotaz. Přítel pořád naráží na to, že už by chtěl miminko (mně je 22 jemu 24.) Bydlíme spolu a máme hypotéku na stavební parcelu (na 8 let)... Mám takovou otázku, je možné vyjít pokud bude náš příjet cca 25 000? Pořád to počítám a budeme každý měsíc v mínusu cca 4000,-Kč.
Hypotéka: 6000,-
Nájem: 6000,-
Dítě: počítám 3000,-
pes: 1000,-
Stav. spoř. - 800,-
Stav. spoř. -1000,-
spoř. 1000,-
jídlo - cca 5000,-
nafta - 2000,-
přítel kouří -2500,- (prosím tohle neřešte, vím, že bysme tímhle ušetřili, ale prostě to tak je) -
+ další nečekané výdaje
Přítel bere 18 000,- + RD 7000,-
Jen chci vědět, zda jste to některá také před otěhotněním počítala a zjistili jste, že nevyjdete a pak byla skutečnost jiná.
Já zatím opravdu dítě neplánuju, když vidím, jak by to bylo, spíš mě to zajímá a myslím si, že nenajdu lepší místo na odpověď.
Děkuji 🙂
@blahova_andrea Ja teda jen pevne doufam,ze ta nadzena ivulinka1234 (vskutku napadity nick,aspon vime,do kolika umi pocitat 🙂 ) ma alespon aprobaci v oboru psychiatrie..ze by mohla zacit s praxi rovnou u sebe..😀
@petma112 Taky se směju.. můj chlap má 17čistého plus mínus. Ale je pravda, že je mladý a chvilku po škole, takže za pár let to bude lepší. A taky se bojím jak vyžijeme, jelikož momentálně mám nadprůměrný plat a pak skočím na 1/3 :( Hold šetřím jak jen to jde.
@petma112 já vám nezávidím, protože si vaši situaci umím živě představit. máme za sebou podobné období...rozhodně vám fandím. my taky zatím vyhráváme, postupně se suneme a vše se zlepšuje 🙂
@texetka U nich je to o tom, že spíš nemůžou.. Ale aspoň s nima zachází slušně, to zas všechna čest.. Jsme v regionu, kde moc práce není.. Mohl by do Rakouska, ale je to trdlo.. Rozumí německy, ale bojí se mluvit.. A přitom je to takovej ranař 🙂 Nechci ho nijak nutit, sama vím, jaké to je pracovat s odporem, blokem, takže ho chápu a doufám, že až půjde malej do školy a bude potřeba víc peněz, nakopne ho to a budeme to řešit.. Na druhou stranu je fajn se ujistit, že dokážem vyjít s málem 🙂
@janamal37 co na to říct 😀 😉
@cukricek123 Byli jsme na tom stejně.. Průměrnou měsíční mzdu jsem měla potvrzenou 26 tisíc čistého, takže jsem škudlila a škudlila, ale teď jsem sakra spadla 😀
@petma112 No já mám prokázanou 10tis zbytek na ruku, takže poplatím co potřebuji a zbytek jde do obálky :D A dost se toho děsím. Přece jen ze 40tis spadnout na 24tis a ještě jeden "příživník" :D Ale za toho drobečka mi to stojí 🙂 I kdybych měla být o rohlících 🙂
@blahova_andrea Děkuju, bude určitě líp.. Teď je pro mě prvořadý, že ten rošťák malej je zdravej.. Finance teď neřeším.. Poplatím, co je potřeba a jídlo řeším momentálně na zahrádce a v lese.. Do obchodu jedu jednou za měsíc..
@cukricek123 Neboj, to zvládnete.. Já se toho taky bála, ale ono to fakt o těch penězích není 🙂
@petma112 Taky si myslím. 🙂 Prostě nebudeme kupovat kraviny a budeme se věnovat miminku. 🙂
holky, to vy jste jako vydělávaly před dětma víc než ti vaši chlapi? 😕 já dělala tam, kde každý čekal, kdo ví jak se nemám a přitom jsem měla snad míň jak prodavačky 😅 no ale čemu se divit...když jsem chodila po pohovorech, tak se mi i stalo, že mi nabídli desítku a chtěli po mě tři jazyky. no kdybych je uměla, tak jdu dělat rozhodně jinam a za jiný prachy 😅
@blahova_andrea Já ano. Chytla jsem dobrý flek. A chlap má obor, kde hraje roli praxe. Takže hold musíme počkat až bude mít odpracované roky.
