icon

Je možné vyjít na RD s příjmem 25000,-?

dd44
7. čer 2016

Ahojky holky,

je to spíš takový obecný dotaz. Přítel pořád naráží na to, že už by chtěl miminko (mně je 22 jemu 24.) Bydlíme spolu a máme hypotéku na stavební parcelu (na 8 let)... Mám takovou otázku, je možné vyjít pokud bude náš příjet cca 25 000? Pořád to počítám a budeme každý měsíc v mínusu cca 4000,-Kč.

Hypotéka: 6000,-
Nájem: 6000,-
Dítě: počítám 3000,-
pes: 1000,-
Stav. spoř. - 800,-
Stav. spoř. -1000,-
spoř. 1000,-
jídlo - cca 5000,-
nafta - 2000,-
přítel kouří -2500,- (prosím tohle neřešte, vím, že bysme tímhle ušetřili, ale prostě to tak je) -

+ další nečekané výdaje

Přítel bere 18 000,- + RD 7000,-

Jen chci vědět, zda jste to některá také před otěhotněním počítala a zjistili jste, že nevyjdete a pak byla skutečnost jiná.

Já zatím opravdu dítě neplánuju, když vidím, jak by to bylo, spíš mě to zajímá a myslím si, že nenajdu lepší místo na odpověď.

Děkuji 🙂

petma112
24. čer 2016

@blahova_andrea Je to mazec, to je pravda.. Máme stavební spoření, máme peníze v hotovosti i doma, ale pokud nezbytně nemusím, nesahám do nich.. Ty jsou spíš určené na rekonstrukci, protože jsme koupili starý dům, který opravujeme a stále není hotovo ☹ Věřím, že takových s minimální mzdou, je nás víc, jen nejsou tady 🙂 Malej je navíc na UM, díky tomu, že táta šel 5 dní po jeho narození na operaci, měla jsem dost velké stresy a i přes veškerou snahu jsem se prostě nerozkojila, takže to je o to "veselejší".. Ale musíme bojovat a zatím vyhráváme 🙂

texetka
24. čer 2016

@petma112 Taky to znám, muž ze začátku pracoval za minimálku, když byl po škole ... V té firmě byli i starší pánové, tátové od rodin .. přidával jen stát ☹
Mnohde to ta je, že firma dát víc nechce/ nemůže .

janamal37
24. čer 2016

@blahova_andrea Ja teda jen pevne doufam,ze ta nadzena ivulinka1234 (vskutku napadity nick,aspon vime,do kolika umi pocitat 🙂 ) ma alespon aprobaci v oboru psychiatrie..ze by mohla zacit s praxi rovnou u sebe..😀

cukricek123
24. čer 2016

@petma112 Taky se směju.. můj chlap má 17čistého plus mínus. Ale je pravda, že je mladý a chvilku po škole, takže za pár let to bude lepší. A taky se bojím jak vyžijeme, jelikož momentálně mám nadprůměrný plat a pak skočím na 1/3 :( Hold šetřím jak jen to jde.

blahova_andrea
24. čer 2016

@petma112 já vám nezávidím, protože si vaši situaci umím živě představit. máme za sebou podobné období...rozhodně vám fandím. my taky zatím vyhráváme, postupně se suneme a vše se zlepšuje 🙂

petma112
24. čer 2016

@texetka U nich je to o tom, že spíš nemůžou.. Ale aspoň s nima zachází slušně, to zas všechna čest.. Jsme v regionu, kde moc práce není.. Mohl by do Rakouska, ale je to trdlo.. Rozumí německy, ale bojí se mluvit.. A přitom je to takovej ranař 🙂 Nechci ho nijak nutit, sama vím, jaké to je pracovat s odporem, blokem, takže ho chápu a doufám, že až půjde malej do školy a bude potřeba víc peněz, nakopne ho to a budeme to řešit.. Na druhou stranu je fajn se ujistit, že dokážem vyjít s málem 🙂

blahova_andrea
24. čer 2016

@janamal37 co na to říct 😀 😉

petma112
24. čer 2016

@cukricek123 Byli jsme na tom stejně.. Průměrnou měsíční mzdu jsem měla potvrzenou 26 tisíc čistého, takže jsem škudlila a škudlila, ale teď jsem sakra spadla 😀

cukricek123
24. čer 2016

@petma112 No já mám prokázanou 10tis zbytek na ruku, takže poplatím co potřebuji a zbytek jde do obálky :D A dost se toho děsím. Přece jen ze 40tis spadnout na 24tis a ještě jeden "příživník" :D Ale za toho drobečka mi to stojí 🙂 I kdybych měla být o rohlících 🙂

petma112
24. čer 2016

@blahova_andrea Děkuju, bude určitě líp.. Teď je pro mě prvořadý, že ten rošťák malej je zdravej.. Finance teď neřeším.. Poplatím, co je potřeba a jídlo řeším momentálně na zahrádce a v lese.. Do obchodu jedu jednou za měsíc..

petma112
24. čer 2016

@cukricek123 Neboj, to zvládnete.. Já se toho taky bála, ale ono to fakt o těch penězích není 🙂

cukricek123
24. čer 2016

@petma112 Taky si myslím. 🙂 Prostě nebudeme kupovat kraviny a budeme se věnovat miminku. 🙂

blahova_andrea
24. čer 2016

holky, to vy jste jako vydělávaly před dětma víc než ti vaši chlapi? 😕 já dělala tam, kde každý čekal, kdo ví jak se nemám a přitom jsem měla snad míň jak prodavačky 😅 no ale čemu se divit...když jsem chodila po pohovorech, tak se mi i stalo, že mi nabídli desítku a chtěli po mě tři jazyky. no kdybych je uměla, tak jdu dělat rozhodně jinam a za jiný prachy 😅

cukricek123
24. čer 2016

@blahova_andrea Já ano. Chytla jsem dobrý flek. A chlap má obor, kde hraje roli praxe. Takže hold musíme počkat až bude mít odpracované roky.

petma112
24. čer 2016

@blahova_andrea Já ano.. Dělala jsem manažerku v malé firmě.. A byla jsem tam od maturity, od r. 2003 a taky jsem začínala ve skladu za minimální mzdu 🙂 A dlouho za ni pracovala 🙂

kacca11
24. čer 2016

@blahova_andrea ja teda nevydelavam vic nez manzel, dokonce nemam ani unikatni vzdelani a me znalosti jazyku maji dost mezer a presto mam vyplatu vyssi nez vetsina muzu, co se tady v diskuzi psalo. Ale hledala jsem a praci menila, nez jsem se k tomu dostala. Sice to neni idealni prace, je hodne psychicky narocna, ale da se. Chapu, ze ne v kazde lokalite jsou dobre moznosti, ale casto to chce aktivne hledat a zkouset.

77moona
24. čer 2016

Prostor pro šetření příliš nevidím. Pokusila bych se šetřit a předčasně splatit hypotéku. Pak by to bylo v pohodě.

astyna
24. čer 2016

Před rodičákem jsem pracovala na HPP, přítel je ještě student ikdyž doktorského studia. Nyní jsem na rodičíku teda já, on přechází na kombinované, ale je to šetřil, tak i z mála vyjde.

Jako určitě dá - ale hodně záleží na standardu, který člověk má a na co je zvyklý.

ivulinka1234
24. čer 2016

@janamal37 Klidně ti vypíši psychiatrické konzilium, ať se na tebe mrknou 😝 opačně to nepůjde 😝

skotskaa
24. čer 2016

Tak se nám diskuze zase odklonila od tématu 🙂 Prosím, abyste se přestaly hádat a odpovídaly jen na to, na co se ptá zakladatelka. Děkuju.

xpila
24. čer 2016

@blahova_andrea Taky beru víc jak chlap. Teď si teda myslel, ze uz me konečně trumfne, ale dostanu přidáno, tak ma opět smůlu 😀

emisekkk
24. čer 2016

@soyevita 25 tis pro 5 lidí - tak to klobouk dolů! I kdybych nepočítala bydlení, které nám udělá hodně (skoro 20 tis.), tak bych prostě jako ty nevyšla ani omylem. Jsi dobrá!

kristyn.g
24. čer 2016

pozastavila bych spoření a případně ušetřit na těch cigaretách... my na tom budeme o trošičku lépe ale ne o moc, ale budeme mít víc výdajů, pokud to půjde tak budu muset mít brigádu...

jahodi
Autor odpověď smazal
soyevita
24. čer 2016

@emisekkk Momentálně mi nic jiného nezbyde😉Byl to obrovský skok,nikdy jsem nemusela šetřit a peněz jsem měla vždy dost.Jak se říká :Nouze naučila Dalibora housle housti.....

mollyweasley
24. čer 2016

@jahodi No ale tož regulérní práce to je - žere to nehorázně hodně času (a peněz), jezdíme to prodávat na burzy a když budeme mít štěstí, zajedeme si příští léto za letošní odchovy na nějakou mořskou dovolenou 🙂

78marcela
24. čer 2016

U nás taky nejsou platy nic moc. Ty jejich, 18tisic a 20tisic považuji za lepší.
Já sama jako vysokoškolák s 15 lety praxe beru taky těch 18-19tisic, pokud počítám ten jeden hlavní příjem, ve kterém bych měla zůstat po rodicaku.
Takže podle mě by dítě určitě zvládli s tím příjmem..
A teď,kdyz vznikají miniskolky, minijesle, da se jít na dva roky RD a hned je příjem vyšší.

jahodi
Autor odpověď smazal
luj89
24. čer 2016

@ivulinka1234 Proč myslíš, že by podle mých výpočtů měli zrušit stavebka? Pokud spoří méně než 6 let, přišli by tak o státní podporu, navíc je podle mě dobrá věc si spořit, i kdyby to mělo být pár stovek. Jinak si pořád myslím, že příjem 25 000 je pro rodinu dostačující, záleží jak se tomu přizpůsobí výdaje.

mollyweasley
24. čer 2016

@jahodi Protože každý slyší jenom o prodeji kosmetiky, doplňků, telefonování...jiné možnosti napadnou málokoho 🙂

Strana