@blahova_andrea Já ano.. Dělala jsem manažerku v malé firmě.. A byla jsem tam od maturity, od r. 2003 a taky jsem začínala ve skladu za minimální mzdu 🙂 A dlouho za ni pracovala 🙂
@blahova_andrea ja teda nevydelavam vic nez manzel, dokonce nemam ani unikatni vzdelani a me znalosti jazyku maji dost mezer a presto mam vyplatu vyssi nez vetsina muzu, co se tady v diskuzi psalo. Ale hledala jsem a praci menila, nez jsem se k tomu dostala. Sice to neni idealni prace, je hodne psychicky narocna, ale da se. Chapu, ze ne v kazde lokalite jsou dobre moznosti, ale casto to chce aktivne hledat a zkouset.
Prostor pro šetření příliš nevidím. Pokusila bych se šetřit a předčasně splatit hypotéku. Pak by to bylo v pohodě.
Před rodičákem jsem pracovala na HPP, přítel je ještě student ikdyž doktorského studia. Nyní jsem na rodičíku teda já, on přechází na kombinované, ale je to šetřil, tak i z mála vyjde.
Jako určitě dá - ale hodně záleží na standardu, který člověk má a na co je zvyklý.
@janamal37 Klidně ti vypíši psychiatrické konzilium, ať se na tebe mrknou 😝 opačně to nepůjde 😝
Tak se nám diskuze zase odklonila od tématu 🙂 Prosím, abyste se přestaly hádat a odpovídaly jen na to, na co se ptá zakladatelka. Děkuju.
@blahova_andrea Taky beru víc jak chlap. Teď si teda myslel, ze uz me konečně trumfne, ale dostanu přidáno, tak ma opět smůlu 😀
pozastavila bych spoření a případně ušetřit na těch cigaretách... my na tom budeme o trošičku lépe ale ne o moc, ale budeme mít víc výdajů, pokud to půjde tak budu muset mít brigádu...
@jahodi No ale tož regulérní práce to je - žere to nehorázně hodně času (a peněz), jezdíme to prodávat na burzy a když budeme mít štěstí, zajedeme si příští léto za letošní odchovy na nějakou mořskou dovolenou 🙂
U nás taky nejsou platy nic moc. Ty jejich, 18tisic a 20tisic považuji za lepší.
Já sama jako vysokoškolák s 15 lety praxe beru taky těch 18-19tisic, pokud počítám ten jeden hlavní příjem, ve kterém bych měla zůstat po rodicaku.
Takže podle mě by dítě určitě zvládli s tím příjmem..
A teď,kdyz vznikají miniskolky, minijesle, da se jít na dva roky RD a hned je příjem vyšší.
@ivulinka1234 Proč myslíš, že by podle mých výpočtů měli zrušit stavebka? Pokud spoří méně než 6 let, přišli by tak o státní podporu, navíc je podle mě dobrá věc si spořit, i kdyby to mělo být pár stovek. Jinak si pořád myslím, že příjem 25 000 je pro rodinu dostačující, záleží jak se tomu přizpůsobí výdaje.
@jahodi Protože každý slyší jenom o prodeji kosmetiky, doplňků, telefonování...jiné možnosti napadnou málokoho 🙂

@blahova_andrea Je to mazec, to je pravda.. Máme stavební spoření, máme peníze v hotovosti i doma, ale pokud nezbytně nemusím, nesahám do nich.. Ty jsou spíš určené na rekonstrukci, protože jsme koupili starý dům, který opravujeme a stále není hotovo ☹ Věřím, že takových s minimální mzdou, je nás víc, jen nejsou tady 🙂 Malej je navíc na UM, díky tomu, že táta šel 5 dní po jeho narození na operaci, měla jsem dost velké stresy a i přes veškerou snahu jsem se prostě nerozkojila, takže to je o to "veselejší".. Ale musíme bojovat a zatím vyhráváme 🙂